Медицински сестри, физиотерапевти и фармацевти со завршено средно образование и положен стручен испит. Преку агенцијата што ќе одам за Германија, имаше и ветеринарен доктор со нас кој го учеше јазикот.
ете пишува во коментарот над твојот. да имаш средно за медицина-физиотерапија-фармација, стручен испит и положено за јазик барем б1 ниво
Што е чудно? Даваат визи за стручен кадар. Мене ме интересира дали може со виза за стручен кадар работата во меѓувреме да ја замениш за некоја друга (Бургер Кинг итн..)?
Zdravo, dali nekoj znae za povratok na danok za kolku godini nanazad moze da se aplicira. Konkretno za 3 godini nanazad me interesira, a imam raboteno kako student 3 meseci
Здраво, дали некој ќе може да ми помогне во врска со студентската работа во германија? Дојдов во германија на студентска работа и не сум баш добро запознаена што треба да се прави со некои документи како даночен број,пријавување во општина и банкарска сметка. Од агенција ни рекоа дека даночниот број е формулар кој го потполниваме заедно со работодавачот и мислам дека тоа го направивме веднаш кога пристигнав, но не знам што понатаму? Исто така за пријавувањето во општина(на адреса) ни рекоа дека не е задолжително бидејќи се работи за краток престој(најмн.90 дена), и дека без тоа можеме да си отвориме онлајн сметка(wise),која мислам дека треба да стигне на адресата која ја пишав(германска адреса и поштенскиот бр.)или како оди тоа? Ве молам за помош и ви влагодарам однапред.
Zdravo mazot mi e vo Germanija skoro godina so viza...dali nekoj znae posle kolku vreme moze da zeme ofental?
Zdravo, kolku vreme treba da e mazot mi vo Germanija za da aplicirame za viza za spojuvanje na semejstvo?