Мразам цигари, а па за инает, кој и да ни дојде на гости пали цигара! Мајка ми е пушач, па таа ќе си запали цигара, па и гостите, и цела соба чад, а јас не можам да поднесам. Ама што да се прави.
Нема пушење. Се смрди после, коса, алишта, мебел, одвратно. Мразам кога мајка ми ми иде на гости и ме убедува дека немало да смрди, а она бидејќи е оџак, не може да сети дека во место кога нема пушачи, цигарите се сеќаваат во прва секунда и траат 2 дена.
Комшиите го менуваа прозорот кој пак е веднаш до мојата соба и мојот прозор. Еден ден немаа прозор. Додека работеле пушеле цигари. Цел ден мојата соба мирисаше на цигари, само затоа што на една минута го отворив прозорот на кипање. Значи непушач ќе осети цигара дури и во комшии да запали некој, а не па некој да ми испуши цела кутија цигари во соба. Мирисам цела, ми мириса косата, ми мирисаат алиштата, ми мириса постелнината, ми мирисаат ѕидовите, апсолутно се'. И не само што мириса, навечер од миризбата ми е тешко да заспијам зашто осеќам тешкотија на дишните патишта, буквално ме гуши и ме тера на повраќање, без да претерувам. И тоа го осеќам со денови. Среќа што дечко ми и другарките ми се непушачи, па никој не пуши, се случува неколку пати во годината да влезе некој со цигара. Кога некој пуши кај мене во соба е сигурно дојден за некој повод, дали било роденден, слава итн, тогаш можам да истолерирам, не е толку проблем. Ама секој ден да ми пуши некој? Не. Тогаш дефинитивно ќе забранев.
Јас пушам дома само јас сум пушач и во соба пушам одвратно е ама што да правм кафенце телевизор компјутер неможам да излегувам надвор.
Ниту јас ниту моите не пушат но кога ќе дојдат дома гости како за инает да пушат вајѓет цигари и на маса пушет и како да им речиш престанете да пушите. Ќе се навредат господичните и нема да идет, ама не разбирет не му велиме за наше туку за нивно добро.
Порано мајка ми пушеше ама сега ги откажа и пушеше внатре(во друга просторија кај шо не сме таму ама пак со брат ми бевме против).Дава дома да запале некој кога ќе дојде ама тоа е ептен ретко и секако не ми се допаѓа
Не ги разбирам пушачите кои не пушат дома. Демек побитен ми е домот отколку сопственото здрaвjе. Jас, маjка ми и татко ми сме пушачи. Се пуши само во дневната зато што брат ми не сака в детска, а во спалната е или прежешко или преладно.
Одсекогаш сум мразела цигари. Дали поради тоа што сум препрепре педантна и неможам да замислам целата да мирисам на цигари или поради што друго незнам. Одвратен ми е тој мирис. Дома моите пушат ама во дневна и кујна, во мојата соба не дозволувам. Школските повеќето пушат и кога се враќаат од одмор се осеќа во училница и искрено во тие моменти бегам од нив и искрено им кажувам зошто, ми пречи. За гости моите дозволуваат во дневна да се пуши, па затоа и секоја година си белат. А во мојата соба никако, нема шанси ни под разно.
Аа па гостите мене ќе ме прашаат дали можат да запалат, смешки.. Море што ќе беше ова табиет македонски, појди на гости испуши цела кутија, санки нагарада даваме за тоа Аууу па ако е слава, шта да ти причам кад све знаш..Одстрана да гледаш, ти се чини се натпрвеваруваат кој повеќе и кој побрзо Будала работа, бреее! Смарт телефони битно извадија, што не беше ни потребно, ја иступавија младинава Кај се смарт врати да направат, што навистина ќе служат, кој има цигари или ќе ги остави или патот под нозе и правец дома нека ги пуши ако толку му сака душата
Искрено преку глава ми е од ова. Секој ден се карам дома. Јас не сум пушач татко ми и брат ми се. Значи многу пушат по пакета и пол.. Ајде една две цигари океј е до негде, ама влегувам в дневна си мислам РЕК сум влегла... Претерано е. Ама кој ме слуша мене...
Maz mi porano bese pusac, mene toa mnogu mi smetase, ama nemav izbor....Veke godina dena kako prestana da pusi, se prefrli na elektronska i uspea, sega sme presrekni i dvajcata, pomalku se karame, i sto najmnogu mi godi e koga ke oseti cigara od nekoj mu se gadi i samiot veli kako ne moze da svati kako mozel porano da pusi, a sega ne podnesuva, i taka , presrekna sum sto nema veke cigari vo nasiot dom i sto se mirisa na cisto
МРАЗАМ цигари и не можам да го поднесам чадот. Секогаш бегам на страна кога ќе видам дека некој пуши. Во мојот дом, никој не е пушач. Кога имаме гости, излегуваат на тераса за да пушат цигара.
Кај нас дома зависи кој е гостинот на некои им дозволуваме да пушат дома на некои не ги тераме да пушат во двор
Може, според мене не треба ни да викаат пушачи дома тие што немаат намера да им дозволат на гостите да се чувствуваат пријатно, ОСВЕН ако имаат мало дете, тогаш прифаќам. Па гостите нема цел век да ви седат дома, се луфтира.
Ni jas ni sprugot ne sme pusaci ne sakam da se pusat cigari vo mojt dom no koga se sobirame povekje dushi za rodenden imenden ili nesto drugo koga ima povekje pusaci zosto da ne
I kaj nas se pushi doma , sekako poradi maliot se gleda da ne se pretera so cigarite , a koga sum kaj majka mi mora nadvor bidejki i smeta cadot iako porano i samata bese pushac , no poradi zdrastven problem so glasnite zici i grloto morase da gi otkaze , i sega i smeta duri i oblekata koja mirisa na cigari ..
Не се пуши. И јас и мм сме непушачи, па коа веке ние самите не се труеме зошто некој друг да не труе.
Не се пуши,ние не сме пушачи. Доколку дојде некој што пуши знае дека не се пуши внатре плус мало дете и никој не се осмелил до сега да ни каже ај барем една.