Не сум сигурна дали е иста со мојата, спакувана ми е, ама ваква е со зелено апаратче, јас бев многу задоволна од неа.
Топла препорака за пумпава од Алиекспрес. Немав големи очекувања кога ја нарачав, но толку добро се покажа почнувајќи од тоа што е бежична, па не се мотаат непотребно кабли, па се до самиот облик што ја опфаќа цела града и нема потреба од масирање со другата рака. https://www.aliexpress.com/item/100...5b79f5747f9a1bc396fe33fa163&afSmartRedirect=y Јас ја имав позајмено пред да ми стигне горенаведенава. Не е лоша, но јас лично во периодот кога ја користев многу слаба количина успевав да измолзам со неа за разлика со оваа од Али.
Може да се меша од лева и десна града во едно молзење? И после откако ќе се излади да го измучкам само и да го ставам во кеса така? Гледам како кајмаче има фатено тоа вчерашното ваљда така треба хахаха
Можеш да мешаш и од 2 дена, само убаво е да си пишеш дали е сабајле или вечер молзено. Вечерното содржи мелатонин и ако треба да даваш навечер да знаеш кое ќе помогне повеќе.
Утринско и вечерно млеко менува само ако видливо ти е различно млекото. Јас навечер имав многу поголем мрсен слој од сабајле. Или пожолто е на боја навечер, побело денски. Теоретски има мелотонин во ноќното млеко ама тој ефект се осеќа кај бебиња што секако преспиваат подолго ноќе. Најчесто нема ништо да смени во рутината ако дадеш утрински измолзено млеко навечер пред спиење. Јас лично ги мешав ако имав помала количина зошто од сабајле ретко сум давала шише, повеќе ми требаше навечер да има да му даде некој ако не сум дома, потоа редовно шише давав пред спиење за да знам колку испило бебето.
Zdravo, imame 15 dena od poragaj. Pocnav da se izmolzuvam, no nemam nekoja kolicina 30-40ml… ve molam za sovet na kolku vreme da se izmolzuvam, dali pred podoj ili posle podoj na beba , kolku vreme da trae izmolzuvanjeto? Ako izvadam 10ml dali smeat da stoat na sobna temp za da ne gi frlam I da gi dodadam so sl kolicina? Dali i vie vo toj period ste vadele tolku mleko ili nemam dovolno
Мислам дека како оче наш веќе научив и постојано и тука го пишувам дека измолзаната количина не е репер за тоа колку млеко има во градата. Плус, многу други факти играат улога тука: кога е измолзено млекото, пред или после подој, колку време сте молзеле, дали количината е од една или од две гради. Али на крајот на денот се ова е небитно ако бебе цица - ако е тоа така, баталете ја пумпата и оставете го бебето да си цица кога и колку што сака. За да зголемите количината на млеко вие можете да пиете лакта микс чај или сличен чај за доилки и лактил таблети. Засега немате потреба да молзите ако бебето цица, само му го зимате млекото. Кога ќе ви се воспостави лактација во околу 6та недела тогаш можете да молзите ако сакате да правите залиха или сл.
Od bolnica ni kazaa podoj na zahtev + dohrana, taka pravevme cela nedela I imase odlicen napredok. Slednata nedela osetiv deka imam poveke mleko, bebe poveke sila za vlecenje i stavav samo na grada, dohrana davav samo navecer pred spienje. No toa nemase nikakov rezultat, beba padna na kilaza. Od taa pricina zemav da se izmolzuvam za da vidam kolku ml bi izvadila.
Во тој случај, штом се работи за килажата, или молзи и давај 1-2 шишиња молзено (јас би ги давала навечер како dream feeds), или пак давај дохрана додека не се воспостави убаво лактација и бебе не добие повеќе сила да влече. Гледај од сабајле обавезно да молзиш, и низ денот, јас би рекла после подој Ама едно нешто што е битно да се запомни е дека измолзената количина не е репер за колку млеко имаш. Баш убаво си кажа и ти, бебе треба да добива во сила на влечење. Исто многу битен фактор што на нас многу ни помогна со качување килажа е и навечер да јаде максимум на 5 часа, ако има и потреба (ако паѓа килажата) и почесто. Зошто не знам како е твојата бебка, ама мојата првите недели и по 8 саати не јадеше навечер
Кога почнавте со молзење? Ние сме три недели , ја дојам и има напредок во килажа, но евентуално би сакала за едно-две хранења да може и со шише понекогаш. Ја имам оваа пумпа и пробувам да се измолзам но многу слабо тече, дали во одреден временски период да се молзам или можеби се уште е прерано за измолзување. Фала однапред
На сабајле после првото хранење измолзувај се тогаш пролактинот е највисок и најмногу можеш да извадиш. Сакаш секој ден да даваш по еден оброк шише или по потреба само? За по потреба вака ќе собираш и можеш да мрзнеш па по потреба да вадиш. За секојдневно ќе треба многу почесто молзење после оброци и за да ги празниш до крај градите. Како одминува денот се помалце ќе вадиш со пумпата. Не ти е рано, до 12 недели се регулира лактацијата.
Истава ја има на гак, и не знам дали беше расипана од сите што ја користат, ама мене воопшто не ми се свиѓаше, ужас, ништо не молзеше на гради полни со млеко, значи пред мастит гради. Со пумпа од локо кроко истиот ден извадив 200мл од една града, а од нејзе одвај 20мл. Од Авент се изненадив , за минутка 140мл претходната недела, на запушен канал, ме отпуши одма. Не ја имам, ама ја препорачувам, веќе кога ќе даваш пари.
Јас ја имам и вадам 90-120мл со неа па задоволна сум ама друга и немам пробано хаха Сеа Феникс ме замисли да пробам со друга може повеќе ќе вадам