Работа во Германија

Дискусија во 'Барање работа' започната од happygirl, 3 ноември 2011.

1. Oki777

Oki777 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    5
    Јас од различни луѓе добивам различни одговори на погорепоставеното прашање. Некој вика дека општи прашања само, да се претставиш, кој си од каде си на кој факултет си и зошто сакаш да одиш во Германија, други пак ми викаат дека поставувале многу тешки прашања затоа што имало многу конкуренција и барале студенти со ептен добро познавање на германскиот. Не знам на кого да верувам веќе, така да би било добро сите што биле во агенцијата да кажат какви прашања поставуваат а верувам дека има најмалку тројца што биле и што ќе го видат прашањето.

2. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Здраво на сите и јас со моето искуство во Германија ќе се обидам да одговорам на поставените прашања.Јас бев на работа оваа година 3 месеци.Работев во приватна фирма хотел и ресторан.Интервјуто се одвиваше телефонски.Ме прашаа колку години имам,дали студирам и што,дали сакам да одам Германија и зошто и толку.И јас бев исплашена како кој знае што ке прашуваат,но воопшто не е страшно.Прашуваат кратки и јасни прашања да видат само дали барем малку имате појма.Инаку не се плашете сепак знаат дека сме странци и не ни очекуваат некој да зборува толку совршено.Е сега со англискиот се послаби или барем така велат хаха и тоа е тоа.заборавив да казам дека одев преку агенција од битола за скопје немам поим како одат работите.ако имате некое прашање пишете ке ви одговорам позз

3. bal0n43

bal0n43 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    81
    На фејсбук најдов една страна на која нудат аплицирање за работа во Германија. Може ли да ми кажете какво е вашето искуство доколку некој аплицирал преку нив? Ова е страната https://www.facebook.com/apliciranjezarabotavogermania

4. Alen001

Alen001 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Доколку некој има претходно искуство и вољја да ми помогне во врска со самостојно аплицирање во ЗАВ,значи да ми објасни накратко по приватна порака кои документи се потребни, веќе сум запознаен со процедурата би бил многу благодарен бидејќи ме тепа времето :)

5. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Дечки, порано кога работев работодавецот ми ги испраќаше документите во зав.
    Значи го потполнуваше формуларот а јас давав само копија од пасош и документот со кој потврдувам дека сум студент.
    Е сега за сама да аплицирам освен копија од пасош и документот дека сум студент кој друг документ треба да го пополнам за да ги испратам во зав?

Однапред ви Благодарам

6. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.474
    Сакам да аплицирам за германија преку ЗАВ. Можи некој шо има искуство, шо знај да ми објасни на кратко во приватна порака, кои документи требаат и сл. :D

7. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    ^ Прво прати им порака на ЦАВ, а тие ќе ти ги дадат потребните документи.
    Потоа тие истите ќе си ги средиш и тоа е тоа.
    Едноставна процедура.

8. LoverF

LoverF Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има искуство со JK Travel и дали има аплицирано .. ако можи некој подетално да ми опиши како оди таа процедура во лп.. Благодарам !

9. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Zdravo feminki, potrebni se dve devojki so poznavanje germanski jazik za rabota vo restoran vo Germanija poveke info na meni12@web.de,

На 12masima му/ѝ се допаѓа ова.
  10. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Decki ve molam ako nekoj znae nekoja agencija kade sto nudat rabota za studenti vo DIzeldorf? neka mi pise.

Izvinete za latinicava ama nemam od kade samo od mob.

11. reilin

reilin Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Има некој од овде што сака да оде за Германија ова лето а нема друштво?? :)
    Јас планирам да аплицирам преку Контекст ама никоја од моите другарки не сака, па ако имам некое друштво мислам дека ќе ни биде полесно..Поздрав

12. irina.007

irina.007 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    76
    Сега за сега ние сме две другарки можеш да ми пишеш лп

13. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    123
    Дали некој има одено во Германија преку ЈК Травел Битола, со застапништво во Скопје и Штип? Ако има одено може да сподели искуство во врска со работа, плата, сместување...како се минува на интервјуто?
    Слушнав дека интервјуто е директно со рабтодавци од Германија па дали бараат основно елементарно познавање на јазикот или пак бараат многу повеќе познавање да се има? Благодарам

14. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    123

15. abcde

abcde Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    13
    феминки има ли некој контакт директно од работодавец во Германија, преку маил сакам сама да си ги средам документите... ај ве молам кој има пишете :)

16. Schmetterling4

Schmetterling4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    51
    Дали на некој што се има пријавено преку контекст му се имаат јавено или емаил нешто пратено?

17. Ororo

Ororo Нов член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    мене не, да не знаете кога треба да ни се јават? да не известат дали има или нема работа? или тоа покасно

На Schmetterling4 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Девојки рано е.после 15 февруари се јавувањата,а ако нема работа нема да ве известат тоа значи дека никој работодавец не ви ги зел документите.почесто се случува мај да се јават,да ви речат за недела две да одите и така.ако имате прашање пишете ми лп поз

19. garudamon

garudamon Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    62
    Девојки дали можеби има некоја агенција која уште прима апликанти????

20. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    12masima не можам да ти пратам лп па тука ќе напишам.бев преку агенција,оваа година директно во zav.ако ме прашуваш за јавувањето нема врска исто е зависи од среќата(барем во битола).поз

На 12masima му/ѝ се допаѓа ова.