Нема проблем. Договорот за стан е поинаков од тој за работа. Кога ќе ти го дадат договорот треба да одиш во општина да се пријавиш со таа адреса.
Здраво, влегов на 27ми август и сега на 24ти ноември се 90 дена. Дали ќе биде проблем да напуштам баш на 90тиот ден? бидејќи тогаш ми е летот, немам порано и немам друг начин за враќање во Македонија тој период.
Здраво. Аплицирав за виза во визаметрикс неделава. Имам дозвола за работа и сместување. Дали има некој информација колку време треба да помине до одобрување на визата?
Здраво сакам да прашам за враќање на данок на студенти од германија дали на листот од ујп мора да биде 0.0.0 за да ти го вратат данокот или може да има финансии.. Јас имам околу 2500 ев за цела година дали тоа ќе е проблем
Dali nekoj ima info so se slucuva so vorabzustimmung zasto se ceka volku 2 meseci skoro cekame uste ne se ispadnati dokumentite
Dali ako ne dobieme zustimmung do 31.12 ke treba u januari odnovo da aplicirame? Ima nekoj informacija?
Na raskrsnicata kaj fiskulturno kaj sho e kam vrtis desno, tuka odis pravo i na prvata raskrsnicka levo ides (ima edna kao portokalova zgrada tamu so zeleni prozorci) i ides pravo do kraj na ulickata, ke vidis edna siva zgrada pisuva visametric na nea i tuka ti e Obezbeduvanje ke te preceka so zakazan termin i vlagaat samo tie so imaat zakazano
Здраво, дали има некој доктор отиден од Македонија во Германија за работа да ми пише да ми објасни за процедурите
Здраво Дали може да аплицирам за студентска работа во Германија со статус апсолвент? Бев 2 години по ред и работев за истата фирма но, како студент.
Zdravo. Dali za apliciranje pomosnik negovatel vo Germanija vo ambasadata nekoj dobil viza so apliciranje za viza zapaden balkan za nekvalifikuvan kadar, a ne za viza za kvalifikuvan medicinski kadar? Dali pominal bez sertifikat po germanski i bez strucna medicinska diploma? Dokolku ima ako moze da ja objasni postapkata i kako e napisano vo dogovorot za koja rabotnata pozicija e vrabotuvanjeto (pflefedienst, pflegehelfer..ili druga rabotna pozicija e navedena)? Vi blagodaram odnapred
Некоја што работи како сестра во Германија со тригодишни стручни студии завршени, ако може нека ми пише ЛП. Сакам да прашам нешто.
Здраво ☺️ Бидејќи се изнаслушав 100 работи и пак не знам со сигурност, дали треба да си во брак со партнерот 2 години за да можеш да заминеш во Германија со фамилијарна виза или не е важно колку време сте во брак?
И јас знам дека треба да си 2 години во брак. Пријател на маж ми скоро се ожени (нема уште година) и му рекле дека не може да ја донесе жена му. Само ако таа најде работа може да дојде. Најдобро е да се праша во Визаметрик. Или во амбасада.