Здраво.дали нркој има искуство со оваа агенција Royal Consulting l.t.d . За раб во германијја во dolce gusto neskafe утре треба да одам во софија да однесам документи и 40евра а на 29 се трга за германија. На огласот пишува Evropa trans i Manepro.r.s.o. фала ви
Прочити ги постовите во оваа група https://www.facebook.com/groups/makedonier/ за Dolce Gusto...читав дека е чиста превара. Групата е доста активна и многу од луѓето помагаат со своите одговори. Барај пост од Виктор Гичев: Viktor Gicev 15 January at 14:49 ME INTERESIRA OVIE SO BEA ZAPNALE DEKA KE RABOTAT VO DOLCE GUSTO VO DREZDEN ,,DALI ZAMINA NA 14 JANUARI DALI SEGA KONECNO KE VERUVAT DEKA TOA E PREVARA...DALI SEGA SE UVERIJA DEKA TOA BESE CISTA PREVARA...
Не ме прифатиле сеуште... Сите пишале дека е преваара? Незнам дечкото да го најдам на фв да го прашам
1. Sto se odnesuva za rabotata so kafeto vo drezden e cista prevara , golem broj na luge koi bile vo sofija se imaat izjasnato vo grupata makedoncite vo germanija, 2. Viza moze da se prodolzi 5 nedeli pred da ti istece vizata vo sektorot za stranci vo germanija so nov dogovor 3. Probajte da si naucite germanski barem da se razbirate i najdete si rabota sami preku oficijalnata strana na mcdonalds , rabota ima premnogu i personal se bara vo skoro sekoj mc.donalds .Ne polnete necii tugi dzebovi , ima forumi, grupa na fb kade sto mozete da gi najdete site podatoci za zaminuvanje vo germanija i kako da go otpocnete zivotot tamu
Zdravo! kako da najdam na face grupi na vcera edna najdov so pisuva prikluci se kon grupata makedonier in deutschland a postovi ne mi prikazuva .Ti za kolku vreme ja zema vizata ,jas uste si cekam preku ambasada od krajot na noemvri vo Zav prvo gi prakaat ,a izgleda ke si pocekam
Како да се раскине договорот со агенцијата Венера Кемаловски? Има ли начин? После враќањето од Германија сакаме пак да одиме, ама во договорот пишува дека мора во наредните 36 месеци да одиме преку нивната агенција, а агенцијата е ужасна и никогаш не би оделе преку нив пак. Затоа бараме начин да го раскинеме договорот?
А зошто би оделе преку нив во следните 36мес? Они немаат никаква врска со амбасадата. Си наоѓате друга работа (преку агенција или не, сеедно), средувате документи, одите во амбасада и тоа е тоа.. Тие не ни мора да дознаат каде одите. Не би имало од каде да дознаат..
Затоа што така пишува во договорот и нашиот работодавец кога го замоливме да ни ги испрати договорите за повторно да одиме им ги испратил намерно на нив и сега они нас не условуваат повторно да им платиме 350 евра. Мало морген дека ќе им дадеме толку пари.
Тогаш пријавете го вашиот работодавец .. И најдете си друга работа, од оваа секако нема ништо да биде. Такви се Венера К... а и еднострано договор не можеш да раскинеш, тие нивното го завршиле... Ако им се обратиш на нив, ќе побараат пари И пак во круг
Здраво на сите сакав да прашам која агенција е најсигурна за аплицирање за работа во Германија.Студент сум и досега немам аплицирано за никаква работа ни во Германија ни во некоја друга земја.Ме препорачаа во Венера Кемаловски во Битола но читам многу негативни коментари за нив тука, па ако сака некој да ми помогне да ми препорача некоја агенција. Фала ви однапред на сите
Јас бев преку Венера летото во Штутгарт, пишував и лани овде и фала на сите за подршката, оваа година ќе одам преку ЕСИ - како и сите др студенти кои ги знам а лани беа преку Венера. Општо целиот контакт лани беше со Бисера, цело време беше достапна за нас, па штом слушнавме дека отворила агенција се решивме да аплицираме кај неа во ЕСИ( иако Венера понуди и попуст 100 евра бидејки знаат дека сите аплицираат во ЕСИ, ама пак никој не аплицира иако не замисли малку ).Оваа година ќе одам во Хамбург па ако има некој кој живее таму би било супер да ми пише во порака.
Здраво, Дали некој летал во последно време преку Wizz Air за Германија? За прв пат купувам авионска карта и ја управив некако, но сега не ми дозволува да чекирам онлајн и ми се појавува следново:4 За последно бев во Германија со виза, се вратив во јули. Сега одам без виза и со друг пасош, бидејќи предходниот го изгубив. Мислите дека може да ми направат проблем? Одам само на 3 дена.
Не може баш така, одиш во канцеларија и раскинуваш. Во секој договор стои услови за раскинување и кој е надлежен во случај на спор. Прочитај си и следи ги упатствата.
Здраво на сите, веќе подолго време ја пратам темата, но дури сега сум баш засегната и не ми е баш јасна процедурата, па имам некои прашања. По неуспешен обид со посредници и како што читам многу жалби од агенциите, решивме сами да си побараме работа преку интернет. Прашањето ми е дали прво треба да се среди за работа, интервју и договор со работодавецот онлајн, па потоа документи да се поднесат во Скопје, или прво се оди во ZAV, како е таа процедура? И дали има шанси почнувајќи од Февруари до Јуни да се среди се, или е веќе доцна да аплицирам? Се работи за студентска работа на 3 месеци.
Не е доцна. Најдобро ќе е да си најдеш фирма во Германија која работи преку лето со студенти, снајди се со адреса и меил за комуникација и пополни го договорот од ZAV (тој што сите го имаат) прати и по пошта а и на меил. Така си немаш работа ни со работодавци ниту агенции. Не даваш многу пари, само за пликот што ќе го испратиш Плус, можеш да си го повратиш данокот од таму што со агенциите е многу ретко. Јас две години бев така без агенции, директно во фирма. Одлична заработка и вратен данок до денар.
Zdravo ! -dali prijatelite zemaa viza i kolku vreme cekaa ,se mislam i jas da otidam do ambasada da prasam ili da si pocekam uste 1 mesec ,eve 2 meseca kako cekam .Blagodaram !
Odi i prasaj! Oni prasale, sekako uste cekaat, ama bitno iskocil problem za koj nikoj ne gi izvestil... Pojdi si najubavo!