1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пушење цигари во вашиот дом

Дискусија во 'Дом' започната од teddybear, 3 јуни 2012.

1. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Кај нас дома не пушиме ни јас ни мажот ми , а и кога имаме гости пушат на тераса ... :D8)

2. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Мразам цигари, а па за инает, кој и да ни дојде на гости пали цигара! :envy:
    Мајка ми е пушач, па таа ќе си запали цигара, па и гостите, и цела соба чад, а јас не можам да поднесам. :swear:
    Ама што да се прави.

3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.783
    Допаѓања:
    131.220
    Нема пушење. Се смрди после, коса, алишта, мебел, одвратно. Мразам кога мајка ми ми иде на гости и ме убедува дека немало да смрди, а она бидејќи е оџак, не може да сети дека во место кога нема пушачи, цигарите се сеќаваат во прва секунда и траат 2 дена.

На SwanMay и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  4. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Комшиите го менуваа прозорот кој пак е веднаш до мојата соба и мојот прозор. Еден ден немаа прозор. Додека работеле пушеле цигари. Цел ден мојата соба мирисаше на цигари, само затоа што на една минута го отворив прозорот на кипање. Значи непушач ќе осети цигара дури и во комшии да запали некој, а не па некој да ми испуши цела кутија цигари во соба. Мирисам цела, ми мириса косата, ми мирисаат алиштата, ми мириса постелнината, ми мирисаат ѕидовите, апсолутно се'. И не само што мириса, навечер од миризбата ми е тешко да заспијам зашто осеќам тешкотија на дишните патишта, буквално ме гуши и ме тера на повраќање, без да претерувам. И тоа го осеќам со денови. Среќа што дечко ми и другарките ми се непушачи, па никој не пуши, се случува неколку пати во годината да влезе некој со цигара. Кога некој пуши кај мене во соба е сигурно дојден за некој повод, дали било роденден, слава итн, тогаш можам да истолерирам, не е толку проблем. Ама секој ден да ми пуши некој? Не. Тогаш дефинитивно ќе забранев.

На SwanMay, MiaNmaR, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    6.111
    Јас пушам дома само јас сум пушач и во соба пушам одвратно е ама што да правм кафенце телевизор компјутер неможам да излегувам надвор.

6. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Ниту јас ниту моите не пушат но кога ќе дојдат дома гости како за инает да пушат вајѓет цигари и на маса пушет и како да им речиш престанете да пушите. Ќе се навредат господичните и нема да идет, ама не разбирет не му велиме за наше туку за нивно добро.

7. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Порано мајка ми пушеше ама сега ги откажа и пушеше внатре(во друга просторија кај шо не сме таму ама пак со брат ми бевме против).Дава дома да запале некој кога ќе дојде ама тоа е ептен ретко и секако не ми се допаѓа|(

8. monnii-4

monnii-4 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    60
    Не ги разбирам пушачите кои не пушат дома.
    Демек побитен ми е домот отколку сопственото здрaвjе.
    Jас, маjка ми и татко ми сме пушачи. Се пуши само во дневната зато што брат ми не сака в детска, а во спалната е или прежешко или преладно.

9. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Одсекогаш сум мразела цигари. Дали поради тоа што сум препрепре педантна и неможам да замислам целата да мирисам на цигари или поради што друго незнам. Одвратен ми е тој мирис. Дома моите пушат ама во дневна и кујна, во мојата соба не дозволувам. Школските повеќето пушат и кога се враќаат од одмор се осеќа во училница и искрено во тие моменти бегам од нив и искрено им кажувам зошто, ми пречи. За гости моите дозволуваат во дневна да се пуши, па затоа и секоја година си белат. А во мојата соба никако, нема шанси ни под разно.

10. anuvcheto

anuvcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    352
    Аа па гостите мене ќе ме прашаат дали можат да запалат, смешки.. Море што ќе беше ова табиет македонски, појди на гости испуши цела кутија, санки нагарада даваме за тоа
    Аууу па ако е слава, шта да ти причам кад све знаш..Одстрана да гледаш, ти се чини се натпрвеваруваат кој повеќе и кој побрзо
    Будала работа, бреее!
    Смарт телефони битно извадија, што не беше ни потребно, ја иступавија младинава
    Кај се смарт врати да направат, што навистина ќе служат, кој има цигари или ќе ги остави или патот под нозе и правец дома нека ги пуши ако толку му сака душата

11. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Искрено преку глава ми е од ова. Секој ден се карам дома. Јас не сум пушач татко ми и брат ми се. Значи многу пушат по пакета и пол.. Ајде една две цигари океј е до негде, ама влегувам в дневна си мислам РЕК сум влегла... Претерано е. Ама кој ме слуша мене...

12. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    647
    Maz mi porano bese pusac, mene toa mnogu mi smetase, ama nemav izbor....Veke godina dena kako prestana da pusi, se prefrli na elektronska i uspea, sega sme presrekni i dvajcata, pomalku se karame, i sto najmnogu mi godi e koga ke oseti cigara od nekoj mu se gadi i samiot veli kako ne moze da svati kako mozel porano da pusi, a sega ne podnesuva, i taka , presrekna sum sto nema veke cigari vo nasiot dom i sto se mirisa na cisto:sun:

13. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    6.377
    МРАЗАМ цигари и не можам да го поднесам чадот. Секогаш бегам на страна кога ќе видам дека некој пуши. Во мојот дом, никој не е пушач. Кога имаме гости, излегуваат на тераса за да пушат цигара.

14. macedonec15

macedonec15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    118
    Кај нас дома зависи кој е гостинот на некои им дозволуваме да пушат дома на некои не ги тераме да пушат во двор

15. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Може, според мене не треба ни да викаат пушачи дома тие што немаат намера да им дозволат на гостите да се чувствуваат пријатно, ОСВЕН ако имаат мало дете, тогаш прифаќам. Па гостите нема цел век да ви седат дома, се луфтира.

Последна измена: 12 август 2015
    На Todor91 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.104
    Ni jas ni sprugot ne sme pusaci ne sakam da se pusat cigari vo mojt dom no koga se sobirame povekje dushi za rodenden imenden ili nesto drugo koga ima povekje pusaci zosto da ne

17. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    643
    Допаѓања:
    11.302
    Со мало дете сме и кај нас дома не се пуши. Ние не пушиме, а и ретко ни доаѓа некој пушач.

18. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.864
    Допаѓања:
    25.304
    I kaj nas se pushi doma , sekako poradi maliot se gleda da ne se pretera so cigarite , a koga sum kaj majka mi mora nadvor bidejki i smeta cadot iako porano i samata bese pushac , no poradi zdrastven problem so glasnite zici i grloto morase da gi otkaze , i sega i smeta duri i oblekata koja mirisa na cigari ..

19. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Не се пуши. И јас и мм сме непушачи, па коа веке ние самите не се труеме зошто некој друг да не труе.

20. redmama

redmama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    395
    Не се пуши,ние не сме пушачи. Доколку дојде некој што пуши знае дека не се пуши внатре плус мало дете и никој не се осмелил до сега да ни каже ај барем една.