Работа во Германија

Дискусија во 'Барање работа' започната од happygirl, 3 ноември 2011.

1. Rakce19

Rakce19 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Колкави ми се шансите да ме примат за работа ако немам познавање од јазикот.

2. strelecF

strelecF Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    14

nikakvi.... prvo nema da gi svatis sto sakaat da te prasaat na intervju, vtoro nema da znaes da kazes, a treto i da odis rabotodavecot sam ke te izbrka deka ne znaes germanski

3. princess92

princess92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    66
    Здраво. Јас со моите другарки сакаме да аплицираме за летово за Германија па ако има некој што бил ова лето таму нека сподели некое искуство и ако знаете која агенција е најдобра.. според досегашното напишано гледам и дека треба сами да си најдуваме сместување па и за тоа ако знае некој нека каже.. поззз

4. Malinov

Malinov Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Заинтересиран сум и јас, сакам да ве прашам што најчесто прашуваат во агенцијата контекст, мислам за германски јазик.

5. plavusaa

plavusaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    3
    Dali nekoj od vas ima odeno preku ovaa agencija bidejki jas sakam da apiciram i ne znam kolku e sigurna http://mkindex.tk/

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.639
    Допаѓања:
    23.872
    Ај јас да ги прашам тие што веќе поднесувале документи за враќање на данокот. Молбата за резидент ја носите во Министерството за финансии во Скопје така ли? И потоа потврдата која ја даваат од таму, заедно со другите документи ги носите во агенцијата за да почне постапката?

И уште нешто. Бил некој во Келн?

На Ger23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    Може ли тие што биле и тие што планираат да одат за Германија да кажат преку кои агенции аплицирале и како се задоволни од нив? Јас само Контекст знам дека прака студенти? Или можеби грешка сум?

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    јас сакам да аплицирам преку аедна битолска агенција тие средуваат све и курс имаш од нив на германски јазик и ги посредуваат дукументите но сеуште 100%не сум одлучила...

9. strelecF

strelecF Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    14

da ti kazam jas se javiv na toj brojot od "agencijava" i svativ po muabetot deka se luge koj ti posreduvaat dokumenti vo ZAV, isto kako sto pravi i kontext i bilo koj. Godinava imale rabotodavci samo za vo hamburg i cenata im e 150evra, za razlika od kontext kaj sto plakas 250evra, i mislam deka ne bi te zafrknale ako apliciras preku niv.
    vidi najubavo javise na borojot pravi muabet
    aj ako imas link od agencijata pisi go na forumov da ja razgledame :D

10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    ако одиш преку агенција тие ти обезбедуват курс и си го плаќаш на 2 рати така да преку агенција најдобро ти е да си аплицираш и тие све да ти средат...

11. malaaa94

malaaa94 Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    И јас сакам летово да одам во Германија да работам но не знам од кај да почнам. Ќе може некој да ме упати да знам што треба најпрво да се направи, зошто колку што знам треба уште од сега да се брка работа :)

12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Дечки има ли врска дека сликите за во Германија требало да бидат без шминка, без очила, да се гледаат уши и такви ми ти работи? За во Америка требало така, јас како што знам треба само бела позадина за во Германија?

Ај некој поинформиран, сакам да се сликам утре, денеска ми го спомнаа ова. :?:

13. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    за сликата нема врска иначе,само да не ти е многу стара...и гледај да личи како за слика од лична карта.....иначе за девојчињата што прашаа дали има врска јазикот....баш и нема врска пошо имаше со мене една тапа што беше,нити англиски знаеше нити германски па пак работеше во гер.иначе само треба да се најде од негде печат дека имаш завршено курс или неш...а иначе мозе и сами да аплицирате...во фирмата ZAV ...германска е мислам има на нет да им пишеш е-маил за да ти пратат апликација да пополниш....позз се надевам ова ќе ви биде од корист...со среќа ;) :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.046
    Допаѓања:
    42.852
    за сликите коа вадев прв пат за виза ми рекоа да биде со бела позадина. А за другото незнам
    Ако ти е за виза , коа ке идеш да се сликаш ке си кажеш за што ти се сликите и тие самите знаат

15. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Јас дадов лани слика од матурата во 2008, па види ти. :D Нема врска.
    А позадината сина беше плус. :D

16. Sylvanas

Sylvanas Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Dokolku idam sam kolkavi se sansite da ima makedonci so mene ? Bi sakal da prasam dali lesno se uci germanskiot kolku za da mozes da komuniciras za luge ?
    [mod-kirilica:2w9jf37u][/mod-kirilica:2w9jf37u]

17. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    јас одев на курс една година и не е лесен јазикот морам да признам колку да комуницирам основните работи ги научив повеќе разбирам што ми зборува некој на германски но неможам да вратам на све како и да е мора да одиш некаде да го поднаучиш јазикот да одам во некоја држава а А да незнам да кажам или да разберам богами не би тргнала...

18. VayaConDios

VayaConDios Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    99
    Може ли постдипломци да аплицираат за у Германија или мора да е додипломец? Колку пари се плаќаат за апчикацијата и у случај нешто да тргне опако може ли да се откаже идењето? :)

19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.639
    Допаѓања:
    23.872
    Со мене летово имаше еден дечко, постдипломец на Историја на уметност. 27 години :) Така да, може :)

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. strelecF

strelecF Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    14

ok moze da se znae zasto ne odgovaras vo LP?? gledam tuka na stranava si aktivna a ne davas odgovori vo sandace?