Мене за сркање ми е совршен, на леб не го милувам баш. Во последно време наидов на многу рецепти со путер за кикирики, па можеби ќе се почастам, по дома ич не ми го бендисуваат и само мене ми останува. Инаку не знам дали имате забележано дека има два типа на путер од кикиритки, кранч и со апла сомелени кикиритки. Е да, сега ми текна. На леб ми беше совршена комбинација позната како 'Elvis Presley sandwich.' Не се зафркавам, најсериозно постои, еве ви линкче со рецепт.http://www.foodnetwork.com/recipes/...-butter-and-banana-sandwich-recipe/index.html
Има насекаде,низ цела Мк . А јас се си викам,сега ќе си купам,сега...И никако. Уште не сум пробала,не сакам многу путер јас,ни обичниот не го јадам. Само по желба а мајка ми,понекогаш.
Го обожавам.Го користам оној на Маџик.Со чоколадо плус внатре.Инаку бидејќи е многу мрсен му најдов решение,го оставам на топло за масното да излезе на површината и го фрлам така што ми останува само путерот
Ич не го сакам, грд ми е. Не сфаќам како толку многу луѓе го обожаваат. Едноставно, не знам зошто им се допаѓа. Свекрва ми и золва ми го обожаваат, ама тоа нив им останало од времето кога биле во USA за време на средношколските денови (и двете). Овој тука што се продава не е баш како америчкиот, ама добро се наоѓа за колачи со путер од кикирики
Ako sakate zdrav puter od kikiritki, ke si smelite peceni ne soleni kikiritki I eve vi priroden I zdrav puter bez nikakvi dodstoci I mrsnotii Kako vo toj sto go prodavaat. Jas ziveam vo stranstvo I ima prodavnici za zdrava hrana kafe sto musteriite Sami si melat vo prodavnicata I edinstvena so sostojka vo puterot e kikiritki. Jas na moeto dete mu davam od Edna godinka mackano na lebce. Ako ne mozete da go jadete taka, odozgora moze da se stavi nekoj marmalad ili med I prevkusno e. Mnogu e zdrav za jadenje ako e prigotven na ovoj nacin.
Јас јадам путер од кикирики кој е 100% и без конзерванси, секаде го има. Сега можеби е калоричен ама се во своја мера, важно е тоа што е доста здрав
Купив еднаш но не ми се допаѓа што е калоричен, некако јак ми е по вкус, заситува многу. Можеби би го употребила за тост или некој рецепт, но само така да го јадам - никогаш повеќе.
Magic е најлошиот путер од кикирики што го имам пробано. Зимам друг од Веро. Го јадам чат-пат. По две лажички дневно. Има корисни влакна и само за тоа го јадам, а и дека е вкусен. А за калоричен дека е, нема сумња, но да се јаде по малку.
Путерот од кикирики ми е една од најомилените нешта од областа на храната. Луѓето се плашат од путерот од кикирики мислејќи дека е нездрав зошто е калоричен и мрсен. Всушност, напротив. Односно да, калоричен е, но ги има здравите масти кои се добри за нас, а исто така има и многу протеини. Во една рамна голема лажица путер од кикирики има околу 95 калории, само 3 јх и цели 4 протеини! Да имав сецко, сама ќе си правев. Но, немам, па си купувам. Користам 2: или бидејќи пишува дека е 100% кикирики, или кога ќе ми се прави кејф го земам бидејќи ми е превкусен, но за жал има палмино масло. Инаку, најомилена комбинација ми е: кришка 'ржан или интегрален леб, лажичка путер, пола банана и лажичка чиа семе. Ако полнам батерии со ужинка, тогаш само цела банана и 2 лажички путер. Или пак, јаболко и 2 лажички путер. Може и чиа пудинг, со банана и путер. Или овесна каша со банана и путер. Или летово си правев "сладолед": замрзната банана ја гмечиш со вилушка и замрзнатата каша ја мешаш со путер. Или ставаш во блендер банана, путер и млеко и потоа избелндираната каша ја замрзнуваш и ете здрав и вкусен сладолед. Или пак, во блендер ставаш млеко, банана, путер, чиа и овесни снегулки и ете здраво протеинско превкусно смути. Или брцкаш прсте во теглата и уживаш во кремастата кикирикеста текстура. Би била најсреќна кога би имала едно вакво.
Jас го јадам со кисели јаболка,така ми е најубав.Се неутрализира мрсното од путерот и совршен спој се. Пробајте Инаку овој го наоѓам само и преубав ми е
Го има низ сите поголеми маркети. Мене ми е многу убав. Пробав да го комбинирам, но најслатко ми е да го јадам со лажичка директно од тегла но помалку. Внимавам, бидејки е калоричен и не треба да се претерува.
Никогаш не сум пробала А гледам се почесто благи работи се прават со овој путер, баш ќе побарам да купам.
Во Кам маркет донесоа нов путер од кикирики, од некоја македонска фирма. Пишува 100% кикирики, што е одлично. Убедливо најдобриот путер од кикирики што сум го јадела! Текстурата му е совршена, речиси течен е. И на врв на се, преефтин е, 45 денари - 200 гр.
Не сум пробала путер од кикирики, но би сакала да пробам. Само не знам дали ќе ми се допадне, да не го купувам за џабе.
Дома постојано имам неколку паковчиња од тој на Magic- така мислам се вика фирмата, охридски е и во составот има само 100% кикирики.