Работа во Германија

Дискусија во 'Барање работа' започната од happygirl, 3 ноември 2011.

1. engish

engish Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Fala mnogu za informacijata .Sepak mi e zal i da imalo nekakov problem boze moj" pa teba da go izvestuvaat narodov :(

2. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    имам прашање што ме мачи 3месеци , имам две дечиња едно 6г друго бебе 6м треба да се преселиме во германија кај мм ,ама тој незнае како се бира педијатар и како се префрлува за вакцини, и што документи треба за упис нашколо ,малата знае малце јазикот што иде на приватни часови знае латиница и ке има уште 6г кога ке појде пак прво одд. блиско до мм има германско училиште ама незнам ке ја примат ли таму или треба во специјално училиште да оди. Ако има некој нека ми пише

3. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    3.544
    Дали има некој што знае колку провизија зимаат Контекст и Еси, за долгорочно вработување со виза, со Мк пасош. Во Венера прашав, многу голема провизија имаат, а во Контекст и Еси не сум во можност да отидам во моментов. Може и во лп да ме известите, ако знае некоја од вас, би била многу благодарна.

4. femina2014

femina2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    66
    Можеби прашањето не е за тука но морам да прашам најдов на фб една агенција ЕСИ а гледам и тука ја пишувате за неа па сакав да прашам дали ви враќаат на фб или како да ги исконтактирам бидејки им пишав на фб но само имаат видено а не ми враќаат

5. mari91

mari91 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    63
    Здраво, доколку имаш информација за износот би те замолила да ми пишеш.Поздрав !:)

6. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Dodeka ti razmisluvas, decata ke si se snajdat podobro od tebe. Super sto se na taa vozrast, brzo ke se prolagodat. Za vakcini itn, koga ke dobies dok i ti i decata, pa posle zdravstveno, togas ke odis vo tvojata naselba vo koja sigurno ima poliklinika i ke si pobaras pedijatar, bidejki ti pripaga. Ic ne se sekiraj i da zakasnis nekoj mesec. Bitno ti dok izvadi i odi! So srekja i so lesno!!!

7. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Decki ve citam postojano nekoj nov sto se zaletuva po agenciive a ne cita kolku se sigurni istite. Vrtete nanazad na temava, venera ja imaat isplukano i tolku luge se pozalile od nejze sto ne ni smeete da pomislite da gi kontaktirate. Proverete gi i ostanatite. Dovolno e na google da gi napisete i se da vi iskoci za niv. Citajte iskustva!

8. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    3.544
    Апсолутно целата тема ми е исчитана од а до ш, точно знам која агенција каква е. Јас немам никој таму што би ми помогнал и како за прво одење, немам друг избор освен преку агенција. И не, на гугл не излегува ништо околу провизијата на агенциите, затоа и прашав овде, ама очигледно и овде никој нема конкретна информација.

9. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ne ne muabetot mi bese okolu toa da ne se zafrknes odnosno da ne te izigraat da procitas, sto se odnesuva do provizii nemozam mn da ti pomognam posto iskreno neznam nitu pa poznavam nekoj sto odi preku agencija... Sry

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nene14

Nene14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    За два дена имам термин во амбасада, па сакам да ве прашам едно прашање тие што сте биле да носите документи. Документите ми се целосни, работна дозвола, договор, пасош, формулари, сликчиња,копии по две од сите документи. Немам адреса која да ја пишам(освен таа што ја пишувам во полето за работно место) бидејќи стан може да потпишеме договор кога ќе појдеме таму. Ќе го оставам празно местото, но не знам што да им речам кога ќе ме прашаат. Дали да им кажам дека ќе бидеме сместени кај пријатели, па потоа ќе земиме стан или како. Не знам како да направам, а да не ми направат проблем. Ви благодарам на одговорите.

11. engish

engish Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Ima li nekoj sto znae kolku vreme od prilika moze da se vlece procedura cekanje dozvola od ZAV preku ambasada 3,4...meseci ima li nekoe pravilo ,eve 2 meseca si cekam .I moze li negativen odgovor da pratat .Ili nema pravilo vo race sme im :)

12. ElenaD1

ElenaD1 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    20
    Провизиите во агенција (бар јас кога бев) беа околу 200 / 350 евра, во зависност дали си студент или дали си за со виза.
    Пред некој ден во Венера Кемаловски побарале 1000 евра на познаник мој и искрено уште не знаеме дали се сериозни хахаха ненормални.

На Veronika1V му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nene14

Nene14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    Дали треба да имам копии и од формуларите кога ќе одам во агенција ?? Или треба само два примероци пополнети своерачно ?

14. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    3.544
    Може ли некоја од вас да ми каже, како точно се одвива интервјуто овде, во нашите агенции. Дали на германски или поставуваат прашања на македонски, пр. како е ова на германски, како би се претставил...? Прашувам за интервјуто со вработените во агенцијата. И ако не е проблем, да кажете, точно кои прашања се поставуваат. Читав низ темава, ама нема ништо конкретно. Јас имам некое основно познавање на германски, малце тешко ми оди разбирањето, кога зборуваат, затоа прашувам, дали воопшто да се пријавам.

15. tomtom

tomtom Нов член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Ako ne e tajna, kolku pari im plakate na agenciite za posrednistvo?

16. Ivana 95

Ivana 95 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Марге јас бев на интервју за работа преку агенција, поминав катастрофално имам основно познавање на јазико. Но тие очекуваат многу повеќе што според мене е претеризам. Сите упатени прашања кон мене ги одговорив без никаков проблем, но потоа почна да ме прашува за другарка ми (сакавме заедно да одиме) и таму заглавив.

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ivana 95

Ivana 95 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9

Во венера е 1500 ден за апликација и 200 евра за посредништво ( вака беше во декемвти 2016 можи да има и измени)

18. Nene14

Nene14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    Јас се извинувам погоре за поставеното прашање. Сакав да прашам за формуларите во амбасада, но како и да е, денес бев на закажаниот термин, носев два формулари пополнети своерачно и потпишани, пасош оригинал и две копии, две сликчиња, договор за работа оригинал и две копии, дозвола за работа и две копии. Испечатен меил за потврда на терминот. За адреса ме прашаа само за таа што ќе работиме. Ако има некој што ќе оди за брзо ова се работите кои ви се потребни.

На LilliputMH му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pavlinapale

pavlinapale Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    22
    Како што гледам имаш пишано дека имаш виза преку Контекст, Колку пари даде за посредништво? и дали ти побараа пари кога беше на интервју?Ако можиш пиши ми во ЛП, јас неможам незнам оти.

20. SuchaLady

SuchaLady Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    16
    Има ли некој овде што аплицирал годинава преку Коузон,бидејќи е првпат, и не сум сигурна колку е веродостојно...Ако има некој нека пише