Пумпи за одмолзување на мајчино млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од Eli23, 20 јануари 2016.

?

Дали пумпа за одмолзување е навистина потребна?

1. Да

444 глас(а)
    85,7%
  2. Не

74 глас(а)
    14,3%
  1. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    11.264
    Само што се породив си ја купив розевата, значи пре добра. Одма без мака се измолзував и ме вадела од ситуации баш кога ми се запушуваа каналчиња. Скапичка ама не жалам пари, вреди ептен.

На Feniksgirl и Baby warrior им се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    2.676
    Тоа сакав да прашам во болница си ја носеше за први денови или нема потреба?

3. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    11.264
    Не ја носев, ја имав кога си дојдов дома. Во болница немаш потреба да ја носиш, само бебе на цице, и додека дојде млеко, 3 4 дена ќе поминат. Јас цел период на доење имав мн млеко па дома се давеше малава и тогаш се одмолзував. А во болница од првиот ден од мерак си сакав да ја дојам и се погоди цицач невиден. Немав мака јас на таа тема со неа. Така да, во болница барај бебе кога не и даваат дохрана да ја доиш, таман да искористиш да прашаш за пози за доење и се што не ти е јасно.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  4. libre

libre Нов член

Се зачлени на:
    29 мај 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Продавам единечна електрична пумпа Филипс Авент Natural motion premium (модел SCF396/31) - 7500 денари
    Купена од Германија, многу кратко користена, повремено во тек на првите неколку недели до воспоставено ексклузивно доење.
    Може да се користи и како безжична, има батерија што се полни. Батеријата држи повеќе целосни измолзувања, лично бев презадоволна од пумпата во секој поглед, но финална цел ми беше да дојам.
    Ја продавам заедно со сите останати работи од оригиналниот сет - несесерот за патување, шишенце, неколку кесички за млеко Авент, неупотребени влошки за гради.

5. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    924
    Дали сеуште ја продаваш пумпата? Тр молам пиши ми лп.