За мене и за сопругот во иста фирма е.. ќе биде од 15 март знам дека не треба да биде постар од 6 месеци кога ќе ти дадат термим
Здраво Гледам дека групава е мн посетувана па сакам да ми каже некој што е медицинско лице и заминал да работи во Германија дали има потреба од Биохемичари или фармацевти со средно дали со овие две струки и германски јазик средно познавање може да се најде работа во германските болници ?
Катастрофа е агенцијата Посредник, а и на агенцијата што те предава во Германија е бетер. Доколку можеш барај си агенција друга
Zdravo. Sakam da prasam vo vrska so vizi za germanija. Dokolku imas termin i imas najdeno rabota i smestaj i odis na dadeniot termin za intervju, vo megjuvreme primer pocnuva dogovorot za rabota primer termiot mi e oktomvri 15 za intervju a dogovorot za rabota od noemvri. Kako se odviva postapkata dali ke znam do noemvri dali sum odobren za vizata od ambasada i ako slucajno zakasni vizata odnosni primer ja dobijam vo dekemvri a vo megjuvreme mi rekle od rabota deka togas e veke kasno dali avtomatski ja gubam i vizata ili samo taja rabota pa ke treba da baram druga? Ne znam kolku ke me sfatife se nadevam ne e pre loso objasneto
https://www.mcdonalds.co.za/apply-now Дали ова е аплилација која треба да се пополни за работа во Мек Доналдс или има некоја друга апликација.
Знам дека темава е за бо Германија ама можеби ќе налетам на некој со искуство во Австрија. Австрија е тешка држава за издавање на работни визи, а сега со ситуацијава постапките се имаат блокирано. Јас и ќерка ми сме со документи ама маж ми нема, најде сигурна работа во Австрија и фирмата го бара од 01.10.2021 на работа, ноо добиле инфо дека 9 месеци се чека за виза. Порано беше со договор се поднесува документи, до почетокот на работниот однос се добива виза, сега добиваме такво инфо. Ве молам доколку знае некој точно како се одвива целата постапка за работна дозвола доколку се има најдено работа ве молам пишете ми. Амбасада Скопје е ужасно некултурна.
Здраво , Дали некој од вас знае некој што поднесува електронска апликација за термин во Германска амбасада за работа виза?
Здраво сакам да прашам доколку може некој да ми објасне како оди процедурата за вработување во Германија конкретно за дипломиран доктор на медицински факултет во Скопје, дали диоломата е целосно признаена, дали треба да се дополага некој испит таму како оди целата процедура ви благодарам од напред
Zdravo na site Mi treba nekoi informacii i sovet. Moite roditeli se vo Ch kanton Aarau Imam B viza sega sum dojdena za rabota da pocnam e sega prasajeto mi e Dali koga ke pocnam da rabotam i dobijam dogovor od rabota mozam vednas da si baram stan sama za mene a tatko mi da mi bide zirant dali ke mi odobrat za da mozam da go povlecam partnerot.
Здраво Од она што знам со сигурност, диполомата е признаена, но има еден подолг процес пред да добиеш и официјално лиценца за работа таму. Точно не ја знам процедурата за доктори, но сум од сродна медицинска струка и самата поминувам низ сличен процес како забарите, докторите и ветеринарите. Бидејќи се работи за струка која е законски регулирана, за која е потребна лиценца, лиценцата од Мк автоматски не изедначува како еквивалентна, но е барана за процесот на нострификација на дипломата. Значи ќе ти треба лиценца од Мк. Потоа ти треба минимум Б2 ниво германски, сертификат од Гете или Телк. Се полага стручен Ц1 за лекари во покраината во која сакаш да живееш и по положување добиваш изгледа работна дозвола од 2 години за работа во клиника или ординација како лекар помошник под надзор. Во овој период се спремаш за испит на знаење, каде предходно ќе ти биде нагласено кои области ќе ги полагаш. Одкако ќе го положиш тој испит добиваш лиценца за работа во Германија која ти важи доживотно.
За техничари има потреба, но ти треба најмалку Б2 германски, искуство за да процесот не трае долго, и мислам се полага стручен Ц1 јазичен тест за фармацевски техничари. Најдобро е да пишеш на аптекарската комора во покраината во која сакаш да живееш. Тие ќе ти дадат најточни информации.
Дали некој планира да оди на студентска работа во Германија следново лето? Ми требаат некои информации, би ви пишала ако не е проблем..
pomos ako znae nekoj sto treba da se napishe vo zaokruzenite polinja, se raboti za apliciranje za viza za germanija??
Здраво. Сакам да прашам. Дали знаете некоја агенција, или човек што посредува за лице кое не е студент да може да добие таков документ дека е студент за работа во Германија за 3месеци?
Здраво. Дали некој има одено преку странава на сезонска работа https://www.instagram.com/student_jobs_in_germany/ ? Искуство?