Дечки помош. На 18ти Јуни имаме лет за Франкфурт но сеуште немаме најдено сместување. Или се скапи или бараат мин. да останиш до 3 месеци. Ние сме двајца и бараме за 2 месеци. Изнајмува ли некој или знаете некој што изнајмува?
Sakam da prasam nekoj posledno sto bil vo ambasada za viza za rabota dali pravat nekoj problem deka sega sme severna makedonija? I za snestajot dali treba da se odnesi nekoj dokument deka ti e zagarantiran ili dogovor za smestaj?
A dali slucajno znajs kako treba da glasi toj dokument kako dogovor za smestaj ili kako garantno pismo deka mc donald's mi garantira smestaj?
Штом одиш преку МкДоналдс пиши им емаил дека немаш смњштај и тие ќе ти обезбедат стан во нивна зграда со цимери за 270е месечно со платени сметки. Пиши ми лп ако те интересира повеќе
Дали може некако да се замине во Германија без Еу пасош Мм е електричар сакаме да заминеме одовде но секаде бараат Еу пасош А пасошите закочија од 2013 чека мм лани поднесов и јас ама ништо И оваа со визите дали дават на секого или одбиваат, и за колку време одприлика знаеш дали ти е одобрено или не Како што читав кој членки се во Германија ке ги означам ако можат да ми објаснат поубаво @danichap @Mari*
Потребно е работодавецот да прати договор за работа и да среди документација. Некои бараат и некои сертификати, за занает или некаква стручност, но не мора. Другото го прави работодавецот, односно он треба да докаже дека друг од германија не ја сака работата односно не е квалифициран/нема доволно кадар/нема интерес или слично. Но тоа отом потом и работодавеот ќе го среди без голема потешкотија. За вас е само потребно да најдете работодавец. После не знам колку ќе чекате за термин во амбасада.
Ме интересира за аплицирање за виза за работа како медицинска сестра во делот за да се избере визата се бира ВИЗА ЗА РАБОТА,или ВИЗА ЗА КВАЛИКУВАНИ РАБОТНИЦИ СО ЗАВРШЕНО СТРУЧНО ОБРАЗОВАНИЕ КОЕ Е ВЕЌЕ ПРИЗНАТО ВО ГЕРМАНИЈА.Ке ве молам за инфо доколку ви е познато
Едно прашање ..треба да одам за Германија студенски од 1 Јули до крајот Септември зависи немам точно видено кога правам 90 дена..е сега јас во март почетокот бев турција ама од тогаш имам поминато овде мк 3 месеци..нема да биди проблем да си седам Германија 88 дена така?
Агенција би било најмалку комплицирано, но не знам дали постои сигурна и ефикасна која би нашла соодветен работодавец и би исполнила се од договорот. Друг начин е секако преу човек, што е уште потешко. Како да најдеш некој кој има фирма и би сакал да ти понуди работен договор. Трета опција, останува преку огласи.
Nemas nikakva precka da odis i da sedis vo germanija 88 dena..! Ubavo da pomines Imam edno prasanje za studentite koi aplicirale za povratok na danokot dali znaete tocno koi formulari treba da se popolnat bidejki ne sakam vise da imam rabota so "Agencii" zatoa sto i onie ne znaat tocno sto i kako . Ako znae nekoj tocno koi se tie formulari i od kade moze da se simnuvaat ? Pozdrav
Здраво сакам да прашам со сестра ми сакам да одам во Мекдоналдс да работиме па баш би било супер смештајот да е тука одма. Ќе може ли подетално да ми објснкиш како иде процедурата за работа таму. Ти благодарам ❤️
Дали ти е нострифицирана дипломата во Германија? Доколку ти е тогаш квалификув.а ако не ти е прво ќе бидеш како неговател тогаш избираш работ.виза и ти треба А2 ниво најмалку.
Сакам да ве предупредам сите да внимавате кога ќе аплицирате за работа во Германија, бидејќи денес дознав дека сме измамени. Значи,никогаш немојте да одите преку посредник туку само преку агенција. Од мене толку.