Ovaj dokument samo horizontalno treba da e popolnuvas to so treba ti i odis vo fax i ti go potpisvaat kaj dekanatot i go isprakas skeniran
Ти велиш кај деканот, а од студентски прашања ме праќаат во ректоратот и тоа треба во три копии од кои една преведена на македонски. Точно ли е тоа? Инаку учам во УГД - Штип.
moze vo eviva vo stip a i onaka ima poveke mesta niz gradot dokolku si od stip,bidejki vidov deka si pisala deka studiras na UDG
Да, јас треба да патувам, но не знам дали со автобус или со авион. Со авион има уште 3 места, а со автобус Незир турс има во петок во 10.40 но се патува 20 часа така да се стига во сабота.Инаку крајна дестинација ми е Пасау.
Здраво, Некој да има заминато преку Евива од Штип со Еу пасош или виза да сподели искуство, дали има доволно саати според договорот и какво е сместувањето?
Некој да полагал Гете за сертификат да каже што како? Иначе јас чекам 1год.и 2мес за терминот. Од лани од мај сега имам во јули.
Здраво. Дали ќе може на мене да ми објасниш за постапката за потребни документи за термин? Ми треба помош во врска со пополнување на формуларот.
Mi stasa poraka vo vrska so vizata dali ima sansi da sum odbien ?? Vo vrska so Vaseto baranje potrebno e da go dostavite pasosot i smetkata vo raboten den od 08 do 10 h. Oddel za vizi na ambasada na SR Germanija
Драга се зависи од луѓето што ќе ти се погодат таму, дали имаш добри шефови и колеги. Остало е скоро се исто секаде, работата знае да бидр и напорна и лабава но во секој случај вреди за парите што во Мк доколку останеш не би можела да ги заработиш. Ако работиш во кујна најверојатно ќе те боли половината од стоење во едно место ама мозокот ќе ти биде скоро на пасење ако работиш напред многу ќе те замараат купувачите но доста ќе се движиш и телото нема да осеќа голем напор.