Ако ви се брза може и одма да аплицирате. Секако термин додека добиете ќе поминат може и неколку месеци. А за во амбасада не требаат платни листи.
Мора маж и да даде платни листови има ограничување колку треба минимум да зима плата за да им дадат виза на неа
За во Германска амбасада во Скопје не требаат три платни листи, ниту договор за стан, нив после како дополнување ќе му ги бараат на маж и во Германија.
Zdravo dobiv termin za 8 avgust no kade sto bev dogovorena me zafrknaja dali slucajno nekoj od vas poznava nekoj sto moze da mi ponudi dogovor za rabota vo oblasta na Odenwald
Дали знаете како оди за подигање на средствата уплатени во пензиски фонд доколку лицето се вракаќа со Мк, поради здравствени проблеми и не продолжување на визата? Слушнав дека можело да се повлечат тие пари бидејки нема да те следува од нив пензија, но не знам како оди тоа. Се работи за воздрсен човек
Читам ама мене со визите не ми е ништо јасно. Дали со таа виза од западен балкан (со мкд пасош) може да ја работам било која неквалификувана работа во Германија или само во McDonald's, KFC и такви слични работи?
Здраво членки. Дали некоја знае да ми објасни како да направам трансфер од monese на македонска сметка (девизна сметка поточно) пробав на апликацијата но безуспешно е... И дали можам со монесе картичка да вадам пари во македонија? Како и колкава би била провизијата? Споделувајте искуства
Здраво Во Германија сум веќе една недела дојдена како студент и со договор за работа преку една фирма. Поради несогласувања со работодавецот останавме без работа. Дали може сега да се работи на друго место? И што поточно треба да се направи?
Од прилика за поврат на данок колку време им треба? Поднесов документи мај (оваа година), знае некој кога би исплатиле?