Здраво.Дали имате искуства и рецензии за некои од македонските агенции кои нудат можност за работа во Германија за студенти преку лето?
Дали може да се отиде на 3 месеци во мк доналдс а притоа да не си студент? Има ли некој такво искуство?
Ако се однесуваш вака како што пишуваш подобро ич да не се селиш Германија. Тука нема никој ништо на тацна да ти даде. Сам ќе треба да се снаоѓаш. Ем ти даде совет ем не ти било дообјаснето. Жената мало дете има може толку успеала да пише. Кај ти даде совет па и незадоволен ццц
Здраво ,јас имам братучедка која живее и работа во Германија и вели дека би можела да ми помогне да одам летото да работам кај нејзе (таа работи во KFC) ,па дали некој имал ваков сличен случај,кои документи треба да ги имам од факултетот и слично ??
Jas na vremeto koga bev student odev preku kontekst i imam epten pozitivno iskustvo, osobeno od Saska .
Zdravo , od ujp se vade uverenie za ostvaren prihod za 2022 godina i se plaka 150 den Podobro bi bilo da go izvadesh na angliski jazik i ti treba germanskiot dokument za 3 izraboteni meseca.
Здраво, на дечко ми денеска му стигна термин за интервју, поднесе почетокот на месецов, а интервјуто му е крај на март. Што документи му се потребни за интервју? Фала ви
Наводно, добри вести од Германија за тие што сакаат да работат таму https://www.dw.com/mk/germanskite-s...ina-rabotna-sila-od-zapaden-balkan/a-64622865
Размислувам да заминам Германија на 3 месеци како студент. Ве молам да ми споделите искуство со агенциите
Здраво дали некој има заминато за Германија преку yfe или staffus(artigum), да сподели искуство. Како оде целиот процес. И колку од прилика се движат цените за агенција да ти посреди се за заминување.
Здраво , јас сум студентка што оди редовно за Германија преку студентска виза. Таму сега се бараат студенти и посредувањето е бесплатно. Ако сакате повеќе инфо пишете ми ќе ви објаснам што и како.
Дали до сега некој има работено во mc donalds a да не биде доисплатен или да добие помалку часови работа од она што е договорено?
Кога се враќа данокот на тие што сме биле на студентска работа 2022? Треба нешто да се фостави или како оди тоа?
Zdravo da prasam dali nekoj znae kako da najdam rabota vo germanija ama oni da mi sredat za viza i rabota posto tesko se stignuva do viza ako nekoj znae neka mi pise ke vi bidam blagodarna
Здраво На 03.07 почнуваме со работа до 30.09 студентска работа, меѓутоа имаме дозволен престој 90дена, 01.07 и 02.07 се викенд и неработни денови за finanzamt кога да одиме да се пријавиме? И дали треба да одат да се пријават по втор пат оние кои имаат steuenummer?