Ова лето за прв пат планирам да одам за Германија преку work and travel и програмата па ме интересира дали некој има искуство со ЕВИВА агенцијата? Заинтересиран сум за работата на аеродром и веднаш после нова година да ги соберам сите потребни документи и да уплатам колку што бараат за нивно средување, но дали можеби требаше уште многу порано да го направам тоа за да не се пополнат местата за таа работна позиција??
Zdravo sakam da prasam dali nekoj ima so e preselen vo Germanija i kako mozam jas da se preselam neznam jazik dali mozi da ziveam i rabotam bez jazik tamu imam 21godina zensko ako nekoj znaj kaj da se obratam neka mi pisi
Не ако немаш роднина или пријател кој ќе ти помогне, без да знаеш германски не може да се снајдеш. Eве за почеток почни да учиш германски
Научи прво Германски, барем до А2. Потоа ќе си најдеш работа што ќе те подржи за виза, мекдоналдс или нешто по струка. Потоа аплицираш за виза во Германска амбасада. Млада си, ако си работлива ќе ти е уште полесно. Среќно
Дали има некој искуство со агенцијата ФУТУРУМ во Скопје? Има доста огласи за работа во повеќе држави но некако е too good to be true. Брат ми и жена му сакаат да работат во странство но немаат еу пасоши и немаме познаници кои работат во странство со работни визи. Од јазици англиски зборуваат доста добро.