Dokolku nekoja majka i treba pumpa ja prodavam ovaa poveke mi otsede otkolku sto ja koristev. Ja koristev nekolku pati vo pocetokot so kolostrium najveke i posle toa tolku. Na chicco 3.000den
Jas imam ista vakva ja ubiv od koristenje. Koj I da ja kupi, nema da pogresi. Prezadovolna sum od nea.
Dokolku SE uste barate pumpa Jas imam na kika boo rhea voopsto ne koristena se uste pod garancija kupena pred dve nedeli. Ne ja koristam zosto ne mi odgovara na moite Mali bradavici
Majki zainteresirana sum da kupuvam elektricna pumpa e sega medelata gledam e dosta poskapa i nemozam da dozvolam skoro 12iljadi mi izleguva deka e. se mislam izmegu CHICCO i NIMO dali ima nekoj iskustvo so ovie dve? Posle vidov deka i LANSINOH imat pumpi prvpat gi gledam So racna bi trebalo da se macam i dali ke e uspesno, a elektricnata mislam e polesna i pouspesna mi treba sekakvo iskustvo
Jas ja koristev eden mesec elektricnata na chicco, odlicna e.. ja prodavam, mesec koristena, kupena sega vo fevruari Pisi mi ako sakas ke ti pratam sliki i video
Јас ја користам на Нимо електричната и сум задоволна и тоа ексклузивно молзење сме значи 4 саати на ден скоро сум на пумпа. Лудило се медела со цениве.
Јас користев стерилизатор. На ист начин како што стерилизираш шишиња и цицли. Доколку немаш стерилизатор тогаш вриеш во вода 5 минути. Претпоставам се расклопува таа на Chicco. Користев на Медела, се вадеше инката, шишето и еден пластичен дел што се закачува шишето и инката на него.
Jas isto, cela ja rasklopiv, ja sterilizirav vo voda nekolku minuti, no ostanuva kako bel sloj. Ne sum sigurna dali e od vodata ili ne daj boze od plastikata?
Од водата е, бигорот. Јас стерилизирам со вода од филтер (имам вграден филтер) и таа бело таа не остава...
Како што кажа Мариз за жал од бигорот така се прави. И мене така ми се правеа кога ги вриев. Ако користиш шишиња цело време топла препорака за стерилизатор, раат ќе си. Ако не и повеќе сте на доење, поекономично е со вриење.
Од водата е мила, можеш да земеш дестилирана вода од ДМ некои 3л беа за 60-70ден јас со таа правев стерилизација.
Екипо продавам двојна електрична пумпа за измолзување Lansinoh (истиот модел како на линкот) по цена од 4500 денари (се наоѓам во Скопје, не праќам по карго). Пробана само еднаш, доаѓа со сите делови, вклучувајќи ги и неискористени кеси за млеко кои доаѓаат со неа. Сплет на околности, јас немам потреба од неа и е како нова, со се кутија со се се. Пишете ми порака за повеќе детали.
Дали ми е потребно на почеток нешто за измолзување да земам или тоа се купува отпосле по потреба? На пример бубамара за млеко, рачна пумпа на медела читав ја фалат и кеси од Локо Кроко за замрзнување на млеко.