Здраво, дали лесно би можела да се промени работна виза доколку најдам нова работа а досегашната виза ми била конкретно по договор со досегашниот работодавач?
Дали при добиена виза на една година како квалификуван кадар може да се промени работно место а со тоа и визата?
Здраво. Дали има некои девојки, жени заинтересирани за работа во ресторан во Германија? Сакате да одите, но во моментот немате друштво за тргнување од Македонија, како и за сместување во Германија. Доколку има заинтересирани контактирајте ме во инбокс Потребно е да имате познавање од германски јазик
Знаеш ли колку се чека одобрението? Со месеци.. Не е само некоја што во моментов нема друштво за одење.. Пишувам за да не се залажуваат луѓето дека туку така се оди...
Ме интересира дали некој скоро вадел од УЈП уверение за остварарен доход. Конкретно ми треба за лето 2024 работа во Германија, поврат на данокот и како се вади. Нешто од УЈП ми рекоа онлајн. Ако некој знае нека пише. Благодарам однапред.
Zdravo, jas sum nov clen i me interesira dali nekoj ima iskustvo so studentska rabota preku agencijata posrednik, kolku parii baraat, dali ste zadovolni od niv??