soprugot moj zamina za Germanija. I jas i malata kje odime, no ne za sekogash,nie dve povtorno ke se vratime,jas ke rabotam samo nekoj period tamo. Dali za toj period bi ja primile vo gradinka malata ili ? Znaci period od 1 godina da recam,za pocetok,pa neznam posle kako ke ispadne, jas ne bi sakala da ziveeme tamo . Kpoi se procedurite za zapishuvanje na deca vo gradinka i kakvi uslovi treba da se ispolnat ?
Zdravo, mi stigna of germandka ambasada deka treba da odam vo raboten den od 8-10 casot so pasos i smetkata. Prasanjeto e : dali mozam da go odlozam poagjanjeto za dobivanje viza sa 7 dena, bidejki ne sum vo drzavata. Ve molam nekoe iskustvo?
Здраво дали има начин во германија сум скоро 3 месеци и сега да си одам дома во Македонија можр ли да дојдам повторно порано од 3 месеци седење во МК.
Може ако најдете градинка па има 3 месеци отказен рок.Услови нема некој напишани.Ама обично ако работи барем едниот може да добиете место со малку поголема среќа.Тешко се наоѓа градинка ние се запишавме година и пол пред да сакаме да оди .Па се пишуваш прво по повеќе градинки и чекаш на список кога ќе ви дојде редот ве викат.Потпишувате договор и трга детето на адаптација.Оред доа мораш да средиш за кита гудшајн за колку саати ќе седи.Ако е над 3 години има законско право да седи до 7 часа иако едниот родител не работи.Обично имаат прво право тие со сестра или брат во градинката.
Zdravo.Dali nekoj vo skoro vreme podigal viza vo ambasada dali treba da se ima fotokopija od osiguritelna kompanija ve molam za odgovor utre treba da go nosam pasosot .poz
Мене дилемата ми е помеѓу Малта и Германија. Има некој што бил на двете места, па да направи реална проценка, да спореди и каже што е, како е? Објективно За Германија најдов и многу повеќе агенции што посредуваат него Малта, ваљда дека Малта идат и на своја рака повеќето, или имаат веќе некој да ги повлече. Чепкајќи по онлајн огласнициве, наидов на две компании што ми личат океј, ама пак ќе кажам некој со искуство е и повеќе од добредојден . Едната е Минерва Груп: https://www.bin.mk/itm/rabota-vo-germanija/322 , Другата попозната Контекст : https://www.bin.mk/itm/rabotete-na-...var-i-istovar-na-bagaz-rakuvanje-so-bagaz/356 . Овие Контекст имаат некако поголеми плати, ама може па и земаат повеќе провизија, стварно не знам како иде тоа...
Здраво, добив студетска виза за во Германијам, но немам обезбедено сместување, имам суснато дека некој престојувале во студентски домови дали е тоа возможно? Дали некој има некое такво искуство?
Здраво , ме интерсира за студенска виза вадење од амбасадата во Скопје ,кој е процесот , кои документи се потребни и искуство на некој што вадел , дали лесно даваат ,дали има интервју и што прашуваат најчесто и сл. Ви благодарам
Здраво оваа година сакаме да одиме Германија со дечко ми за работа па бидејќи ни е прв пат сакам да прашам ако знаете колку е бруто плата во burger king и mc donalds или собарка во хотел и дали даваат јадење од хотелот?
Okolu 9.25 vo Mcd i Burger mi imaat receno, neka kaze nekoj ako rabotel vekje tamu. Jas sakam da odam letovo kako sanker ili vo Mcd/Burger
Burger king i Mc Donalds 9.25€ brutto plata. (isto imas jadenje i pienje besplatno) za vo hotel nemam informacija . Pozdrav Baranjeto za Rabotna dozvola do Zav go isprakja rabotodavecot. Zav posle vrakja odgovor isto na rabotodavecot (pozitiven ili negativen) Tebe ti ostanuva da cekas odgovor od rabotodavecot .
Здраво, Дали има некој одено во Германија како студент преку агенција за посредништво од Прилеп, поточно преку Мери Адамческа, ако сака да сподели искуство Благодарам
Баш го видов постот, се работи во врска со работа на лента во фабрика, ако знае некој повеќе нека пише
Здраво дали има медицнски сестри кои се веќе во Германија или кои планираат или имаат аплицирано за да одат пишете ми ми требаат некои информаци доколку можете да ми помогнете
Jas ti preporacuvam Eviva Employment Service od Shtip. Korektni se i fer, lani bev preku niv zadovolen sum, no ova godina si odam bez agencija. Pozdrav