Vo mestoto kade sto ziveam baraat rabotnici vo.Mc donalds dokolku nekoj bara takva rabota kontaktirajte me ke vi dadam broj od menazerot.Ne vrsam nikakvo posreduvanje i ne zemam nikakvi sredstva da napomenam.
За која виза е ова? И што напишавте? Сакам да аплицирам во листата за виза по западен балкан следен месец но незнам што се ќе треба да потполнам...
Здраво девојки. Дали некој има искуство со практиканска работа во Германија преку фондацијата на Зоран Џинџиќ да сподели?
Не сум во тек како е сега, јас оддамна ја добив мојата виза. Инаку знам дека се чека долго така да аплицирај ти, додека добиеш термин ќе најдеш и работа мислам некој што ќе ти прати работен договор ако не биди жива и здрава ќе пропадне терминот и тоа е.
Па и не е баш така сега. Другар мој аплицираше почеток на септември, термин доби на 7ми октомври, порака за одобрена виза 5 дена после терминот.
Врз основа на работниот договор одлучуваат дали ќе добиеш виза или не. Значи во амбасада одеш со договор во рака.
знае некој колку време трае процес на добивање работна виза за Србија/Хрватска? Фирма ми нуди работа во една од тие земји и треба да ми среди инаку. Дали без пасош за во Србија даваат виза со лична карта?
Здраво на сите, Дали некој/а има потполнувано сам/а барање за национална виза за Западен Балкан и доколку има дали ке може да ми помогне во потполнувањето на прашањата во прилог што се, дали има напишано нешто или е оставено празно? Број на дозвола за престој изгледа требе да е непотполнето. За сопруга, доживотен партнер исто празно. Дали ке го задржите живеалиштето надвор од Германија, требе изгледа " Да" и моментална адреса. Дали во делот oд кои средства ке се помируваат трошоците може да се ставе " Od Plata"? Бидејќи ке работам ке бидам повеќе од година време во германија за предвидено време и тоа празно ке требе да е. Доколку некој/а има потполнето успешно сам/а би бил Благодарен да ме упати во потполнувањето.
Дали некој од вас има искуство или е заинтересиран за следново лето за аплицирање на Work&Travel во Германија преку Контекст ?
Здраво, Дали има некој што има поднесено приговор до амбасадата за одбиено барање за виза, доколку може да ми помогне во врска со тоа како треба да изгледа тој приговор? Ви благодарам
Здраво дечки. Ние фамилијарно сакаме да одиме во Германија со маж ми и 2 мали дечиња. Јас имам бугарски пасош а маж ми нема, што се однесува до корона вакциниран е. Дали може сите наеднаш да одиме доколку некој ни гарантира смештај, работа, и голема сума на пари на сметка слушнав дека требало демек да покажам дека нема да сме како товар на државата ? Порано имав информација дека морало јас да отидам прва, да обезбедам се па после 3 месеци да ги повлечам, но тоа нејќам никако затоа што децата ми се сеуште бебиња.
Здраво. Дали имате информација како е со работа во Германија за Фармацевти? Како оди процедурата за документи? И дали е можно да се вработи фармацевт во Германија