Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пумпи за одмолзување на мајчино млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од Eli23, 20 јануари 2016.

?

Дали пумпа за одмолзување е навистина потребна?

1. Да

434 глас(а)
    85,8%
  2. Не

72 глас(а)
    14,2%
  1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.998
    Допаѓања:
    123.766
    @fana можно е особено попладне.Насабајле вадам по 150 после нема ни 30.Првите месец, два се одмолзував убаво цело време во тркот на денот,ама откако воспоставивме лактација попладне е така.
    Инаку убаво вика Ано кај десната града кај мене за едно 10 мин надоаѓа мн млеко и веднаш измолзувам повеќе мл. Биди трпелива, прави масажи и златен термофор најмногу ми помогна.

Последна измена: 11 јануари 2018
    На kukla21, LiliBoz, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Феминки ке ве замолам за помош околу изборот на електрична пумпа бидејки бебуле неможе да ги фати брадавките бидејки ми се повлечени пробавме и со силиконски брадавици ама без успешно и морам да се обидам со пумпа бидејки млеко ми надоага и сакам да и давам да го пие истото. Кое е вашето искуство фала ви

3. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Ме интересираат вашите искуства со стаклената рачна пумпа на Chicco - ја добив на подарок па дали да ја зачувам или да барам подобра?

4. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    Dobra li e pumpata i kako da vo vadam beloto ova kaj sto e mlekoto?

Прикачени фајлови:

5. Ownage

Ownage Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    82
    Според мене а и според тоа што читав на нет најдобра пумпа е ел. на медела симфони. Јас ја изнајмувам а инаку се мн скапи. За 20 мин вади до 160 мл кај мене а и ги извлекува убаво брадавиците.

На hanny му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    Можеби сум грешка, ама белото не е за собирање млеко туку само за испумпување. Млеко се собира само во она испакнатото делче на инката. Затоа оваа пумпа не е практична за измолзување ако намената е за да даваш на бебе, тѕку само за да се намали притисок во градите.

На stevemila и emkaemka им се допаѓа ова.
  7. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    и јас од денес почна да ја користам медела симфони..зедов единичен сет за измолзување и за пола саат, две сесии од по 15 мин успеав да измолзам 100 мл. претходно со медела мини електрик стигав до 50-75 мл...се надевсм од ден нс ден повеке количински ке се измолзубам...ти колку пати нс ден се измолзуваш со симфони и колки ти е временска пауза од едно до друго измолзување

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Колку е за изнајмување?

9. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    Ова е одговорот што го добив од медела:
    Почитувани,
    Доколку се одлучите за пумпата за изнајмување Symphony, многу е едноставно:
    - потребно е да склучиме договор, да уплатите прва профактура и да ја земете пумпата;
    - за првиот месец e 2500ден + индивидуален единечен сет за измолзување 1500ден или двоен сет 2500ден. Сетот си останува за вас.
    Нареден месец доколку сакате да продолжите со изнајмување ќе ве чини само 2000ден. За нареден месец исто само 2000ден.
    За дополнителни информации слободно јавете ни се на 075 464 060.

Со почит,
    Би-МЕК

На duffi и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. Ownage

Ownage Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    82
    На почетокот првата недела 3
    Пати дневно на 4 5 саати по 20 мин а потоа секоја вечер по 20мин така веше 2ипол месеци. А сега не ја користам секој ден само кога излегувам оставам млеко.

На Mau му/ѝ се допаѓа ова.
  11. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    мојата мома не сака да цица и се надевав дека со оваа пумпа ке успеам да ја обезбедам потребната дневна потреба за неа и да го отфрлам ад..но засег за размак 2сати од последното молзење едвај 50 мл. ке видам дали ке ми се подобри лактацијата понатаму

12. Ownage

Ownage Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    82
    Да можеш така. Но сепак пробувај нон стоп да почне да цица. Пробај и со силиконски брадавици. И ние имавме проблем со цицањето на почетокот но потоа си доби сила и сега не можам да го тргнам од мене

13. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    182
    Исто сме и ние не сакаше да цица и јас веќе четири месеци ја користам symphony. Мислам дека треба да почекаш бар 2 и пол- 3 саати да надојде млеко и ако можеш измолзувај и ноќеска. Можеш да пробаш и power pumping мене многу ми помогна.

14. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    @queen007 @Ano

оке си е пумпичето и јас го имам го користев максимално 8м коа имав потреба премногу ми се наоѓаше , за хитни ситуации , ако имаш добар млаз , експресно ми беше за 5-10 мин цело шише ќе наполнев (150 мл)
    -Во белото топченце се собира млекото , ќе си осетиш видиш , кога е полно - отвараш истураш и пак продолжуваш мисл дека цело коа е полно е 30мл млекце збира , а инката е само спроводник не останива ништо на неа .. Малце пари а ефикасно е ..

На emkaemka и Ano им се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    Можеби сум грешка не викам не, ама мене пак не ми е јасно како го полнеше топчето кога го стискаш за да испумпаш:?:

На stevemila, emkaemka и Poppins им се допаѓа ова.
  16. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Па како стискам - пумпам тоа си оди директ во него преку инката си оде млазот (млекцето) и кога е преполно дури тогаш почнува да оди низ инката , и отвараш истураш и пак си пумпаш .. Кај некои што имат слаб млаз , потешкотии при измолзување побавно , треба поеќе пумпање , кај мене беше мн ок и брзо одеше..Стварно е практично

На Ano и emkaemka им се допаѓа ова.
  17. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    sto e power pumping

18. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    182
    Ако имаш единечен сет пумпај една града 10 мин, па друга 10 и така еден час, а ако имаш двоен двете гради 20 мин, па 10 мин пауза, па пак 10 мин се вкупно еден час, на овој начин се стимулира повеќе млеко. Јас го правам еднаш дневно во периоди кога ќе ми намали млекото. Имав резултати по три четири дена и до 50 мл на подој.

19. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Nekoj iskustvo so racna pumpa ... kade gi ima i cena?

20. Jasmin1606

Jasmin1606 Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Каде купивте електрична пумпа на Медела во кои аптеки ја има? Итно ми треба имам рачна на chicco ама слабо ми извлекува само по 40 мл.