Дечки,за поврат на данок од работа 2022 во Германија,во ујп што документи треба да носам и што и како треба може некој да ми помогне,по што пред 10дена ми стаса порака дека веќе е започнато?
Дали некој знае дали може со завршена висока медицинска школа-лаборант, да се работи во дом за стари лица или мора конкретно да е медицинска сестра?
Здраво на сите ! Јас веќе чекам два месеци да ми најдат работа во Германија од агенција, но никако не добивам повик ( имам и договор со агенцијата ). Незнам веќе што да правам, оти ми се нуди и тримесечна работа во Скопје. Дали е нормално да се чека толку долго или треба да интервенирам?
Дали имаш виза за Западен Балкан или за квалификуван кадар? Доколку веќе си извлечен на лотаријата, во рок од 1 месец би требало веќе да потпишеш договор со работодавач. Како што се тражи моментално работници во Германија, баш е чудно да чекаш три месеци.
Zdravo decki. Dali ima nekoj sto bi sakal da raboti vo Mcdonalds vo Dusseldorf,baram drustvo, cimerka?
Здраво ,дали можеби знаете некој што може да ни понуди работа во Германија,сакаме со сопругот да заминеме заедно. Поздрав.
Ако не е на лото, колку време се чека за интервју за виза? Немам бугарски, но имам сестра во Германија, па сакам да пробам да работам таму (не на црно), не знам дали има друга опција.
Дали некој знае,кои документи и а каде се препраќат за поврат на данок при студентска работа во Германија 2022год.?