nikakvi.... prvo nema da gi svatis sto sakaat da te prasaat na intervju, vtoro nema da znaes da kazes, a treto i da odis rabotodavecot sam ke te izbrka deka ne znaes germanski
Здраво. Јас со моите другарки сакаме да аплицираме за летово за Германија па ако има некој што бил ова лето таму нека сподели некое искуство и ако знаете која агенција е најдобра.. според досегашното напишано гледам и дека треба сами да си најдуваме сместување па и за тоа ако знае некој нека каже.. поззз
Заинтересиран сум и јас, сакам да ве прашам што најчесто прашуваат во агенцијата контекст, мислам за германски јазик.
Dali nekoj od vas ima odeno preku ovaa agencija bidejki jas sakam da apiciram i ne znam kolku e sigurna http://mkindex.tk/
Ај јас да ги прашам тие што веќе поднесувале документи за враќање на данокот. Молбата за резидент ја носите во Министерството за финансии во Скопје така ли? И потоа потврдата која ја даваат од таму, заедно со другите документи ги носите во агенцијата за да почне постапката? И уште нешто. Бил некој во Келн?
Може ли тие што биле и тие што планираат да одат за Германија да кажат преку кои агенции аплицирале и како се задоволни од нив? Јас само Контекст знам дека прака студенти? Или можеби грешка сум?
јас сакам да аплицирам преку аедна битолска агенција тие средуваат све и курс имаш од нив на германски јазик и ги посредуваат дукументите но сеуште 100%не сум одлучила...
da ti kazam jas se javiv na toj brojot od "agencijava" i svativ po muabetot deka se luge koj ti posreduvaat dokumenti vo ZAV, isto kako sto pravi i kontext i bilo koj. Godinava imale rabotodavci samo za vo hamburg i cenata im e 150evra, za razlika od kontext kaj sto plakas 250evra, i mislam deka ne bi te zafrknale ako apliciras preku niv. vidi najubavo javise na borojot pravi muabet aj ako imas link od agencijata pisi go na forumov da ja razgledame
ако одиш преку агенција тие ти обезбедуват курс и си го плаќаш на 2 рати така да преку агенција најдобро ти е да си аплицираш и тие све да ти средат...
И јас сакам летово да одам во Германија да работам но не знам од кај да почнам. Ќе може некој да ме упати да знам што треба најпрво да се направи, зошто колку што знам треба уште од сега да се брка работа
Дечки има ли врска дека сликите за во Германија требало да бидат без шминка, без очила, да се гледаат уши и такви ми ти работи? За во Америка требало така, јас како што знам треба само бела позадина за во Германија? Ај некој поинформиран, сакам да се сликам утре, денеска ми го спомнаа ова.
за сликата нема врска иначе,само да не ти е многу стара...и гледај да личи како за слика од лична карта.....иначе за девојчињата што прашаа дали има врска јазикот....баш и нема врска пошо имаше со мене една тапа што беше,нити англиски знаеше нити германски па пак работеше во гер.иначе само треба да се најде од негде печат дека имаш завршено курс или неш...а иначе мозе и сами да аплицирате...во фирмата ZAV ...германска е мислам има на нет да им пишеш е-маил за да ти пратат апликација да пополниш....позз се надевам ова ќе ви биде од корист...со среќа
за сликите коа вадев прв пат за виза ми рекоа да биде со бела позадина. А за другото незнам Ако ти е за виза , коа ке идеш да се сликаш ке си кажеш за што ти се сликите и тие самите знаат
Dokolku idam sam kolkavi se sansite da ima makedonci so mene ? Bi sakal da prasam dali lesno se uci germanskiot kolku za da mozes da komuniciras za luge ? [mod-kirilica:2w9jf37u][/mod-kirilica:2w9jf37u]
јас одев на курс една година и не е лесен јазикот морам да признам колку да комуницирам основните работи ги научив повеќе разбирам што ми зборува некој на германски но неможам да вратам на све како и да е мора да одиш некаде да го поднаучиш јазикот да одам во некоја држава а А да незнам да кажам или да разберам богами не би тргнала...
Може ли постдипломци да аплицираат за у Германија или мора да е додипломец? Колку пари се плаќаат за апчикацијата и у случај нешто да тргне опако може ли да се откаже идењето?
ok moze da se znae zasto ne odgovaras vo LP?? gledam tuka na stranava si aktivna a ne davas odgovori vo sandace?