Работа во Германија

Дискусија во 'Барање работа' започната од happygirl, 3 ноември 2011.

1. www1

www1 Нов член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Феминки, некој доколку бара друштво за работа во Гермнија нека ми пише лп. Јас секако сум сама. :) :)

2. theEconomist

theEconomist Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Може ли некој да ми каже дали може да аплицирам за работа во Германија, а да немам завршено курс по германски јазик?

3. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    За студентска работа задолжителен е курсот.ти бараат печат на документот.ништо без курс

4. despin4e05

despin4e05 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    14
    А каде можам да го земам тој печат, прашав во училиштето кај што учев прв степен германски јазик, но ми бараат 700ден само за тој печат и потпис. Може ли да се најде некаде за поевтино да го земам тој печат и потпис, инаку сакам да аплицирам преку ZAV, веќе ги собрав сите потребни документи, само уште овој ми остана. Ве молам за пошом.

5. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Деспинче тие треба да ти дадат и диплома.дипломата останува за тебе печатот оди на документот.не знам дали важи од секое училиште за јазик.јас одев на часови во склоп со агенцијата(така мораше,нели агенција е) и само за курсот платив 7000.така да ако важи немој да се мислиш 700 денари ништо не се.

6. Snowflake1

Snowflake1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    despin4e05 и јас и една другарка ке аплицираме преку ZAV па сакам да те замолам ако може да ми кажеш дали документите шо ти ги праќаат треба да се преведуваат или само ги принташ, ти ставаат печат и потпис и ги праќаш.
    Ти благодарам однапред
    Поздрав

7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.595
    Допаѓања:
    13.994
    Линк од ЗАВ може ли да постирате?

8. Snowflake1

Snowflake1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
  9. abcde

abcde Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    13
    а потврдата за познавање на германски јазик треба да биде напишана на македонски или на германски јазик :^) :^) :^)

10. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    123
    На германски јазик :)

11. abcde

abcde Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    13
    и уште нешто дечки дали знаете каде треба да се стави печат од деканот и од факултетот. ај ве молам на кој не го мрзи нека ми напише точно каде да ставам печат и потпис. :) :) ;)

12. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    123
    Потпис се зема од секретарот на Факултетот, а печатот се зема во зависност на кој факултет студираш, поточно студентски прашања на факултетот

13. despin4e05

despin4e05 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    14

Не треба да се преведуваат, има само еден документ што треба да се преведе, но на тој ти треба превод затоа што го траже секретарот на факултетот кога ќе ти се потпише, и треба да ти го преведе овластен преведувач.

14. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    imaaaaa jas sakam :DDDDD :D :) ;) :D

15. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    и јас се приклучувааам :D :D

16. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    980
    дали има некоја што летоска преку контекст работил во Берлин, ве молам пишете ми лп сакам да прашам нешто :)

17. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    abe ima li ushte vo nekoja od agenciive mesto :(

18. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Во ЈК Травел може да се аплицира до 31ви јануари. Разликата меѓу таму и Контекст е што овде аплицираш, а не знаеш за која работна позиција и град аплицираш. Доаѓа работодавец (мислам дека состанокот ќе биде на 14ти февруари) кој има многу работни позиции за студенти, околу 300, прави интервјуа, и според одговореното на интервјуто и твоето познавање на германски јазик, ти нуди одредена работна позиција на одредено место. Ако добро знаеш германски, можеш да добиеш работа во ресторан, слаткарница, продавнички, и сл., а ако не во зоолошка, на плантажи со јагоди, и сл. За апликација се плаќа 30 евра кои се неповратни ако не те примат, а откако ќе те примат, ја доплаќаш останатата сума од 180 евра.

Мене лично, ова воопшто не ми се допаѓа. Никогаш не би се пријавила за работна позиција и град „на слепо“, затоа што ни знам каде ќе работам и дали ќе ја сакам таа работна позиција, ни дали ќе работам во град, село, или in the middle of nowhere, ни ќе можам да го планирам патувањето и патните трошоци, едноставно е премногу ризично. Работењето во странска земја е само по себе ризично, но подобро ќе се чувствувам ако знам дека сама сум си ја одбрала таа позиција и тоа место. Како и да е, ако не си се пријавила во Контекст, не планираш да се пријавиш преку ZAV, а сакаш да заработиш пари и да правиш нешто летово, пробај, па кажи.

19. vodolija944

vodolija944 Нов член

Се зачлени на:
    22 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    дечки а некоја помош за смештај како да се снајдам бидејќи не одам преку агенција, и одприлика како се движат цените ...
    од агенциите се е потполнето а во зав примаат документи до 1ви Фебруари

20. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363

До 13 Февруари :))

Кој месец е тоа Фебруари??? :!: