Работа во Германија

Дискусија во 'Барање работа' започната од happygirl, 3 ноември 2011.

1. Fedex

Fedex Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6
    Пиши ми порака ако можеш :D

2. engish

engish Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    me interesira dali koga aplicirate vo germanska ambasada vi go zimaat pasosot zaedno so dokumentite koj vi gi pobarale

3. engish

engish Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4

4. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Пишав со една странска организација која посредува за работа во зземјите на ЕУ и ми викаат за да не сме измамени да бараме работа директ преку амбасада, а не преку агенции бидејќи 80% биле измами..

5. tomtom

tomtom Нов член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Vizata ja dobiv vo rok od 2 rabotni dena, i sega sum veke vo Germanija. Izvini za docniot odgovor.

6. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Што работиш? И колку време ќе си таму?

7. tomtom

tomtom Нов член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    I da pasosot go zadrzuvaat dodeka trae postapkata za izdavanje na viza, no ako gi imas site potrebni dokumenti vizata ja dobivas vednas. Ako intervjuto ti e vo den petok, sabajleto podnesuvas za viza popladne ja zimas vizata.

На engish му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tomtom

tomtom Нов член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Dobiv viza za 6meseci. Momentalno rabotam vo gastronomija i posetuvam kur germanski. Vo Januaricekam da mi izleze BG pasos bidejki mi e veke vo kraen proces na izdavanje.

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tomtom

tomtom Нов член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    A rabota jas barav sam. Peku indeed.de, prakav e=mail aplikacii i nekolku rabotodavci se nafatija da mi sredat za da dojdam. Zosto da baras preku agencija koga vo denesno vreme na internet mozes se da najdes.

На zhap4e и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  10. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Епа фала многу ќе барам и јас овде, а ако земам виза за 6 месеци можам да престојувам 2-3 месеци нели? Само што се` треба да се договорам со работодавачот?

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tomtom

tomtom Нов член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Pa veke kogake dojdes tuka, se e dogovor so rabotodavecot, samo imaj vo predvid deka vo ambasada baraat dogovor na polno rabotno vreme, na primer jas na denot na intervjuto otidov so dogovor Tailzeit i morav da baram od rabotodavacot da mi isprati nov dogovor na vollzeit. I polesnoke pomines ako veke rabotodavecot ti obezbedi smestuvanje.

На zhap4e и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  12. Nita:*

Nita:* Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Здраво!
    Сакам да прашам дали некој е работил чистење во клиники во Германија да сподели искуство?
    Ви благодарам однапред?

13. HardWork

HardWork Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Здраво,

ја листав темата, но не сретнав конкретна информација за неколку работи до сега:

-Доколку аплицирам самиот преку ZAV на кои веб страни во Германија може да барам работа и да испратам CV?
    -Дали прво аплицирам во ZAV или најпрво се наоѓа работа?
    -Дали може со пониско ниво на Германски да се замине, некаде А1 или А2 најмногу, немам сеуште полагано, но она што го знам од средно би можел да го класифицирам до тоа ниво.
    -Дали со пониско ниво на Германски е паметно да аплицирам самиот, или да одам преку агенција, доколку е преку агенција да ми препорачате која е најдобра?

Извинете доколку има до сега инфо за овие работи во поодминатите страни на темата.
    Ви благодарам.

14. Ifana_

Ifana_ Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    Slednoto leto sakam da odam vo Germanija na studenska rabota, imam poznavanje na germanskiot jazik i sakam sama da pustam vo razlicni firmi Cv pa posle i so nekoja da sklucam dogovor, dali mozete da mi pomognete dokolku znaete nekoi firmi (firmi za cistenje nesto kancelarii, hotelski sobi, ucilita,bolnici ,starski domovi...)da mi predlozite... blagodaram pozz

15. ElenaD1

ElenaD1 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    20
    Здраво феминки,

не се имав вклучено одамна на форумот, сакав само да споделам со вас информација која ја дознав- има нова агенција ЕСИ во Штип која посредува за работа во Германија.
    Сопственик на агенцијата е всушност една девојка која работеше во др агенција за вработување ама нам лани таа многу ни помогна и многу ја засакавме, направи мн работи за нас и сме и мн благодарни. Затоа и сакав јавно да ја пофалам( не знам дали смеам да и го напишам името )

Јас добив виза преку Контекст, да дознаев порано за агенцијата ЕСИ во Штип ќе аплицирав таму со сигурност, топло ви ја препорачувам, знам само дека се наоѓа во Трговски центар во Штип и дека има и Едукативен центар за учење Германски јазик, ако дознаам нешто повеќе за понуди ќе ве известам.

Ве поздравувам и ви посакувам мн успех при апликациите, чувството сега кога имам виза е неописливо.

На meckicka и devojka54 им се допаѓа ова.
  16. HardWork

HardWork Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Може ли некој да ми прати урнек за CV за аплицирање, треба да одам следната недела во Контекст и ми пишува дека треба да носам CV.
    Ви благодарам.

17. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    12.724
    Може некој да ми испрати страна за аплицирање за работа?

18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.572
    Допаѓања:
    5.908
    и менее
    И како да најдам престој? А тоа со работна виза како одии? без ЕУ пасош

19. Fedex

Fedex Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6
    Мој другар беше лани во Германија, сега ќе го прашам дали го чува и ако го чува, ќе ти го пратам :)

На HardWork му/ѝ се допаѓа ова.
  20. HardWork

HardWork Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Ти благодарам, ако може и да ти даде инфо на која страна да барам фирми за сезонска работа, слаб сум со германски, но сакам да си ја пробам среќата и со мејлови до фирми.