Здраво Бев на термин за виза мегутоа бев вратена поради тоа што немав оргинал договор. Ми рекоа да одам повторно на 30ти со оргинал договор проблемот е што на мене дог за работа ми е од 01.05 . Според вас дали би било проблем со издавање на визата искуста совети ве молам .
Iskustvo: bez razlika dali ti pisuva vo dogovorot deka ke pocnuvas so rabota od 01.05 toa ne pretstavuva problem za izdavanje na vizata, megutoa site dokumenti treba da se validni ( ne lazni, ili so pogresni podatoci) Preporaka : spremi gi site potrebni dokumenti po red spored formularot za dokumenti vo orginal i kopii, da koga ke odis vo salter da ne te zezat pak da ti trazat nesto drugo i da se maltretiras gore dole za dokumentite. Pozdrav
Слушнав повеќе позитивни коментари за таа агенција, ама поминал рокот за пријавување веќе имаат оформено група на студенти кои заминуваат, во секој случај благодарам ке имам во предвид за наредната година. Поздрав
Здраво. Имам братучед во Германија кој има своја фирма и треба летово да одам на работа кај него 2 3 месеци. Студент сум. Е сега, ме интересира која е процедурата, што документи ми требаат да пратам и ако некој знае да ми каже што тој треба да поднесе таму за да можам да одам? Фала
Zdravo na site! Ve molam spodelete iskustvo: Kolku vreme se ceka za odgovor po SMS ili mail od Ambasada, dokolku prethodno gi imas podneseno site potrebni dokumenti? Vo mojot slucaj e za viza so priznaeno visoko obraz. Fala pozdrav
Od tebe e da zemis potpis od fax toa e zaf dokumenti go ima vo pecatnicite i da ti go potpisat na fakultet i potoa toj treba da go isprati vo zaf toj dokument no ne znam i sto drugo bidejki jas samo ovaj mu go isprativ od fax na rabotodavecot i toj ostanatoto Patem se nadevam deka ne e kasno jaa od fevruari pustiv oti obicno do mart isprakaat ama mozi ima vreme probaj
Posle 3 nedeli od koga se podneseni dokumentite vo ambasada imas pravo da odis i da prasas vo ambasada sto i do kade e stignato vaseto baranje za viza Pozz
Здраво ги имам документите кои се наведени формуларот ми е потполнет . Проблем ќе биде проблем бидејки немам доказ за познавање на јазик кој е признат незнам дали и други дополнителни документи ќе побараат
Девојче или Госпоѓо вака : ЗАВИСИ за каква работа станува збор, т.е : медицинска сестра, доктор работа со завршен факултет, шофер на такси или бус итн итн, МОРА да имаш цертификат од Готе , Телк или Осд центар за позмавање на јазикот. Јас не змам за каква работа станува збор ниеднаш не сум бил во амбасада со документи ( работен договор ) но многу добро ја знам постапката како оди . За подетално да ти објаснување пиши ми лична порака ќе ти објаснам се . Поздрав имајте убав викенд
Здраво,сакам да ве прашам за мислење за посредник агенцијата Коузон. Дали некој има работено преку неа во странство или на брод?
Бидејки јас сакам да аплицирам за работа на брод,па слушнав дека имало нешто како презентација,а воедно и апицирање кој се одвивало секој Вторник во 11 часот.
Има. Мора да присуствуваш на неа. Едно време беше малтретирање од 2 саати.. Како те убедуваат дека ти си дно дна и дека повеќе од асистент конобар не можеш да добиеш.. Дека има попаметни и подобри од тебе..со искуство со не знам што. Демек филипинците се магистри по гастрономија.. Арно ама откако почнаа паметни луѓе да им се пријавуваат со 300 обуки и работно искуство од 10+ год а богами и ептен добро знаење, се спуштија малку на земја. Патем темава е за работа во германија..да не одиме офтопик тука. Има посебна тема за работа на брод.
Девојки, дали може со средно медицинско за лаборант да аплицирам за медицинска сестра во Германија? И доколку може, дали е подобро преку агенција или дирекно преку германски страни самостално со виза?
Здраво! Барам сместуваење за двајца во Хамбург преку лето. Доколку имате познаници, претходно искуство или било каква информација што би можела да ми помогне ве молам споделете! Ви благодарам!
Чим Коузон не ги фалите, да прашам јас за друга агенција. Kontext Employment Services Macedonia нудат работа во Германија . Па дај кажете збор два кој има искуство со нив .