Пумпи за одмолзување на мајчино млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од Eli23, 20 јануари 2016.

?

Дали пумпа за одмолзување е навистина потребна?

1. Да

459 глас(а)
    86,0%
  2. Не

75 глас(а)
    14,0%
  1. itltlitl

itltlitl Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Zdravo, sakam da prasam dali ima nekoja majka sto dava dohrana konkretno koristime Hipp , na kolku casa minimum davate obroci? Nie sme 25 dena i preporacana ni e na 3h no eve se budi i porano bebe na 2.30h,2.45h max epten ako se uspie pa do 3h i bara da jade vristi ne znam sto da pravam. Help

2. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    357
    I just found this on AliExpress:
    AU$76.74 | Wearable Breast Pump Electric Painless Double-sided Fully Automatic Integrated Hands-free Breast Collector Breastfeeding
    https://a.aliexpress.com/_mOV6UDb

Se nadevam vaka ke mozish da ja najdish, ako ne kazi mi e i ke pratam slika, vidi ja kako izgleda i pobaraj mozi vo druga prodavnica na aliexpress ke ja ima poeftino.
    Samo pripazi, nekoi se so 3, nekoi so 5 modes.
    Baterijata mi traeshe okolu 30min, has po 10min izmolzuvav, i super mi beshe. V kola ja koristev, dodeka gi zaspivav decata, dodeka rasfakjav doma.

Edit: swga vidov deka hands free barash, ovaa e wearable :)

На Bislimska му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    628
    И на Тему ги има, сега разгледувам. Дали е бучна пумпата. Пример, дали ќе е соодветна за носење на предавања? Ја носиш во градник со поголеми корпи?

4. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    357
    Ne e mnogu buchna, a za gradnik ja nosam vo normalen (toj shto mi e tochen) no preramkite popushteni povekje od normalno. I ne se poznava mnogu, jas ja nosev dodeka go zemav sin mi od uchilishte, ke si ja spushtev kosata, i ke si stavev dzemper po shirok :)

5. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    628
    Хахахах, опасница! Ајде, порачувам и јас

6. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    357
    Airlija neka e, ke kazish kako e :)

На Bislimska му/ѝ се допаѓа ова.
  7. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    1.360
    Бебе се рани на барањ, а не по саат. Секако ќе му дадеш и на 2 и на 3 саати зависи како ќе побара. Не се дава за побрзо од саат ипол колку што јас знам

На itltlitl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.288
    Допаѓања:
    12.887
    Тоа е за цицање, за дохрана секако дека има правило, и се дава на 3 часа оброк. АД не е исто што и мајчино млеко, па да се дава кога ќе посака бебето.

На naturally, itltlitl и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  9. itltlitl

itltlitl Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Da taka ni rekoa ama nemoze da istrpi do 3h mnogu retko pretezno 15 20 minuti bara porano od toa sto treba pa se nadevam ne e problem poso ni rekoa 80ml vkupen obrok da i e . Primer 30 40ml od mene izmolzeno i restoto formula i dodavam do 80ml bidejki se izmolzuvam i nemozam sekogas za sekoj obrok da soberam dovolna kolicina.
    Ispod 2h /2 i 20minuti ne sum dala porano od toa

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    17.727
    Тоа е многу време да биде гладно. Не ми се јасни комбинацииве од педијатриве со дозиве, дохрана, мајчино млеко.

11. itltlitl

itltlitl Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Ne znam prvo bebe mi e ne ste svesni vo koj haos sum detevo si go ostavam gladno taman ke si fatime nekoj mini ritam otidi na kontrola mnogu e popravena pa ne vaka pa ne taka i veke se mislam da si teram kako sto me sovetuvate da si go slusam deteto bidejki ne sekoj e kako po kniga.. Uzas .

Patem @Guns N` Roses ako ne se lazam te citav za so philips pumpata sto napravi dali uspea da se izmolzuvas dovolna kolicina? bidejki mene nekako slabo mi ide nedelava a minatata imav nekako poveke kolicina pa i za toa se sekiram haha

12. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    1.360
    15 мин порано да се даде оброк апсолутно ништо не менува. Не се сите бебиња исти и ко роботи па да мора да е на 3 саати.
    Еве мојава е на АД и пие помалку од пропишаната доза на пакетот но па почесто и на крај дневната количина е иста.
    Сулудо е да се мери до минута на саат.

13. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.288
    Допаѓања:
    12.887
    Ама ти пиша погоре дека на бебе се давало храна кога ќе побара, значи да ако е на доење, ама ако е на АД не може да даваш кога о да побара, а што ако побара на саат време? Не е мајчино млеко па и на пола саат да даваш, АД е.

14. itltlitl

itltlitl Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Ne taman rabota jaka e formulata na Ad i ja drzi sita minimum 2h i30min ne bi i dala na 1h posekako

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    357
    Go stavash bebeto na grada? Ili samo molzeno mleko davash? Ako mozesh, koga ke pobrara porano, stavaj na grada, ich ne chekaj, i posle toa dodaj top up formula primer 40ml i vidi kako ke odi so kilaza.
    Isto taka bebe shto e na formula samo mu drzi poveke, ti kombinirash majchino mleko i toa se prerabotuva mnogu pobrzo od formula, zatoa ti bara porano.
    Pozdrav

16. itltlitl

itltlitl Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Iskreno pocnav taka denovive prethodno ic nekese da fati grada poso mi se ramni bradavicite ama sega koa mi se popolni so mleko gradite prvo ja stavam dur ne mi omekne gradata da me iscica pa i davam uste 50/60 zavisno kolku ke bara poso nemam uvid kolku iscicala od mene i taka po svoe si pocnav haha

17. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    357
    Pochni so pomalku da i davash od posle, i gledaj kako odi so tezina i probaj da ja isfrlish formulata, najlesno e.
    Jas site 3 gu cicav bez problem, ama sega imam bliznaci 3 meseci i im davam 3 pati po 50ml formula na den oti haos sme so kilaza, ama eve od prviot den se trufam da isfrlime formula.
    Ti so edno si, bi trebalo da se sredite za brzo, samo non stop na grada neka bidi.
    Pozz

18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    17.727
    Да, повеќе измолзувам. Прво пуштам на стимулација, на последно ниво, чекам да потече капка, ја фаќам градата одоздола и почнува убаво да се измолзува, а кога ставам опција за измолзување не измолзувам толку, дури на крај ставам на опција за измолзување. После толку обиди, вака успеав да измолзувам поголема количина.

19. trajkova.sara

trajkova.sara Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Moze da mi pisete zainteresirana sum

20. trajkova.sara

trajkova.sara Активен член