Работа во Англија

Дискусија во 'Барање работа' започната од lauras, 16 март 2012.

1. makrobiotika

makrobiotika Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2019
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    На што берба беше?
    имам понуда за Staples Vegetables познато ти е нешто..за од април , што мислиш дали е сезона дали ќе има саати работни

2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    21.182
    Za marulki jas rabotev. Inace sekoja farma razlicno nz.. zavisi od swfojte so ce ti se padna itn. Kaj mene okej bea

3. DraganMomirov

DraganMomirov Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    31
    Zdravo istite uslovi gi imam isto preku couzon na 3 meseci od maj mozebi i na 6 da se ostane ke videme kolku mozis da soberis pari za tri meseci ? Mene mi rekoja za tri meseci 5000 evra se noselo . Ili ? Mislenje

4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    21.182
    Ако не одиш по жени таму, не се коцкаш, и не трошиш пари на луксузни работи, туку умерено сето, да. Дури и повеќе од то.

На Gosh и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. ackata1122

ackata1122 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    А кажи ми дали има некои бонуси , пошо и ја сакам да одам преку коузон , и кажи ми дали пак би идел ? Поздрав

6. ackata1122

ackata1122 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    И јас би требало од мај да одам , кажи ми од што зависи дали ќе си 3 месеци или 6 ?

7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    21.182
    Во мојата фирма немаше бонуси, саатот беше 10,10 фунти и колку ќе изработиш толку. Јас во неделата имав по 60 саати.

Би одел пак, ако немав сега некои други идеи и амбиции, така да оваа година останувам во мкд.

8. ackata1122

ackata1122 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Фала ти на одговорот
    А кажи ми уште ова … Ти одлучуваш дали ќе работиш повеќе од 8ч ? Или дека има потреба , па остануваш

9. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    721
    Англија, сеуште и во 21век не може да се одкаже од ,,РОБОВИ И РОБОВЛАДЕТЕЛСТВО"
    Како што Коузон презентира (еднаш се уклучив од љубопитност и слушав презентација) се што слушнав беше најмизерно!
    Им работиш за ич пари, плаќаш смештај кај работодавецот и што уште не....

Јеботе, Хрватска лани што беа луѓе, заработија многу повеќе од 5к за 6 месеци (со се платено)

На orxideya, DraganMomirov и Biljarkata им се допаѓа ова.
  10. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    4.398
    Sto rabotis za ic pari? Hrvatska e sto pati poloso od robovladatelstvo, to e uste balkanski mentalitet, probaj pa kazi toa od siromasno sto se zbogalitilo ke ti gi izvadi niz nos 800evra
    Platite vo Anglija se nad 2000funti vo Hrvatska so se plateno da ama ke zemis 800. Zavisi so rabotis segde zborame za minimalnoto
    I uste da kazam nigde ne e kako naj nas rabotata. Nie rabotime mozebi naj labavo vo svetot, zatoa se ni izgleda pretesko..
    Hm

На orxideya, Аргентина * и TheWanderer им се допаѓа ова.
  11. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    721
    Твое мислење, ако мислиш дека е океј збирај им зелки на Англичаните за околу 1000 и нешто фунти.

12. ackata1122

ackata1122 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Па читаш ли дека не е 1000 и нешто, туку 2000 и нешто , сепак има разлика

13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    21.182

Druzhe 2600 i kusuro funti vi meseco gi zemav, plajkav smestajot okoku 200 funti mesecno, i cenite za hrana bea ko vo mkd. :)

Jas se molev da ima so e mozno pojce rabota, i maximum beshe ova. Sea ubo e da rabotis pojce ce te cena pojce.. i zamiski ti samo da mu recis sakam da si odam i da treba da te nosi nekok doma i so ce orajs ne znam.. ce puknis od dosada. :D

Последна измена од модератор: 14 април 2023
  14. Monofonik

Monofonik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2022
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.189
    Ако сакаш на 30 години да изгледаш као 65 години да имаш тогаш е во ред да работиш на такви робовски места.

Или ако сакаш на 30 години да си физички дисфункционален и со милион здравствени проблеми. Запрашај се зашо никој од локалните Англичани таму не ни сакаат да помислат да работат на такви работни места, туку собираат јадници од овие деспотии тука на Балканот.

15. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    721
    Скрос точно!

П.с да надополнам, 2000 денари е дневница за 5/6 часа работа во Македонија (работа со тутун) познавам луѓе кој месечно вадат и по 2000 евра (одат од сабајле неколку часа и приквечер неколку часа)

16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    21.182
    Breej plackovci. Ne zboruvam za cel zivot tsbotava, jas so edno leto odenje doma renovirav cel sprat od 70 kvadrati, se zapsihav na akademija za programiranje itn.

Eden moj sovet, nekogas zrtvuvajte neshto za da dobiete nesht pojce vo zivotot. Za toj kratok period nikogas nemas cesno da zarabotam tolku pari ovde, pa i germanija i taa hrvatska so ja spomnuvaye. :)

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DraganMomirov

DraganMomirov Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    31
    Hrvatska bev koj saka neka zbora poke od 4 do 6 k norm zivot nemozis da izvadis sem pica majstor itn zanaet so i mk ke vadis dosta dobro i segde ako ne 2000 mk blizu 1000 a si stranstvo i ko ke klajs drugi davacki edna godina sum i eden mesec dadov odkaz za slovenija rabotam tuka vo fast food za kebapi burek i pizza full jadenje kolku sakam platen smestaj rabota do gz za rabota sum ojden 1500 do 1800 cepam plata ... Vo zavisnost toa 10 12 kolku ke ispolnam ali ispod 1500 nesum ....pouka hr e mn podobra od sekoj mozen aspekt i zivot lugje se . Ali nee ogromna razlika za tolku da si odalecen ..

18. Eona.002

Eona.002 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    19
    Сподели ако сакаш повеќе за сместувањето, на презентацијата имаше инфо да се понесе постелнина/вреќа за спиење.
    Како се снаоѓавте за комуникација со дома/интернет? И дали имало период без работа?

19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    21.182

И нас ни спомана да носиме постелнина ама на фармата каде што бев јас тие ни дадоа и опрема за работа и постелнина.
    Интернетот малку беше слаб, на некои места преслаб, на некои ок, во зависност од положбата на кампот.

И не, немавме период без работа, фул бев, најниско неделно имав 55 саати, а максимум 60 саати (толку е со закон за нас максимум).
    И да... не бев на јаготки јас, на малце потешка работа, на садење марулки.

20. Eona.002

Eona.002 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    19

Фала на инфо! И уште нешто, од колку до колку часот работеше, паузи измеѓу дали има?