@fana можно е особено попладне.Насабајле вадам по 150 после нема ни 30.Првите месец, два се одмолзував убаво цело време во тркот на денот,ама откако воспоставивме лактација попладне е така. Инаку убаво вика Ано кај десната града кај мене за едно 10 мин надоаѓа мн млеко и веднаш измолзувам повеќе мл. Биди трпелива, прави масажи и златен термофор најмногу ми помогна.
Феминки ке ве замолам за помош околу изборот на електрична пумпа бидејки бебуле неможе да ги фати брадавките бидејки ми се повлечени пробавме и со силиконски брадавици ама без успешно и морам да се обидам со пумпа бидејки млеко ми надоага и сакам да и давам да го пие истото. Кое е вашето искуство фала ви
Ме интересираат вашите искуства со стаклената рачна пумпа на Chicco - ја добив на подарок па дали да ја зачувам или да барам подобра?
Според мене а и според тоа што читав на нет најдобра пумпа е ел. на медела симфони. Јас ја изнајмувам а инаку се мн скапи. За 20 мин вади до 160 мл кај мене а и ги извлекува убаво брадавиците.
Можеби сум грешка, ама белото не е за собирање млеко туку само за испумпување. Млеко се собира само во она испакнатото делче на инката. Затоа оваа пумпа не е практична за измолзување ако намената е за да даваш на бебе, тѕку само за да се намали притисок во градите.
и јас од денес почна да ја користам медела симфони..зедов единичен сет за измолзување и за пола саат, две сесии од по 15 мин успеав да измолзам 100 мл. претходно со медела мини електрик стигав до 50-75 мл...се надевсм од ден нс ден повеке количински ке се измолзубам...ти колку пати нс ден се измолзуваш со симфони и колки ти е временска пауза од едно до друго измолзување
Ова е одговорот што го добив од медела: Почитувани, Доколку се одлучите за пумпата за изнајмување Symphony, многу е едноставно: - потребно е да склучиме договор, да уплатите прва профактура и да ја земете пумпата; - за првиот месец e 2500ден + индивидуален единечен сет за измолзување 1500ден или двоен сет 2500ден. Сетот си останува за вас. Нареден месец доколку сакате да продолжите со изнајмување ќе ве чини само 2000ден. За нареден месец исто само 2000ден. За дополнителни информации слободно јавете ни се на 075 464 060. Со почит, Би-МЕК
На почетокот првата недела 3 Пати дневно на 4 5 саати по 20 мин а потоа секоја вечер по 20мин така веше 2ипол месеци. А сега не ја користам секој ден само кога излегувам оставам млеко.
мојата мома не сака да цица и се надевав дека со оваа пумпа ке успеам да ја обезбедам потребната дневна потреба за неа и да го отфрлам ад..но засег за размак 2сати од последното молзење едвај 50 мл. ке видам дали ке ми се подобри лактацијата понатаму
Да можеш така. Но сепак пробувај нон стоп да почне да цица. Пробај и со силиконски брадавици. И ние имавме проблем со цицањето на почетокот но потоа си доби сила и сега не можам да го тргнам од мене
Исто сме и ние не сакаше да цица и јас веќе четири месеци ја користам symphony. Мислам дека треба да почекаш бар 2 и пол- 3 саати да надојде млеко и ако можеш измолзувај и ноќеска. Можеш да пробаш и power pumping мене многу ми помогна.
@queen007 @Ano оке си е пумпичето и јас го имам го користев максимално 8м коа имав потреба премногу ми се наоѓаше , за хитни ситуации , ако имаш добар млаз , експресно ми беше за 5-10 мин цело шише ќе наполнев (150 мл) -Во белото топченце се собира млекото , ќе си осетиш видиш , кога е полно - отвараш истураш и пак продолжуваш мисл дека цело коа е полно е 30мл млекце збира , а инката е само спроводник не останива ништо на неа .. Малце пари а ефикасно е ..
Можеби сум грешка не викам не, ама мене пак не ми е јасно како го полнеше топчето кога го стискаш за да испумпаш
Па како стискам - пумпам тоа си оди директ во него преку инката си оде млазот (млекцето) и кога е преполно дури тогаш почнува да оди низ инката , и отвараш истураш и пак си пумпаш .. Кај некои што имат слаб млаз , потешкотии при измолзување побавно , треба поеќе пумпање , кај мене беше мн ок и брзо одеше..Стварно е практично
Ако имаш единечен сет пумпај една града 10 мин, па друга 10 и така еден час, а ако имаш двоен двете гради 20 мин, па 10 мин пауза, па пак 10 мин се вкупно еден час, на овој начин се стимулира повеќе млеко. Јас го правам еднаш дневно во периоди кога ќе ми намали млекото. Имав резултати по три четири дена и до 50 мл на подој.
Каде купивте електрична пумпа на Медела во кои аптеки ја има? Итно ми треба имам рачна на chicco ама слабо ми извлекува само по 40 мл.