Здраво,дали некој е запознаен со зимската студентска работа во Германија,може ли да се замине на 3 месеци или само еден месец колку што е зимскиот распуст од факултетите?Поздрав
Zdravo plsss help Dali nekoj e zapoznaen so vrakanje na danok od Germanija za letoto 2017 ,koi dokumenti se potrebni i kako odi postapakata ?
Информативно Агенција Венера за вработување со мк пасош преку бугарска фирма бараат 3000 еур а за 3 месеци преку бугарска фирма 1500 еур...одамна требаше да ги затворат.
За виза поднесено лани во Септември зошто толку бавно оди работава дали знае некој Ми рекоа 6-8месеци се чекало за интервју а веке биднаа 13месеци За Германска виза
Јас колку што сум запознаена може само еден месец сега за зимскиот распуст, односно само во периодот кога е официјалниот распуст на факултетот
Бев во Контекс пред 2 недели прашав. Ми кажаа дека може да се оди како студент само од 6 јануари до 5ти февруари, 3 недели работа спомнаa. Тоа било изгласано со закон во Германија. Ми кажаа фокусирај се на лето.
Знам дека за добивање термин се чека 1 година (за работна виза), мојот споруг аплицираше лани во април, оваа година во април му доделија термин и поради коронава два пати му го презакажаа и после два пати презакажување сега е пак на листа за чекање ... Ако ти е на мисла напиши им е-маил?
Јас си го вратив мојот данок преку агенција ПОСРЕДНИК, за услугата мислам дека платив околу 2000 денари и мислам дека дека доколку враќаш данок за 2017, оваа година ти е последна, затоа што можеш данок да вратиш во период од 3 години од кога си работела.
Девојќи, бе молам за помош доколку знаете. Сопругот е со БГ пасош, сака да замине во Германија на работа. Таму е и брат му веќе неколку месеца. Дали постојат шанси заедно да заминеме? Или мора прво тој, да се обезбеди со стан работа, па потоа јас. Ќе ви бидам мн благодарна ако ми објасните што како.
Не, треба тој да отиде прво да обезбеди смештај, работа, па после да ти испрати покана како гаранција дека ќе си кај него (ако немаш БГ пасош) и така можеш да одиш.
Здраво дечки, Дали некој има идено на 45 дена летна работа во Германија и дали се исплати воопшто да се оди? У смисла дали остануваат пари колку толку? И дали некој знае колку е трошокот генерално за да се отиде на толку време?
Јас чекам од април 2019. Од март не се издаваат работни визи поради ситуацијата со Ковид - 19. Кога ќе почнат не се знае (сигурно не пред март) Моментално се издаваат само фамилијарни визи
Zdravo mojot soprug ima bg dokumenti i moeto dete no jas sum vo procedura Moeto prasanje e za bilo kakva dali rabotna ili familijarna viza za vo germ kolku se ceka i dali moze da podnesam?