Знаете ли колку плата месечно земаат студентите дојдени на студентска работа што работат за минималец од 12,7€ по 8 саати?
Здраво на сите Ме интересира за во Германија кави се условите за изнајмување стан? Јас најдов работа се е средено но сакам да си изнајмам стан лично сама. Дали бараат уназад потврда дека си вработен и дека примаш редовно плата и слично..?
Здраво на сите сакам да аплицирам за во McDonalds германија но не сум студент ако може инфо нешто како иде со работава некој ми кажува дека е договор на 3 месеца како студентиве што идат со апликација за виза друг ми кажува дека е пријавен да договор од 1-2 години и мора да се продолжи со работа ?
Прашај по групиве Македонци во Германија. Таму имаат повеќе инфо за овие прашања. Или евентуално прашај во некои од агенциите. Јас лично немам искуство онака само давам предлог
Ако не си стидент, не можеш да работиш три месеци. Ти треба виза, или ЕУ пасош. За виза се чека до година дена за термин, и е лотарија. Освен ако не крпиш крај со крај, живееш колку да се преживее, не ти прпеорачувам одење во Мекдоналдс како возрасен човек. Тука што и да работиш, можеш да дојдеш до 30-40 илјади плата. Ако не плаќаш кирија, тоа ти е доволно. Во Мекдоналдс ќе земеш околу 1300-1400 евра, кога ќе одбиеш кирија и трошоци, кога ќе видиш дека треба смао да работиш, подобро да си седиш тука. Ако имаш дополнителни прашања ти стојам на рапсолагање.
Укината е. Ама се друго е исто. Пак треба да се аплицира за виза. Сите што ги знам, а работат во Мекдоналс, се незадоволни. Ама трпат заради визата.
Здраво, сакам да се преселам во Германија, да најдам работа, како неквалифукуван кадар. Јазик имам A2 ниво, планирам таму да се запишам на курс. Дали имате некој предлог, да не е агенција?
Здраво на сите, дали некој има искуство со апликација онлајн дирекно преку фирма од Германија, еве јас поднесов апликација поточно за DHL брза пошта и ми вратија мејл дека ќе се разгледа мојата апликација и дали е можно да ми направат директно договор и да ми го пратат? Колку се чека од прилика за таа процедура?
Сопругот ми е од Македонија со бугарски пасош дали јас можам автоматски да добијам државјанство како негова жена
Zdravo, moze li nekoj da mi dade info za vrakanje na danokot od Germanija Work and travel? koga najrano bi mozel da go povratam