А дали доколку писмото го испратам самиот во ЗАВ има шанси да ми најда работа ... да не биде преку некоја агенцја ?
Здраво, Дали има некој искуство ,дали бил или ке оди KMD Dienstleistungen GmbH Schatzbogen 39 81829 München ??
Gewerbe(гевербе) Сакам да прашам што значи гевербе.Знам само дека тоа е нешто како човек-фирма(ако не е така поправете ме).Јас сум моментално во Германија со маж ми и бараме работа.Видовме еден оглас на интернет и се јавивме и сега бараат маж ми да отвори гевербе(Се правело тоа во Rathause-собрание) за да имал право на работа.Инаку претходно се јавувавме на други огласи за преку агенции(arbeitagentur.de) и без социјален број не сакаат да го примат или бараат 400еу за услугата да ти најдат работа, ама не гарантираат .Сега што се јавивме на последниот оглас бараат гевербе.Дај ако знае некој нека објасни подетално што е тоа и колкави се даноците што се плаќаат на државата(оти сигурно како фирма мора да се плати нешто).Инаку и двајцата сме со бг пасоши.Страв ни е да не заглавиме со ова.Оти кај Германија нема заебанции да не плаќаш данок.
da ne ima nekoj so mu trebaat cimeri za vi minhen barame smestaj dvajca sme pozz koj ima nesto info neka pise u inboh pozz
jas sm zaenteresiran za rabota vo germanija imam 5 god iskustvo rabota so gips karton knauf dali moze da apliciram i deka
Дали некој има аплицирано преку ZAV за работа како студент. Доколку некој некој аплицирал би го замолила да ми ја објасни постапката,сакам во октомври да аплицирам ама не се снајдов многу на страната. Дали треба да правам ацаунт на страната ,што документи се праќаат. Благодарам однапред
да прашам преку овој сатј https://videx.diplo.de/videx/?2 аплицираше и во Германија си или во Мк??? позз
дали некоја од вас знае за работа во Сион-Швајцарија?берење грозје...итн,,не за мене....како да исконтактираме со некој од таму...?братучед ми сака да оди да поработи 1 месец....имало многу работа..но како да стапиме во контакт???
Сакам да одам наредно лето во Германија да работам во хотел, ќе може ли некоја да сподели искуства за работа во хотел, работно време, каква е работата и сл. Лани бев во Мекдоналдс ама душата ми излезе, од толку стоење ми се проширија и вените па затоа јас би рекла Мекдоналдс никако!!! Бев на каса, и ако нема муштерии мора да чистиш нешто, НЕ СМЕЕШ ДА ЗАСТАНЕШ НИ ПОЛОВИНА МИНУТА БЕЗ да правиш нешто. -.- Лудаци!
Па нормално, што очекуваше? Колку работа - толку пари. И јас летово работев во огромен МекДоналдс на каса и воопшто не се жалам. Таму сме отишле за да работиме и за да заработуваме. Никој нема да те плаќа за дремење на работното место. Инаку доколку не ти се допаднала работата во МекДоналдс, во хотел ќе ти биде уште полошо, заради тоа што ќе мораш да чистиш се и сешто што некој оставал зад себе
Zdravo.imam informacija deka Makedonija sklucila dogovor so Germanija za rabota na lica sto ziveat vo zemja sto ne e clenka na eu deka mozat da rabotat bez bg pasos ili rabotna viza dali nekoj e informiran vo vrska so ova,i dali e toa taka?vi blagodaram
Девојки, да не го има некоја од вас случајно оној документот во кој наведуваш колку го знаеш германскиот јазик? Листот што го носиме во школо да ни удрат печат дека сме учеле германски... Ми треба итно, а јас сум заборавила да го скенирам.