Германија е голема, и се зависи и од банковните сметки. Не секој ја има таа среќа, знам бидејќи имам пријатели и роднини, едвај им рентаа. Се зависи и која фирма работиш ваљда и тоа го гледаат.
И дали имате искуство со агенции за посредување како оди процесот? Јас уплатив одредена сума, ми земаа слика од пасош и треба да чекам 3 месеци дали ќе најдат работодавец или незнам што ќе прават во меѓувреме но друго дополнително ништо не ми побараа, па ме интересира договор после колку време се потпишува дали е нормално да се чека 3 месеци
Здраво. Ќе може ли некој да ми ја појасни постапката за добивање на работна виза за долгорочно вработување во Германија?
Zdravo, jas posreduvam preku niv.Definitivno ne se lazni, se e profesionalno, no sepak sme Makedonija imaat i oni nekoi dupki, no na kraj na denot se e korektno.
A dali znaete otprilika sto prasuvaat vo Germanska Ambasada?Se spremam za intervju tamu pa da znaam sto da potspremam
Здраво, Последниве две лета работев како студент во Германија.. Сакам да поднесам документи за повраток на данок. Дали некој знае, ако го вратам данокот, дали треба нешто да платам во УЈП, тука во Македонија, дали тие би ме оданочиле?
Во 2020год работев во Германија, пред неколку дена ми се јавија од ујп да ги пријавам платите што сум ги земала, но јас немав никаков прилив на средства на сметка, а и не ни ги знам точните суми од секој медец па да ги пријавам. Единствен прилив на сметка имав од 2021 г од данокот кој го вратив? Да не мислат него да го пријавам? Имал ли некој вакво искуство
Здраво Дали некој уплатил и чека виза преку Ангела, наставничка по германски од Штип? Не сакам да одам преку агенцииве, многу пари бараат, а преку девојчево ми е ризично иако се чини коректна
Kolku vreme cekavte vo visa metric? Jas aplicirav na 15 oktomvri i uste cekam, pocnuva strav da me fakja.