Devojki se izvinuvam za latinicava no pc ne poddrzuva makedonski font. Sakav da prasam dali nekoj znae tocno da mi kazi za rabotava kako medicinska sestra vo germanija,imam sredno medicinsko barale stranski rabotnici za stalna rabota. Ako nekoj znae tocno da mi kazi kade se aplicira i sto e tocno potrebno koj dokumenti neka mi pisi lp ili pak tuka vo temava,od pp sum jas. Fala odnapred.
Јас сакам да одам, но ќе ве замолам тие што биле ако сакат да ми пишат во ЛП или тука како се аплицирале и како е подобро, преку агенција или преку ZAV.
Дали има некој што ова лето бил во Германија да работи? Ако може да сподели како поминал ? Благодарам
Ќе пишам повторно овде за да одговорам на сите кои ми праќаа ЛП, а немав време да им вратам. Јас и ова лето бев во Германија, и си поминав подобро и од претходното дури. Се вратив презадоволна. Повторно бев преку агенцијата Контекст од Скопје, највеќе за да имам сигурен смештај кој инаку сама е тешко да го најдам. Оваа година имав попуст од агенцијата бидејќи 2 пат одев со нив. Е сега, од овој октомври знам дека наплаќаат по 300 денари за секое интервју без разлика на исходот од истото. Јас повторно бев на истото место затоа што не ми беше многу до шетање, а овде имав сигурни саати, луѓе кои ги познавам, пријатели во градот, колеги на работа. Според мене ова искуство секако ќе ви се исплати, затоа што со сигурност ќе си ги вратите парите кои ќе ги земете од дома, и плус ќе остане нешто за вас.
И јас аплицирав преку Контекст.Бидејќи прв пат ке одам бевме на интервјуто поминавме и јас и другарката и денес аплициравме.Ме интересираше колку отприлика се зима плата во Мкдоналдс и колку се трошоците за јадење, спиење ?
Епа саатот е 7,71 евро. Во зависност од тоа колку саати имаш - толку плата земаш. Ако си на некое пофреквентно место, ќе имаш и добри саати. А трошоците за спиење секаде се различни ама се движат некаде околу 300 евра. Додека за јадење, пак зависи од ресторанот. Ако е дозволено да јадеш колку сакаш, да немаш ограничување на пример со оброк од 5 евра, нема да трошиш многу пари. А и плус, зависи што ќе си купуваш од маркетите, таму има од најефтино (производите на една фирма ЈА) до најскапо.
Може ли некој што бил периодов во контекс агенцијата за работа во геманија да каже што има на интервјуто што прашуваат
Пред малку читав услови и пишуваше дека задолжително е солидно познавање на германскиот јазик, јас многу сакам да одам, ама не знам германски, знам нешто ама не би можела да се разберам, англискиот го владеам добро, сепак би можела да научам нешто на германски што би ми требало за работа... Незнам дали ке ме примаат...
Здраво девојки, Имам едно прашање..ако можи некоја искусна девојка да ми каже што мисли во врска со летната студенска работа во Германија.. Сакам да аплицирам во неколку фирми, е сега нормално од фак ке земам еден печат дека сум студент.. Ама не знам дали можи копии да направам и да пуштам во фирмите. Патем и не знам каде е подобро да ги пуштам документите во ЦАФ или во некоја од фирмите. А веќе ќе ми биде втора година а не сакам да одам во фирмата каде што бев, сакам да сменам на друга работа. Ваше мислење?
Сите што се заинтересирани да одат во Германија летото нека ми пишат во инбокс,можам да и помогнам да најдат работа.поздрав
Se izvinuvam sto ne pisam so makedonski font...nemam momentalno :/ Sakav da prasam dali nekoj ima vejke aplicirano za rabota vo germanija ili ke aplicira ? Ve molam pisete me LP : ]
zdravo na site, dali ovde nekoj znae kako bi mozele da aplicirame za rabota vo germanija, megutoa da naglasam deka ne sme studenti tuku poseduvame bg drzavjanstvo????? fala odnapred
Дали имај некој искуство со агенцијата од Струмица за работа во германија на фб имат страна Бесплатно аплицирање за работа во германија?
Ќе можете да ми кажете за интервјуто во контекст, што како се одвива и кој го води, и отприлика што ве прашуваат??? Фала
Јас планирам да одам. Баш денес се обратив во агенцијата ЈК за да прашам како одата работите. Но, ќе ве замолам тие што знаете да ми кажете дали оваа агенција е сигурна? Дали навистина ќе ме однесе на работа во Германија, или само ќе ми ги земи парите и ќе ме зезне . Ве молам, најискрено таа што знае нека ми одговори.
дечки беше ли некој годинава на интервју во контекст, ме интересираат прашањата за да знам на што да обратам внимание за учење. И некој што бил лани нека помогне