Zdravo Dali do sega nekoj posetuval kurs vo germanija pocnuvajki od nivo A1 se do B2 i dali e vistina deka drzavata pokriva pola od cenata? (odnosno gi refundira 50% od parite) dokolku za 2 godini go polozis posledniot test. Sto se smeta za posleden test B2 ili?
Zdravo, nekoj da spodeli iskustvo ili preporača nekoja sigurna dobra agencija koja posreduva za rabota vo Germanija?
Blagodaram na preporakata, me interesiraa konkretni iskustva od nekoi luge sto imaat koristeno uslugi na nekoja od agenciite koi sto posreduvaat rabota vo DE.
Здраво, сакам да прашам дали е запознаен некој со новиот закон што излегува на 01.06 за Работа во Германија, има можност да се работи 3 месеца без виза, кои се потребни документи да се аплицира, бидејќи по агенциите бараат по 500 евра за посредување, а не сум моментално во финансиски можности.
Дали има некоја феминка што сега бргу поднела или планира да поднесе документи за признавање диплома како здравствен работник?
Здраво, пред две недели дојдовме со мојот сопруг да живееме во Германија, тој има сина карта, а мојата виза е за спојување на семејство. Е сега прашањето ми е дали некоја од вас познава некој добар работодавач, има некоја идеја каде би можела да работам... инаку имам завршено економски факултет и зборувам англиски јазик. Секоја идеја ми е добродојдена, инаку живееме со Дизелдорф. Поздрав
Дали некој планира да оди преку Контекст во Минхен според новата програма? https://www.facebook.com/share/ZQDEmBaQcZRfqDWX/?mibextid=WC7FNe
Zdravo ,ve molam dali nekoj vo skoro vreme ima podavano dokumenti za spojuvanje na familija so viza zapaden balkan,kolku treba da iznesuva platata?Za dvajca vozrasni i za dete od 3god?
Здраво на сите. Дали во Германија се признава факултетот ФЕИТ и медицински факултет Скопје ? Дали е тешко да се снајде со куќа/стан и работа ?
Се признава. За стан малку потешко. Во градов кај што сум се наоѓа скап стан. Со евтина кирија потешко оди. Имам комшика од Мк која е медицинско лице. Работи по струка.