Работа во Германија

Дискусија во 'Барање работа' започната од happygirl, 3 ноември 2011.

1. devojka54

devojka54 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    44
    Термин во амбасада само со закажување, има телефон на официјалната страна.

2. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    5.924
    Без ЕУ документи,немам кој би ме повлекол во Герм. Дали имам шанси да отидам во Герм. и како би било тоа? Освен Венера К. Коузон друг?

3. Mia27@

Mia27@ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Ajde samo nakratko mi treba objasnuvanje kako mozam da se zaposlam.od 1.fevruari akobtermin zemam vo mart ? T.e dali mozam tri meseci da rabotam.tamu dodeka dobijam viza ?

4. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.340
    Допаѓања:
    6.523
    Неможеш да работиш ќе си чекаш термин и кога ќе добиеш виза ќе ти направат договор од датумот кога почнуваш со работа :)

5. ElenaD1

ElenaD1 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    20

На Mari-Ja, SunnyGirl2 и engish им се допаѓа ова.
  6. Mia27@

Mia27@ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Sakas da kazes deka ovoj dogovor od 1.2.2017 nema da mi vazi ?

7. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.340
    Допаѓања:
    6.523
    Па штом нема да земеш виза до тогаш неможе да важи , никогаш тој договор и почетокот на работата неможат да се поклопат со оглед на термините во амбасадата што се букирани

8. Mia27@

Mia27@ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    и сеа чаре ??? Леле па тие нема да ме чекаат мене сигурно...... ахх проклети термини ;(

9. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.340
    Допаѓања:
    6.523
    не е проблем, само ќе треба да си чекаш термин, штом добиеш виза, и дојдеш во ДЕ, ќе ти дадат да потпишеш нов договор (пошто тој што го имаш сеа е фиктивен, колку да добиеш виза, инаку ваму секако нов договор потпишуваш)

10. LadyT<3

LadyT<3 Нов член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    dali moze da se prijavam za sezonska rabota vo Germanija, ne sum student megutoa imam 18 godini i sum 4ta godina

11. LadyT<3

LadyT<3 Нов член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    dali mozam da se prijavam za sezonska rabota vo germanija, imam 18 godini i sum 4ta sredno ??

12. ElenaD1

ElenaD1 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    20
    Здраво, сакам да ве прашам што се случува со термините во амбасада Другарка 10ина дена не може да закаже. Се надевам ќе може да ни дадете некој совет. Поздрав

13. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Decki so pisma od ZAV i dogovor za rab, kolku vreme max se ceka da se javat od ambasada za viza? Rodninive uste cekaat, ne im se veruva duri...

14. engish

engish Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    I jas sum istiot slucaj ,ama ne mi e jasno ova sto ste pisale"so pismo od ZAV" jas podnesov sredinata na noemvri vo ambasada dogovor za rabota i mi rekoa deka ke odat dokumentite vo ZAV za dozvola za rabota od ambasada mi rekoa do mesec dena trae procedurata ama, izgleda ne bilo taka ima nasi feminci patalci kako sto i mi pisaa taka ispagja rabotava 3 meseca ubavo ke si se iznacekame vo race sme im .- samo ne mi e jasno ova sto si pisala so pismo od ZAV sto sakas da kazes -imaat li dozvola za rabota ili cekaat dozvola za rabota???

15. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Znaci imas dve opcii ili rabotodavecot da ti sredi vo zav dozvola za rabota, pa ke ti ja prati i ke ja odneses vo ambasada zaedno so dog za rabota, ili samata ambasada po sluzbena dolznost ke bara odobrenie od zav za rab doZvola i taa procedura trae. Znaci ili odis so potvrda od zav i rab dogovor vo ambasada, ili samo so rab dogovor pa cekas oni da ti sredat za potvrda od zav. Javi se vo ambasada i prasaj, ili pojdi direkt, nema sto da izgubis...

16. engish

engish Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Da,seto ova mi e jasno no poentata na prasanjeto cisto sporedba mi bese od slucaj do slucaj okolu vreme na cekanje ,iskreno receno neznam ni kolku e pametno da se prasa vo ambasada.Koga prasav vo ambasada kolku vreme se ceka rekoa mesec dena ,prasav postapka na izvestuvanje mi rekoa ke cekas -kratko i jasno hm odi bidi pameten :(

17. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Epa me prasa sto e poentata so zav, ti ibjasniv, a so cekanjeto eve i ja prasuvam kaj stignam, oni isto i nemam poima so ke napravat...

18. engish

engish Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Vo red e sepak fala na spodelenoto iskustvo i sovet,zatoa i kontaktirame preku ovoj portal poradi razlicni iskustva bar,toa ni e nekoja si olesnitelna uteha .Van ovoj portal sto imam prasano dr. mi kazale deka im se javuvale vo race sme im ,pa ako ima ubav glas od ambasada pa spodeli i bilo koj ke ni bide kako nekoja uteha deka trgnala rabotata vo ambasada ,eve dr feminci imaat problem so termini nema site sme so razlicna tezina a ista maka :(

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Eichhörnchen

Eichhörnchen Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    Здраво Елена,

И јас го имам истиот проблем. Се надевав на термин барем во април. Проверив во петокот, сеуште не беа излезени термините за месец април, а кога проверив во саботата се беше веќе зафатено. Стварно ми е чудно. Пишав меил до амбасадата, ако добијам одговор ќе те информирам.

20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    5.924
    Здрaвo, сaкaм oвaa гoдинa дa oтидaм дa рaбoтaм вo Герм.

Нo немaм ЕУ дoкументи, ниту сум студент.

Дaли некoј е бил зa Герм. Вaкa кo јaс штo сaкaм без рoднинa дa му пoмoгне?

Преку Кoузoн дaли е бил некoј?