Работа во Германија

Discussion in 'Барање работа' started by happygirl, Nov 3, 2011.

1. lucky_157

lucky_157 Активен член

Преку Контехт на интервјуто што прашања ти поставуваат, можеш ли да поминеш со минимално познавање на германски бидејќи само што почнав на курс ?? :)

2. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Ќе го споделам моето искуство со агенцијата Контекст.

До некаде сум задоволна, но и разочарана од оваа агенција. Апликативниот процес минатата година започна исто така во октомври. Се пријавивме електронски, ги добивме потребните документи кои мора да се заверат на факултет и си закажавме термин за проверка на јазичните познавања. Имаше многу заинтересирани кандидати, па за да направат селекција на интервјуто прашуваа и некои прашања кои не беа толку едноставни за разбирање. Потребно е познавање на јазикот, не премногу, но сепак за да поминеш на интервјуто треба да се снајдеш. Откако поминавме на интервјуто во агенцијата, во февруари бевме на саемот на работодавци каде имавме интервју со регрутери од Германија (во зависност од тоа за кој дел на Германија аплицираш). Поминавме и таму, ни ги зедоа документите и понатаму следување процесот на барање на сместување, резервирање на авионски карти, добивање на работни дозволи и слично... Задоволна сум од оваа агенција, но малку разочарана поради организираноста и нивната достапност додека бевме таму. Се на се сум задоволна од Германија и би одела пак!

Ако некој има некое прашање, слободно нека ме праша и ќе му одговорам :)

3. Anche92

Anche92 Нов член

me interesira dali ke mozi da mi kazite na koja strana mozam da najdam rabota vo germanija i kade mozam da apliciram

4. n008

n008 Истакнат член

Дали некој знае како оди повратот на данок од Германија? :)

5. irina.007

irina.007 Истакнат член

Ми треба информација околку добивање на виза ако некој има искуство ако може во лична порака :)

6. Dust

Dust Game Over

Или па може да ја прочиташ темава.
    Нема се изџвакано во животов...
    Никој не пишува за џабе!

joy1 likes this.
  7. irina.007

irina.007 Истакнат член

8. Dust

Dust Game Over

Па ако ти треба мислење пиши го прашањето а не општо да прашаш: - "Ми треба информација околку добивање на виза "(facepalm)

9. SanelaS

SanelaS Популарен член

Здраво , добив работен договор во Германија , поднесов барање за работна дозвола , дали некој знае отприлика колку трае процесот на добивање на дозволата и во кои случаи може да се одбие барањето. Инаку се работи за работна позиција која што е нискоквалификувана. Ви благодарам однапред

Mari-Ja and matilda258 like this.
  10. ElenaD1

ElenaD1 Активен член

Јас имав напишано пост за тоа како сум разочарана од Венера Кемаловски, но го избришав бидејки си мислев можеби така се погодило само јас да имам лошо искуство. Денес прочитав еден статус на фб на момче кое исто така е разочарано и напишало да му помогнеме да се сподели ова. Затоа ви копирам, нема да го напишам името на момчето.

Katastrofa od agencija i neprofesionalnost, poloso nemoze da bide, bravo decki barem za toa...sekoja cest na vrabotenite sto ne se zgresile nisto posebno ama vo celina nikojpat vo zivotot nema da ja koristam Venera Kemalovski. Najmnogu zaradi direktorot koj 3-4 meseci se zafrkava so nas, za malku ke bevme na ulica vo Germanija edna nedela bidejki ne ni najdoa smestaj, osteteni sme od rabotadavecot za platen odmor, ni kasnese dogovorot zaradi niv i plus plativme za 90dena raboten odnos a ne bese ispolneto toa i sega ne sakat da ni vratat parite, duri ni veli ako sakate tuzete me, nogo mi e gajle. Epa prodolzi taka Emran Venera Kemalovski

Ова е напишано само со цел да го видите и да бидете внимателни. Јас веќе чекам на документи од друга агенција и до декември треба да заминам за Германија.

elenaeli22 likes this.
  11. pavlinapale

pavlinapale Истакнат член

А ти во која агенција поддаде?И како оди процедурата?студент си?фала

12. matilda258

matilda258 Истакнат член

Здраво дечки,сакам и јас да си ја пробам среќата за во Германија, па ќе може ли некој да ми предложи преку која агенција да аплицирам,кои се условите и со мк пасош колку можам да останам ?

13. Polsko

Polsko Популарен член

Здраво. Јас не сум студент и немам бугарски пасош и сакам да заминам за Германија три месеци, па ако може некој да ми препорача агенција од која бил задоволен.

Milenuska1 likes this.
  14. KejtV

KejtV Популарен член

Некој заинтерсиран за работење во Германија летото ако има да ми пише во лп за подетални информации :)

Adi888 and Elimelisheli123 like this.
  15. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

А што е придобивката да си студент? И колку треба да се познава јазикот за да се добие работничка виза?

16. Elimelisheli123

Elimelisheli123 Нов член

Дечки лани бевме со дечко ми во Минхен во болница работевме како чистачи, преубаво си поминавме и заработката беше супер се. Бевме преку посредувач, но годинава не се нафаќа да изработува договори, па останува на нас само. Доколку познавате некој да посредува, или фирма маил нешто која сигурно вработува пишете ми и совет дали да испратиме документи директно во ZAV па да си ја пробаме среќата.
    Поздрав девојки

NOVAVON likes this.
  17. geodetka

geodetka Нов член

Дали некој има аплицирано за зимска работна пракса преку Венера Кемалоски?

18. 996ST

996ST Нов член

дали може студент што е вондреден да аплицира за работа во Германија ?

19. devojka54

devojka54 Истакнат член

Здраво девојки.

Ме интересира искуство со Венера Кемаловски. Значи било какво, позитивно негативно...Ако може некој да сподели искуство, или нека ми пише по порака.

Ви благодарам, имајте убав ден :hai::hai::)

20. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Некој да не бара работници за во Германска фирма со бг пасоши. Мм е моментално во Германија и работи со бг пасош но преку некој човек од МК.