Здраво Сакам да ве прашам за студентска работаво Мак во Хамбург, Франкфурт и Фленсбург ако некој бил и ако може да сподели искуство
Здраво,дали некој летово ќе оди на студенска работа во Германија и преку која агенција ќе оди затоа што Контекс објавија дека немаат повеќе место.
Здраво, Оваа лотарија е уствари за ТЕРМИН за виза така? Јас аплицирав ама немам работна понуда ниту знам што треба. Уствари треба веке да си имаме работна понуда така? Има некој начин да земам виза за Германија полесно? Со средно, но доколку успеам да земам нешто како виза за барање работа би можел без проблем да најдам.
Здраво на сите. Дали може да полагам за сертификат Б1.1 германски во goethe institut во Скопје, без притоа да слушам настава? И дали е признаен сертификатот од овој институт?
Сега од 01.06 оваа година има измени некои, демек ќе можело ако си во МК да однесеш во Амбасада само договор за работа и да заминеш у смисла ќе добиеш виза. А ако во тој период си таму можеш да го направиш истото само место во Амбасада тоа да биде во auslanderbehorde односно бирото за странци. Ако грешам нека ме исправи некој
Здраво на сите Ме интересира колку време чекавте за спојување семејство виза да добиете и ваши совети на што да внимаваме при доставување на документи Благодарам
zdravo na site! sega zavrsuvam sredno i aplicarav za viza mi dadoa termin me interesira kakvi prasanja postavuvaat na intervjuto i dali se bara poznavanja na germanski jazik za da se dobie viza i dali posle toa ucestvuvam na lotarijata vi blagodaram
Треба да се пријавиш НА лотаријата За каква виза си се пријавил? На лотарија ако те извлечат, тогаш закажуваш термин и носиш документи. Германски зависи од позицијата во договорот..
otidov na stranata skopje.diplo.de tuka se prijaviv kade sto mi pobara podatoci maticen broj broj od pasus i dr podatoci si izbrav datum vreme od koga gi vnesov mi stigna na mail kako potvrda za terminot . dali e toa ,toa ako ne e kade da se prijavam za da zemam germanska viza
Vaka spored tvoevo objasnuvanje imas aplicirano na visametrik, termin spored regulativa zapaden balkan se dobiva vrz osnova na lotarija na koja se aplicira sekoj mesec nekade od 4ti vo mesecot do 13ti (sekoj mesec e razlicno), taka sto mislam deka nemas termin sa viza ti... dokolku imas sredno medicinsko ili drugi deficitarni struki postapkata e druga, no dokolku zboruvame za regulativata zapaden balkan vo koja spagja nekvalifikuvaniot kadar nacinot na dobivanje termin e toj, samo dokolku te izvlecat na lotarijata, togas ke dobies mail so instrukcii za zakazuvanje termin vo visametrik. Sega ima novi informacii za nekoja izmena koja stapuva na sila od 01.06 ovaa godina no seuste nikoj ne mi dal odgovor na moeto postaveno prasanje za toa. Dokolku ne dobies termin i dokolku e vistinita taa izmena, pristapot kon germanskiot pazar na trud ke bide mn polesen Kako i da e ti posakuvam srekja
Сето тоа е ок ама за кој тип на виза си поднел барање? Дај скриншот без податоците твои.. Тебе ти треба за неквалификуван кадар.. Регулатива западен балкан Освен ако не ја нострифицираш дипломата во Германија.
^ Според мејлот што му го пратиле типот на виза е за вршење на саамостојна дејност. За овој тип на виза, меѓу другите документи, бараат и бизнис план и потврда дека имаш доволно средства да си го финансираш бизнисот. Инаку, за јазикот сигурно минимум Б1 треба да имаш.