Јас денес бев во Контекст као на интервју, ама ми рекоа дека нема место веќе ни на списокот за чекање! Шо е ова гужва годинава... И сеа ќе идам преку ZAV ваљда, ми ги дадоа документите што треба да ги средам, иако незнам колку ми е добра опцијава зашто првпат ќе одам...
Ке сакаш ли да ми ги пратиш документите кои се потребни за аплицирање? и доколку си пратила маил ако сакаш да ми пратиш пример пошто и јас прв пат ке аплицирам па ми треба малку помош.. фала однапред
Исчитав речиси се, ама помош малку околу маилот што треба да се прати во зав. Да ми прати некој во лп ако не му е тешко што и како е и дали некој има инфо, лица со познавање на руски јазик да бараат? Фала ви.
а дали ако летово одам на гости во Германија во градот Есен и ме пријават како гостинка ќе можам некако да работам без документи,дали примаат така на црно ?
jas iskusen plockar imam 33 god i 6 godini rabotno iskustvo no ne poseduvam bugarski pasos imam golemo iskustvo vo rabotata ,kvalitet i mnogu objekti pozadi mene no vo makedonija slabo se ceni i rabotata i kvalitetot dali ima nekoj vo stransvo sto e povrzan so mojata rabota da mi pomogni da najdam nekoja rabota da imame i dvajcata korist pozdrav se nadevam na odgovor od nekogo gocemitrevski@hotmail.com
pisi vo search na fACEBOOK "RABOTA VO GERMANIJA" i pisi go tvoeto CV, ima mn vakvi kako tebe sto se zaminati na seznoska rabota. minimum neto plata ti e 1200evra pozz
feminkite sto apliciraa godinava preku kontext nekako pasivni mi se na forumov daj pisete, kazite dali vi se javija od agencija za rabotni ponudi i slicno??
добро де, демек нема никоја таква што и се јавиле од Контекст да и кажат било каква информација?? Мене ми е чудно едно нешто, мене на пример ми се јавија ми кажаа дека ми нашле работна позиција, но на другарка ми и рекле дека допрва ќе виделе што како.Наводно работодавецот од германија ќе им се јавел. И сеа кога ќе се јави работодавецот всушност имаш интервју, и што прашања ќе те праша... и кому да верувам не знам више ауу ке ме умре оваа германија
Сакам да прашам за Германија дали може да аплицираат студенти на кои им е останата дипломската и уште некој предмет? 4та година сум и наместо ова лето ( бидејќи незнам германски ) да одам другото лето таман и да одам на курс да научам... Прашувам затоа што за Америка мислам дека неможи, треба да имаш добар успех и да немаш заостанато предмети.
за машки се бараат градежни работници , гипсери и др . Фирмата подсредник се наоѓа во Куманово , минимум плата за општ работник е 1500е Кој е заинтересиран нека пише ќе му пратам број во лп.
Феминки јас сум нова на форумот Се приклучив бидејќи налетав на темава и ме интересира дали некој од вас веќе е бил во Мc Donald's во Дизелдорф преку Контекст, каде поточно работел на железничка, аеродром или слично? Дали ќе оди некој оваа година? Фала ви за одговорот
Edna moja komsifka bese vo Düsseldorf i rabotese na aerodrom...Bese mnogu zadovolna zosto jazikot ne go znaese, a tamu se so stranci rabotese, pa povise go upotrebuvale angliskiot jazik. Problem i bese so smestaj... Zaso taa najde 300evra mu bese mesecno, no koga ke vidis recisi pola plata ti otisla za smetki (jadenje,pienje i smestaj), no toa e Ako ima nekoja sto ke odi za frankfurt godinava preku kontext neka kaze,i kade ke bide zaso jas sum za tamu pozz
Здраво, преку летото сакам да одам да работам во Германија, дали знаете преку која агенција можам да аплицирам? Фала
tebe mnogu kasno ti teknalo za apliciranje... site apliciraa OKTOVRI, NOEVRI I SREDINATA NA DEKEVRI... sega vise rabotnite ponudi se isprateni,dojdeni itn....cekaj si za naredna godina ili apliciraj preku ZAV procitaja cela ovaa tema ke naidesh na informacii kaj sto treba da napravis pozz
me interesira dali mozam da apliciram za rabota vo germanija kako vonreden student? i dali znzaete nekoja takva agencija pozz
Женски јас пред неколку дена ги испратив документите во Германија на оваа адреса: Villemombler Straße 76 53123 Bonn Ама на пликот заборавив да напишам ZAV само ова го напишав. Ке стигнат сега документите? А назад каде што требаше мојата адреса ја напишав и напишав Mazedonien така требаше? Ако има некој што знае плс нека ми каже, оти незнам што да правам.
Mislam deka napred se pisuva adresata od kompanijata no i imeto (znaci i toa ZAV) a pozadi treba tvojata adresa, inace kako ke ti go pratat dogovorot za rabota ako si pisala samo Mazedonien??? Najubavo pak da prepratis i da pises izvinuvanje vo plikot
Веројатноста е многу мала, мој совет е веднаш да пратиш нов плик. Се надевам дека оригинали не си пратила, дека документите сеуште ти се при рака. Иако твојата адреса стои во позадина не верувам дека ќе ти го вратат пликот...кошта пари цела таа процедура за назад во Македонија да го пратат. Не е доволно само твојата адреса, мораш и твоето име да го пишеш, не заборавај да пишеш и испраќач и примател.
a jas da ve prasam devojki, od kontekxt mi rekoa deka mozno e da se javi rabotodavecot na mobilen... Ako se javi sto prasuva??? za da se spremam da ne bidam epten tapa