Пумпи за одмолзување на мајчино млеко

Discussion in 'Бебе' started by Eli23, Jan 20, 2016.

?

Дали пумпа за одмолзување е навистина потребна?

1. Да

450 vote(s)
    85.9%
  2. Не

74 vote(s)
    14.1%
  1. eli25

eli25 Форумски идол

@fana можно е особено попладне.Насабајле вадам по 150 после нема ни 30.Првите месец, два се одмолзував убаво цело време во тркот на денот,ама откако воспоставивме лактација попладне е така.
    Инаку убаво вика Ано кај десната града кај мене за едно 10 мин надоаѓа мн млеко и веднаш измолзувам повеќе мл. Биди трпелива, прави масажи и златен термофор најмногу ми помогна.

Last edited: Jan 11, 2018
    kukla21, LiliBoz, Ano and 1 other person like this.
  2. hanny

hanny Истакнат член

Феминки ке ве замолам за помош околу изборот на електрична пумпа бидејки бебуле неможе да ги фати брадавките бидејки ми се повлечени пробавме и со силиконски брадавици ама без успешно и морам да се обидам со пумпа бидејки млеко ми надоага и сакам да и давам да го пие истото. Кое е вашето искуство фала ви

3. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Ме интересираат вашите искуства со стаклената рачна пумпа на Chicco - ја добив на подарок па дали да ја зачувам или да барам подобра?

4. queen007

queen007 Истакнат член

Dobra li e pumpata i kako da vo vadam beloto ova kaj sto e mlekoto?

Attached Files:

5. Ownage

Ownage Истакнат член

Според мене а и според тоа што читав на нет најдобра пумпа е ел. на медела симфони. Јас ја изнајмувам а инаку се мн скапи. За 20 мин вади до 160 мл кај мене а и ги извлекува убаво брадавиците.

hanny likes this.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Можеби сум грешка, ама белото не е за собирање млеко туку само за испумпување. Млеко се собира само во она испакнатото делче на инката. Затоа оваа пумпа не е практична за измолзување ако намената е за да даваш на бебе, тѕку само за да се намали притисок во градите.

stevemila and emkaemka like this.
  7. delvi

delvi Популарен член

и јас од денес почна да ја користам медела симфони..зедов единичен сет за измолзување и за пола саат, две сесии од по 15 мин успеав да измолзам 100 мл. претходно со медела мини електрик стигав до 50-75 мл...се надевсм од ден нс ден повеке количински ке се измолзубам...ти колку пати нс ден се измолзуваш со симфони и колки ти е временска пауза од едно до друго измолзување

stevemila likes this.
  8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Колку е за изнајмување?

9. delvi

delvi Популарен член

Ова е одговорот што го добив од медела:
    Почитувани,
    Доколку се одлучите за пумпата за изнајмување Symphony, многу е едноставно:
    - потребно е да склучиме договор, да уплатите прва профактура и да ја земете пумпата;
    - за првиот месец e 2500ден + индивидуален единечен сет за измолзување 1500ден или двоен сет 2500ден. Сетот си останува за вас.
    Нареден месец доколку сакате да продолжите со изнајмување ќе ве чини само 2000ден. За нареден месец исто само 2000ден.
    За дополнителни информации слободно јавете ни се на 075 464 060.

Со почит,
    Би-МЕК

duffi and kukla21 like this.
  10. Ownage

Ownage Истакнат член

На почетокот првата недела 3
    Пати дневно на 4 5 саати по 20 мин а потоа секоја вечер по 20мин така веше 2ипол месеци. А сега не ја користам секој ден само кога излегувам оставам млеко.

Mau likes this.
  11. delvi

delvi Популарен член

мојата мома не сака да цица и се надевав дека со оваа пумпа ке успеам да ја обезбедам потребната дневна потреба за неа и да го отфрлам ад..но засег за размак 2сати од последното молзење едвај 50 мл. ке видам дали ке ми се подобри лактацијата понатаму

12. Ownage

Ownage Истакнат член

Да можеш така. Но сепак пробувај нон стоп да почне да цица. Пробај и со силиконски брадавици. И ние имавме проблем со цицањето на почетокот но потоа си доби сила и сега не можам да го тргнам од мене

13. 123baby

123baby Истакнат член

Исто сме и ние не сакаше да цица и јас веќе четири месеци ја користам symphony. Мислам дека треба да почекаш бар 2 и пол- 3 саати да надојде млеко и ако можеш измолзувај и ноќеска. Можеш да пробаш и power pumping мене многу ми помогна.

14. Poppins

Poppins Популарен член

@queen007 @Ano

оке си е пумпичето и јас го имам го користев максимално 8м коа имав потреба премногу ми се наоѓаше , за хитни ситуации , ако имаш добар млаз , експресно ми беше за 5-10 мин цело шише ќе наполнев (150 мл)
    -Во белото топченце се собира млекото , ќе си осетиш видиш , кога е полно - отвараш истураш и пак продолжуваш мисл дека цело коа е полно е 30мл млекце збира , а инката е само спроводник не останива ништо на неа .. Малце пари а ефикасно е ..

emkaemka and Ano like this.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Можеби сум грешка не викам не, ама мене пак не ми е јасно како го полнеше топчето кога го стискаш за да испумпаш:?:

stevemila, emkaemka and Poppins like this.
  16. Poppins

Poppins Популарен член

Па како стискам - пумпам тоа си оди директ во него преку инката си оде млазот (млекцето) и кога е преполно дури тогаш почнува да оди низ инката , и отвараш истураш и пак си пумпаш .. Кај некои што имат слаб млаз , потешкотии при измолзување побавно , треба поеќе пумпање , кај мене беше мн ок и брзо одеше..Стварно е практично

Ano and emkaemka like this.
  17. delvi

delvi Популарен член

sto e power pumping

18. 123baby

123baby Истакнат член

Ако имаш единечен сет пумпај една града 10 мин, па друга 10 и така еден час, а ако имаш двоен двете гради 20 мин, па 10 мин пауза, па пак 10 мин се вкупно еден час, на овој начин се стимулира повеќе млеко. Јас го правам еднаш дневно во периоди кога ќе ми намали млекото. Имав резултати по три четири дена и до 50 мл на подој.

19. didisi

didisi Популарен член

Nekoj iskustvo so racna pumpa ... kade gi ima i cena?

20. Jasmin1606

Jasmin1606 Нов член

Каде купивте електрична пумпа на Медела во кои аптеки ја има? Итно ми треба имам рачна на chicco ама слабо ми извлекува само по 40 мл.