Јас работев како собарка околу 1год и 4 месеци.Ама не како студентка.Работев 33 часа 6 дена само понеделник слободна за 8,50.Чисти околу 920 евра, бруто 1150.Сега си имам проблеми со зглобовите на рацете на секоја промена на време ужасно ме вртат.Ова беше 2015. Ама знам дека во др хорели имаат по 2 дена слободни.Јас имав за жал само 1.Без цушлаг за празник и викенд.Прашај ако сакаш ќе ти кажам што како.Хотелот прво беше на полски газда потоа го купија израелци.За опстанок и без јазик беше добар скок ама не и за подолго.
Здраво имам прашање до студентите кои работеле во Герм. Дали првиот ден кога ќе отидам на работа треба да се имам пријавено во градот каде што ќе престојувам и дали морам да имам отворено сметка во банка,или можам по неколку дена да го средам тоа?
не мора првиот ден да се пријавиш во општина, може и да не се пријавиш нема проблем за 3 медеци, за сметката може да отвараш ако работодавецот ти ги пушта парите во сметка , ако се договорите кеш не мора да отвараш сметка. Поздрав
Дечки имам неколку прашања ако знае некој да ми одговори. 1. Дали со моја мастеркард дебитна картичка можам да плаќам во Германија во продавници и итн. 2. Дали можам во шпаркасе таму да си отворам трансакција и дебитна да земам за да ми ги префрлуваат парите на таа сметка во германија а не овде на нашиве банки на девизна? 3. Информации за данок итн? Фала однапред
Ме интер.тестот дали беше како на страната што се примерите и за пишување и зборување што ти се падна. Благодарам За која сметка се мисли?
Промена на план, картата ја букирав за 26 јуни. Доколку има некој оди на таа дата, нека ме контактира
Здраво. Има ли некоја што ќе оди во Франкфурт ова лето да се дружиме? Јас заминувам на 18ти овај месец