Здраво на сите стојам на располагање за детални информации и прашања поврзани со оваа тема. Слободно контактирајте ме. Поздравче
Здраво. Можеш ли ти или некој друг од оваа група да ми објасни детално како можам да аплицирам за виза… како иде се тоа
Здраво https://service2.diplo.de/rktermin/...locationCode=skop&realmId=629&categoryId=2444 Еве ти линк за поднесување на виза за западен балкан . Внесуваш твој податоци и на меил ти стигне дека е поднесено барањето. Поздрав
ZDRAVO KOLKO SE GOLEMI SANSITE DA TE ODBIJAT ZA VIZA.....brat mi ima intervju sega za edna nedela ima i dogovor za rabota i site dokumenti mu se sredeni po redosled.....pa dsli ima sansi da ne mu odobrat viza
Здраво, доколку некој има искуство со поднесување на документи и добивање на виза за квалификуван кадар нека ми пише лп.
Здраво добив термин за работна виза во Германија на 23 септември сега на мене останува да најдам работа се јавив ко контекс и ми кажаа дека треба само cv на германски, пасош и 4000денари и да одам во Скопје. Дали некој знае дали земаат само 4000денари или од кога ќе заминеш Германија ти земаат нешто од платата?
Зависи за каква виза ако е за западен балкан после затварањето на апликациите 3 до 4 дена праќаат на меил кои добиле виза, а за национална виза 1 месец после аплицирањето ти праќаат на мејло термин
Здраво, сакам да прашам како иде процедурата за закажување термин во Германска амбасада и кои документи требат, јас имам договор за работа и за смештај, па ме интересира кои други документи се потребни и каква е процедурата?
Здраво. Дали знаете како фукнционираат месечните карти за воз во Германија и од каде треба да се купат?
Апликациите за термин за месец октомври може да се регистрираат во листата за чекање за термин од 05.09.2022 од 10:00 часот до 13.09.2022 во 15:00 часот. ➡️ https://skopje.diplo.de/mk-mk/service/visa-einreise/-/2493044 После неколку дена од затварањето на апликацирањето даваат термин на оние што ќе ги извлечат ако имаш среќа да те извлечат ќе подадеш документи ако не те извлечат ќе поднесуваш апликација нареден месец
Za zapaden balkan, na 22. 08 gi predade dokumentite bile sve vo red e sega cekame da stigne odgovor dali ke ja dobie vizata ili ne denes sme 29.08 odgovor uste nema...
Да само се чека извесен период бидејќи амбасадата праќа меил до покраината дали има потреба од тоа место а покраината најчесто дава потврден одговор така да кај и да е ќе ви пратат кога да се земе визата