Минимум, доколку немаш, бараат да имаш на сметка многу повеќе пари. Ги пресметуваат сите трошоци и плус дали имаш за уште еден човек да издржаваш. Доколку се прави виза за повеќе членови, тогаш и над 1800 бараат одредена сума на сметка.
Поднесов за раб.виза со истечен пасош. Касно видов дека е истечен. Колкави се шансите да бидам извлечена, и ако сум, дали би претставувало проблем понатаму да си ги бркам документите за виза со нов пасош?
Може ли некој да ми пише нешто за градот Франкфурт, каков е стандардот,се наоѓа ли работа, се исплаќа ли за живот и слично.
маж ми имаше аплицирано со поминат рок на пасош доби термин уште од првиот месец на аплицирање нема врска што е поминат рокот одпосле ќе си извадиш нов пасош
Здраво. Некој да ми каже дали ќе ми прават проблем во амбасадата во Скопје бидејќи договорот за работа ми е сликан и испратен како слика и јас треба да го испринтам така…
Здраво да Ве замолам за информација за Регулатива за западен Балкан Тоа е како лотарија и ако ти го извлечат бројот на пасош ти закажуваат термин за поднесување на виза. Но кои документи се доставуваат во амбасада пошто на апликацијата се бара само бр на пасош Ви Благодарам
Здраво!Дали некоj со искуство може да објасни детално за работење преку лето во Германија за студенти?Јас сум прва година на факултет ,па би сакала да одам летово.Кои агенции се препорачливи и какви се цените ?Дали во цената спаѓаат патните трошоци ,сместувањето таму?Треба ли да имаме познавање од јазикот односно,дали бараат документ од завршен курс за јазикот?Кога е најдобро да поднесеме докумемти за виза?Дали е исплатливо и дали сте задоволни? Благодарам<3
Цените се во зависност со која агенција ке одиш сместување треба да ти најдат тие, патни трошоци сместување храна си плаќаш сама за познавање на јазик не ти е потребно знам многу што незнаат ништо но одат, исплатливо е во секој случај зависи и колку саати ке работиш но секако се заработуваат добри пари некој друг нека ти каже агенции а можеш да потражиш и на интернет.
Zdravo na site dali nekoja od vas ima skoro aplicirano za familijarna viza? Koga se aplicira izlaga da stikliras dali imas a1 sertifikat ili nemas e sega jas aplicirav ama posto nemam uste zemeno a1 stiklirav deka nemam. Da ne trebase da cekam da zemam a1 pa da pustam termin?
Здраво. Некој што знае да ми каже како идат цените за станови месечно за 4 члено семејство во околината на Штутгарт?
Виза не ти треба затоа што во ЕУ може да се престојува 90 дена, но ти треба работна дозвола. Тоа ти го средува агенцијата. Обично помагаат во наоѓање сместување но последниве години речиси и да не го прават тоа и студентите сами си наоѓаат, што мислам дека не е фер, но за среќа тоа го прават само дел од агенциите. Треба да ти се погоди и агенцијата. Според мене, за прв пат порано беше најсигурно преку агенција но веќе не знам дали е така после неколку примери што ги дознав. Во цена е вклучено само посредување. Останатите работи си ги плаќате самите. За јазик, се препорачува барем основни познавања затоа што има различни случки. Од сега па до летото има време за да се научат основите па моја препорака е да го направите тоа за и на вас да ви биде полесно. Во секој случај откако ќе се надминат бирократските работи е добро да се отиде. Моја препорака е да не се поминува времето исклучиво со работа туку да се разгледуваат местата каде што сте па дури и да патувате колку што можете. Искуството и патувањето остава спомени.
Dali moze da mi pises kade aplicirase za viza a jas isto prasav za agencija nekoja asalna da e a ne izmamnici ako doznaes izvesti me od znacenje mi e
Aplicirav online a dobra agencija mi kazaa kontext od skopje i eviva drugi neznam pisi mi ke ti kazam sto znam