Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пумпи за одмолзување на мајчино млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од Eli23, 20 јануари 2016.

?

Дали пумпа за одмолзување е навистина потребна?

1. Да

479 глас(а)
    86,3%
  2. Не

76 глас(а)
    13,7%
  1. maremarence

maremarence Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    75
    [​IMG] Zdravo dali nekoj koristel od ovaa pumpa?

Прикачени фајлови:

• IMG_2675.jpeg
      IMG_2675.jpeg
      Големина на фајлот:
      262,5 KB
      Прегледи:
      26
  2. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.085
    Продавам електрична пумпа за измолзување Philips AVENT, купена пред три ипол месеци, има гаранција 2 години.
    Пумпата само е пробана, не е користена бидејќи не ми дојде млеко.
    Ако некоја е заинтересирана нека ме контактира.
    Поздрав

IMG_20260109_112052.jpg

3. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    9.920
    Дали некој ги има користено пумпите на Haakaa?
    Ми изгледаат ептен добри па ако има некој искуство нека сподели.

https://haakaa.mk/product-category/doenje/

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    5.402
    Нема класични пумпи Хака, колектори за млеко се.

@Baby warrior ја фалеше мислам школката.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    5.765
    @rainbowec е да има и пумпи ама немам искуство со нив, јас на филипс авент розевата ја имам и сум презадоволна а од хака школката е врвна за собирање млеко, до 5ти месец со нејзе бев дење ноќе за да имам залихи во фрижидер - мн ми беше корисна мене
    Еве линк од пумпата рачна на хака ако има некој користено нека сподели пошто убава цена е
    https://haakaa.mk/product/silikonska-pumpa/

На rainbowec и naturally им се допаѓа ова.
  6. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    9.920
    Ова е 2 во 1 пумпа и колектор во едно. Ми се свиѓа што само ја ставаш и си тераш работа не е рачна.

IMG_7656.png IMG_7657.png

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.144
    Допаѓања:
    11.807
    Не е пумпа ни ова иако така ја презентираат, на вакум е, нема pull and release, влече под постојан вакум на голем дел од брадавиците. Нема опција за масажа, прилагодување на јачината, нема други инки и нема да има ни приближен резултат како со електрична пумпа.

На rainbowec и naturally им се допаѓа ова.
  8. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    3.463
    Јас ги имам и пумпата и колекторот бубамара. Колекторот не прави голем вакум и собира баш тоа што тече од другата града. Не прави додатна стимулација да речам. Колекторот супер ми се најде на почеток дур течев од сите страни. А пумпата прави вакум како ќе си го наместиш ти, посилен, послаб. Јас ја користев многу кога се молзев со електричната. Имав електрична филипс авент розевата. Молзев од една града а на другата ја ставав хааката, па после ги менував градите и така побргу молзев поголема количина. Само со хааката како примарна пумпа не би користела.

На rainbowec и Mila0000 им се допаѓа ова.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    8.260
    Ако сакаш да дадеш пари, подобро земи пумпа, ова не прави стимулација, мене лично 2 пати не ми тече многу млеко од градите само, ова не би ми бркало работа, додека до медела рачна сум вадела доста млеко.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    5.765
    Да да како што пишаа погоре, не е пумпа. Јас мн ја користев школката ама не се споредува со електрична пимпа всушност друга и е и намената. Погоре ти пишав првите 5месеци додека доев од едната ја ставав на другата за да си правам залихи а на почетокот и да стимулирам пошто има вакум. После исто индодека измолзував со авентот на едната ја ставав на другата за побрзо да извадам количина ако брзам. Мене мн ми се најде пошто имав бебе штрајкувач па и текнуваше да ми прави драми и да ми бутка цице а да сака од шише. Така успеав со залихи да не преминам на аптамил и да останам на екскузивно доење

11. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    9.920
    Можеш да ми пратиш слика да видам за која пумпа станува збор (philips розевата) и каде може да се купи?

Не знам дали уште пред да се роди бебе да земам пумпа или да видам прво како ќе оди хранењето, дали ќе цица и дали ќе има доволно млеко… или да почекам? Од ваше искуство што е подобро?

12. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    12.133
    И јас ја имам розевата, ја купив од Зегин, тогаш беше на попуст. Мој совет ти е да не купуваш пред време поготово ако се одлучиш за оваа зошто не е баш евтина...породи се, почни со доење види како ќе ти оди па ќе си земеш. И јас истото го направив, околу 2та недела од пораѓај ми ја зема сопругот.

Оваа е пумпата

Screenshot_20260128_092215_Gallery.jpg

@rainbowec

13. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    9.920
    А оваа нели ја бива, пошто исто е електрична а цената е дупло поевтина од розевата? Што ја прави розевата подобра од оваа?

IMG_7662.png

14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    8.260
    Јас би земала за почеток некоја поевтина, дали рачна или електрична, има во локо кроко евтини. Мене само на почеток ми требаше повеќе пумпа, кога имав голема продукција на млеко, а бебе не цица (доволно). После тоа ретко користам, скоро ич зошто не чувам залихи млеко. А и не сум за молзење констатно ако доиш (како што кажав освен за олеснување или за да искочиш), затоа што можеш да си направиш проблем со хиперпродукција на млеко, така да, пумпа е потребна ама не и неопходно скапа инвестиција.

15. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    12.133
    Баш сега ги споредував двете, и не гледам некоја голема разлика, може розевава плус некое делче да има, е сеа дали заради инката се разликуваат не знам, ама да сум ја забележала(ако ја имало пред 2 год) зеленава, таа би си ја земала. Вака како што ја гледам супер би си ја вршела работата. Читни за двете направи споредба па ќе се одлучиш.

16. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    12.133
    Мене како ме има спасено пумпава, имав премн млеко, на неколку пати маститис ќе фатев, мн ми се запушуваа каналчињата и ќе се измолзев па давав да цица. Јас во година ипол доење, ниту една ќесичка немав зачувано млеко, не правев залихи, немав потреба. Не дека со некоја поевтина немаше да завршам работа да се молзам, туку тогаш така испадна, за оваа читав ја фалеа и ја купив, а реално и јас бев пре задоволна.

На rainbowec и Cherry333 им се допаѓа ова.
  17. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.085
    Ви пишав во порака, јас ја имам оваа и ја продавам, воопшто не е користена.

18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    8.260
    Јас решив да земам рачна медела овој пат, минатиот имав електрична томи типи што ја користев исто малку и некако џабе парите осеќав дека се. Сега поминаа 6 год и шубе ми беше истата да ја користам, меделава исплатлива инвестиција беше, пробав и со електрична од лококроко ми позајмија, меделава поубаво ми вадеше млеко.

На rainbowec и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  19. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    427
    Не знам точно која е разликата со розевата, ама јас ја имам оваа и сум многу задоволна, веќе 5 месеци ја користам.

20. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    502
    Допаѓања:
    565
    Ако одиш накај Солун или може некој да ти ја купи, филипс розевата е пола цена од кај нас, јас пред една година од таму ја купив. Не знам што е разликата од зелената, јас оваа конкретно како најфалена ја избрав
    https://www.mothercare.gr/frontida/...-hlektriko-thilastro-natural-response/0747652

На rainbowec и Baby warrior им се допаѓа ова.