Не треба да се појавите на саемот? На сите што имаме аплицирано преку Контекст ни стигна мејл дека треба обавезно да се појавиме на саемот, на сите ке им се прави интервју од работодавачите, и на тие што ова ке им биде втора или трета година
Тие што се веќе распоредени по градови не мораат да одат на саемот, затоа што тие работодавачи нема да вршат интервју и нема да бидат присутни. Останатите треба да отидат ако сакаат да одат во тие градови што ги нудат овие работодавачи што ќе доаѓаат на саемот.
јас немам пратено на време мејл. Им пишав 2 дена подоцна. Сега не знам дали да бидам присутна на саемот или не. Ај некој ако сака нека ме информира да не идам за џабе во скопје!
Женски претпоставувам многу од вас разбираат германски па ако може преку ЛП да ми преведите едно писмо на македонски.Би ви била многу благодарна бидејќи навистина не разбирам зборче германски.
Можеби си веќе распоредена. Добив информација дека на саемот ке имало само работодавци од градовите каде што има најмногу заинтересираност.
Абе луѓе јас аплицирав преку контекст...ама сама сум,Игор ми рече ќе ме ставел со некоја група Некоја од вас аплицирала ли така сама ?
Јас аплицирав сама, за во McDonald's. Утре ке одам на саемот, па најверојатано после тоа ке групираат некако
ќе биде не се секирај. и јас одам германија сама. кога почнав да аплицирам за програмава никој од другарките небеше заинтересиран. одев сама со други кои не ги знам ниту познавама ама да ти кажам имам убаво искуство. сакам да кажам поодбро е некогаш со непознати
ќе биде. добро ги познавам тие од контекс. ретко да се случи за да не појдеш. но што ти ги зеле документте и помина на интервју остани упорна ќе биде. тоа што го споделив за моето искуство е да видиш дека може да се успее и без блиски твои. ќе запознаеш нови луѓе нови контакти. тоа лето ми беше најубаво.