Здраво, ве молам за совет, добив виза за Западен Блакан, после колку месеци може да дојде мојот сопруг?
Zdravo, ve molam dali imate informacija kako mozam da njadam rabota za vo Keln, potocno vo mcdonald's
Дечки здраво, може прашање едно, не ми е јасно како документацијава што ја бараат за термин за виза, е изјава за работен однос потпишана од работодавач, па јас ако имам најдено работа и работодавач нема да ми треба да аплицирам за виза преку амбасадава со извлекување, туку ќе се договорам со фирмата да среди за визата. Вака испаѓа аплицираш за извлекување а тебе работодавецот те чека да те изберат за да аплицираш за виза. Или јаа погрешно разбирам
Фирмата НЕ МОЖЕ да ти среди за виза во Германија. Првата виза ја добиваш во амбасадата во Скопје. Најчесто работодавец бараат откако ќе ги извлечат
Здраво на сите. Сакам да прашам кој е процесот на аплицирање и "интервју" за виза преку Визаметрик? И секако колкави се шансите на прво, второ аплицирање да ме извлечат во исто време со моја другарка? Двете имаме работено во Мек Доналдс како студенти 2 пати.
Охо, и како може си праќаат допис и без лотарии глупости за една недела одиш по виза... ама само за високо квалификувани тоа. Плус за една недела по тебе и семејството го викаат за виза.
Логично е дека кога збори за ЛОТАРИЈА, станува збор за категорија која што не може да извади виза со Плава карта на пример, нели? Епа со плава карта и на внука ми пред 2 месеци и закажаа во рок од 3 недели термин. И тоа регуларно си аплицираш на страната и добиваш термин,без никој да ти праќа дописи и чуда.. Само со плава карта можеш семејството да го повлечеш така брзо..
Моја другарка чекаше една и пол година..маж и со сина карта. Ама тогаш беше екот на кроона па може затоа..
Здраво, со Еу пасош сум, сакам да заминам Германија но сеуште не знам германски, почнав да го учам. Што можам за почеток да работам без германски јазик и каде да барам работа?
McDonalds. Оди во агенција за вработување, пример Контекст, и тие би требало да ти средат. Ако имаш роднини/пријатели во Германија, пробај преку нив. Али би те советувал да научиш германски до кај А2/Б1 барем да не мораш тоа да го работиш. А и не за работата, треба да го знаеш и во секојдневие, инаку ќе бидеш како мало дете, за секаде ќе ти треба помош.
Здраво вакаа ми требаат информации мојот вереник има бугарски пасош виза нели и работи во Германија е сега јас пошто немам бугарски а ни виза, а сакавме да се венчаме не можам ли јас како негова сопруга да добијам и виза за работа во Германија и да останеме таму? Со визата што ке ја извадам слушнав не можам да работам исто што може и сопругот
Штом има бугарски пасош штом се венчате можеш да добиеш и ти виза без да чекаш термин во амбасада во СК и да работиш исто што може и тој. Освен работи за кои се бара стручна квалификација која што ја немаш (ако ја немаш)
Ние колку што разбравме он може со еу пасош и виза да работи по платени работи а јас со обична виза преку него само кфц и мк доналдс