Работа во Германија

Дискусија во 'Барање работа' започната од happygirl, 3 ноември 2011.

1. strelecF

strelecF Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    14

aj stvarno kazite dali na nekoj im se imaat javeno, znam minatite godini ne im se javuvale ne znam sto im e fintta godinava 8)

inace Sleepyhead, jas znam devojcinja koj ke odat na aerodrom terminal 2 no na forumov gi nema, no i na niv se uste im se nemaat javeno :emo:

da se nadevame deka nema da se javat :rofl:

2. eva2505

eva2505 Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    dali na nekoj sto ima konkurirano preku ZAV dobil nekakvo pismo ili email kako odgovor deka e primen/odbien? i koga treba da dobieme odgovor?

3. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29

да јас добив дека ги добиле документи и дека средината на март , април ке ми се јават за слободно место дали има

4. demjanov

demjanov Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    sakam da ve prasam dali nekoj ima aplicirano preku kontekst i dali znae nekoj koga ke se znae dali sigurno ke odis za germanija aplicirav za vo volzburg pa se uste nisto nema ako nekoj znae neka pise pozzz dali na nekoj im se ima javeno ili pak se uste e rano pozdrav

5. Natrapnik

Natrapnik Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Јас добив одговор дека ќе почнат со вработување од Април и дека дополнително ќе ме контактираат ако има нешто. Сите 5 апликации што ги пративме во еден плик, ни стигна исто писмо. Дали тоа значи нешто или пак од љубезност праќаат на сите?

6. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Јас добив одговор дека ќе почнат со вработување од Април и дека дополнително ќе ме контактираат ако има нешто. Сите 5 апликации што ги пративме во еден плик, ни стигна исто писмо. Дали тоа значи нешто или пак од љубезност праќаат на сите?[/quote

Од тие 5 кај кого стигна писмото? кај тој што го пушти или...?:

7. Natrapnik

Natrapnik Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Кај сите стигна посебно, на домашна адреса. Дали тоа значи дека сме планирани за вработување или?

8. eva2505

eva2505 Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Јас добив одговор дека ќе почнат со вработување од Април и дека дополнително ќе ме контактираат ако има нешто. Сите 5 апликации што ги пративме во еден плик, ни стигна исто писмо. Дали тоа значи нешто или пак од љубезност праќаат на сите?[/quote

Од тие 5 кај кого стигна писмото? кај тој што го пушти или...?:[/quote]

Кај сите стигна посебно, на домашна адреса. Дали тоа значи дека сме планирани за вработување или?[/quote]

jas i decko mi apliciravme zaedno i vo eden plik gi pustivme dokumentite, a samo mene mi stigna pismo.. za bez vrska deka ke me izvestat vo mart ili april.. a do lani ne stignuvaa takvi gluposti po posta.. daj boze da e deka sme planirani .. samo neka kazat pobrzo :sweat: ako nekoj vo meguvreme dobie nekoe izvestuvanje ve molam izvestete ne, posto se gleda deka site sme ocajni xD
    [mod-kirilica:3n3xizv5][/mod-kirilica:3n3xizv5]

9. Peacemaker

Peacemaker Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Женски, а дали на некој од Контекст му се јавија на мобилен да му кажат за сигурно дали е примен или некои слични информации, и дали има некој што оди на тој курс што е организиран од агенцијата? Поздравче :)

На demjanov му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    девојки во зав не се знае до последно, може да се јават и пред две неде работа се зависи од работодавците

11. demjanov

demjanov Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

другарче ти за кој град аплицира и јас сеуште чекам да ми се јават ама нисто нема до кога треба да се чека незнам ти несто имас информации

12. dan-dan

dan-dan Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Јас сум нова на овде но ме интересира во врска со работата во Германија. Ме нитересира дали мора да сум студент за да аплицирам или не и кога се аплицира? Дали може еден пар да добие работа на исто место? Ви благодарам однапред за одговорите. ПОЗДРАВ

13. Jovana21

Jovana21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Zdravo...Jas aplicirav vo kontext za vo blizinata na Bon i Koln,za tamu imase mesto i potpisav dogovor,plativ 1000 den za aplikativni troskovi i mi rekoa deka vo maj ke mi kazat koga ke stasaat dozvolite za rabota.Za sega ne se znaelo bilo 99,9 posto.Retki bile slucaite da bides odbien.I mi rekoa deka ke mi se javele obavezno od Germanija....
    Tolku jas znam :)

14. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    јована кога аплицира ти?

15. Jovana21

Jovana21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    јована кога аплицира ти?[/quote]

Pa krajot na januari aplicirav :)

16. demjanov

demjanov Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    аплицирав во контекст за во волзбург дали има некој за тамо аплицирано поздрав

17. eli-meli

eli-meli Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    здраво ме интересира дали некој беше да работи во германија иако не го знае јазикот и колку би му слузел за работа чистење обијекти

18. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    аплицираше преку зав ?

19. Natrapnik

Natrapnik Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Дали ако ми се јават од ЗАВ на телефон ќе може на англиски да зборуваме?не сум добар со германскиот.

20. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    па да ќе можи, ако знаат и тие од таму што се јавуваат, има некои на пр не сакаат, но ако не знајш германски можи англсики :D

Дали на некој му се имаат јавено од ЗАВ ????:)))