Девојки, ве замолувам по незнам кој пат ако знае некој точно да ми каже што прашуваат на интервјуто во Контекст. Утре ќе одам на интервју, и мнооооогу ми е страв. Затоа што од тоа ми зависат битни работи во животот. Ве молам ако знае некој не каже.
Ми се јавија мене од Контекст, али другарка ми нема да биде со мене :/. Kaко и да е прифатив. Да не иде некој случајно во Braunschweig??
Убаво да си поминеш.Еден добронамерен совет:гледај си прво за тебе,потоа за другите.И јас ќе одам само малку подалеку.поз
Ние аплициравме три другарки, на двете ни стигнаа мејлови дека документите ни се примени, се разгледуваат и да чекаме одговор во скоро време, а на едната и стигна мејл дека рокот за аплицирање поминал o.O
Рокот е до 15 февруари.Можеби другарка ти згрешила нешто во документите,ама пак и така да беше треба назад да и ги вратат.
Здраво на сите! Доколку има некој што работел, или ова лето ќе биде во Берлин нека ми прати лп. Поздрав!!!
Kade e rokot do 15februari? dali moze da mi dadete kontakt so agencijata da apliciram i jas? Se izvinuvam za latinica bidejki nemam MK Font.
Pozdrav do site, dali moze da mi dadete kontakt od nekoja agencija za rabota vo germanija? ve molam!!!
Даааааа, скоро на сите им стигна што ги знам а испратија, има еден-двајца исклучоци. Мислам која е логиката, свакам дека имаа пре премннн студенти и дека секој сака да оди , а тие според што нас не одбијаја?? Во тие што ги одбијаја има студенти со искуство има со добро познавање на јазик. Навистина не знам Кај тебе како е?
И мене ми стигна истиот маил. Немa смисла ова, сите да сме одбиени. И јас не му ја сфаќам логиката како ги одбрале "најдобрите апликации"
апликација преку ЦАФ , а не пркеу агенција Даа и по што ги одбрале најдобрите? ти прв пат аплицираш оваа година?
И моите другарки ги одбија, а мене ми стигна меил да чекам да ми најдат соодветен работодавец.Стварно не знам како се бирани апликациите,ама има врска изгледа познавањето на германскиот јазик.Сега останав сама и како за прв пат не верувам дека ќе имам храброст да се нафатам да одам сама.
Лани беше или сега ти е прв пат? А јазикот колку го познаваш, те прашувам заради тоа да заклучам на кој начин се бирани