Ако ти го задржале пасошот за неколку дена би требало да ја добиеш. До недела дена максимум.. Освен ако нешто не смениле
Izgleda petok ne rabotat so proverka na dokumenti kako sto gledav do `12 im rabotat site sluzbi, a po 12 samo se izdavaat onie koi sto se gotovi od prethodnite denovi
posrednici mora da ima za da ima koj da ne zaebe// kari od nasata maka pomegju rabotnikot i rabotodavecot toa se vika ebanje na suvo ili malku pokulturno u zdrav mozok
Da ne ima nekoj sho ke odi za brzo germanija...da kazhi za rabota edno dr ...da si baram nekoja rabota na svoja raka ili da baram posreduvach..inace sum za 3 meseci samo so mak pasosh i sho mozi pobrzo da se odi pa i februari da e
Ima li nekoj sto cekal mesec dena ili dva, ne dobil odgovor pa otisol i prasal vo ambasada sto se desava, do kade e procedurata??? Blagodaram
Дали знае некој што е проблемот на страната од амбасадата, после месец Март, нема термини, не ми го дава месец Април ???
Dali vasite prijateli sto aplicirale krajot na oktomvri ,aplicirale preku ambasada za dozvola za rabota vo ZAV i viza , ili oni imale rabotna dozvola ,i samo za viza bile ? Ve prasam oti moze i jas ke sum istiot slucaj kako niv ?
Аплицирав преку Контекст, прв пат неделава ми е интервјуто за одделот за гастрономија. Ме интересира дали има интервју само во агенција или и со работодавец? И ако има со работодавец дали можам да зборувам на англиски и онака планирам да си бидам на чисто дека немам големо познавање на германски, моментално учам од интернет веќе три месеци, и би сакала да работам во кујна а не на каса како и да е.
значи знам за преку Венера, слично е. За некои места работодавецот не бара интервју, за некои бараат. Се зависи од нив. Со работодавецотинтервјуто е на германски, макар минимално познавање бараат- да се претставиш, колку години си откај си, што студираш, зошто сакаш да одиш таму, дали претходно си бил/а, кое е твоето хоби-отприлика тоа. Друга работа, тие места (ако збориме за Мекдоналдс/Бургер Кинг) вработените се на систем на ротација- значи и кујна и каса. Може нема од првата недела да бидеш на каса, туку откако ќе се навикнеш на средината. Поздрав
Дали ќе имаш интервју со работодавецот, тоа зависи исклучиво од него. Некои немаат, некои имаат едно, а има и такви коишто имале по 2 итнервјуа со работодавецот. И јас аплицирав преку контекст, моето интервју е наредната недела. Мој совет ти е никако да не кажуваш дека не знаеш многу германски и никако не прашувај дали можеш да зборуваш на англиски бидејќи така немаш теоретска шанса да те примат. Поднаучи ги прашањата што ги прашуваат и гледај да имаш што поголема самодоверба. Ако те интересира уште нешто, пиши ми порака
Zdravo ,imam dogovor za rab koj mi pocvnuva od 1 fevruari.Termin za visa samo so zakazuvanje ili ima sansi da se posredi na drug nacin?