Работа во Германија

Дискусија во 'Барање работа' започната од happygirl, 3 ноември 2011.

1. engish

engish Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Zdravo .Pred nepolni dve nedeli mi odgovorivte deka vasite prijateli cekale120dena za viza dali ima nekoj pozitiven odgovor za vasite prijateli ili ambasadava ke go poramnuva cekanjeto na viza isto kako bg . pasos da ceka covek .Stvarno si igraat so narodov.Dokolku ste vo tek i so nivnata situacija da mi dadete odgovor.Vi blagodaram!

На akvarium му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marija mace

Marija mace Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Нема уште ништо и кај нив...прашале во амбасада им рекле дека ке биди

3. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ja sum za protest pred ambasada, ova e veke poigruvanje so covecki zivoti. Koj ima tolkavi nervi za da ceka odgovor veke bilo kakov, celi 4 meseci??? Katastrofa!

4. engish

engish Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Ke bide ??? koga??? na 365den od datumot na apliciranjeto.Tesko nas.Kako sto kazavav poramnuvanje na cekanje isto kako BG pasos .Odi bidi pameten :(

5. engish

engish Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Kakvi 4 meseca prijatelite na marija-mace so zavrsuvanje na ovoj mesec ke napravat 5meseci ,i *da ti odgovorat ke bide * zivci od ortoma da ima ke se skinat .I so koj elan covek optimisticki da gleda ,potpolno namesto zavrsen komentar mari-ja KATASTROFA!!!!!

6. Marija mace

Marija mace Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Као демек многу апликанти имало за летниот период и затоа овие од зав ја успориле работата и се чекало подолго време....затоа е подобро сам со работодавец да го убедиш тој да ти потера работа за дозволата неголи амбасадата за жал

7. engish

engish Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Ocigledna e celata situacija ,prijateli na kolegi feminci so dozvola od ZAV i raboten dogovor cekaat nepolni 4 meseci demek zgresena dozvolata od ZAV pa sto se vinovni lugjeto .Sto znaci i vaka i taka , ni davaat do znanje ,deka * kako ni odgovara taka ke vi pravime * .Nema greska sekako za studentite rabotodavecot ja vadi dozvolata i oni na nepolni 90 dena da ja napusrat drzavata ili prosto kazano sezonska rabota , i oni nemaat vrska so ambasada ,niv rabotodavecot im ja vadi dozvolata vo maticnata drzava kade sto e i firmata za rabota .Tuku prosto kazano ni se moze i cekajte .A sto mozeme .Barem da imaa izvestuvanje deka so novi izmeni zatoa sto taka ni se saka procedurata ke trae i trae...
    ....... ??????? pa ako vi odgovara dajte 60e i povelete sami si sakavte da cekate

8. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    34.200
    Стан да не издава некој во близина на Франкфурт?

9. Катинкче

Катинкче Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Здраво , дали на потврдава од ЗАВ и договорот задолжително треба да има печат? Мене ми стигнаја документиве но има само потпис, во ред е така?

10. bella_bella

bella_bella Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Здраво, девојки ве замолувам за мала помош... Дали е задолжително да си студент за работа во Мекдоналдс во Германија или не? Конкретно јас имам 30 год., имам завршено факултет пред 8 год., имам одлично познавање на англиски јазик и основно познавање на германски? И дали може сама да се поврзам со фирми како Мек Доналдс и Кинг Бургер без посредство на агенции? И уште нешто незнам колку би било од корист, имам околу 3 год. искуство во ресторани(кујна) во Скопје како помошничка... Поздрав

11. Blackpyramid_

Blackpyramid_ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    12
    Еј како помина на интервју ? Или уште не си го направила..

12. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    12.723
    Еве и јас чекам деновиве повик од Германија од таму каде што аплицирав за работа, само што кај мене не е баш класично интервју туку само телефонски ти се јавуваат 2-3 минути да те прашаат основни работи колку да видат дека разбираш. Другарка ми која има работено таму ми кажа дека те прашувале да се претставиш, име презиме години така основни работи, дали имаш претходно работено во Германија..Такви некои прашања :) Не значи дека секаде е исто, ама претпоставувам дека и тебе тоа ќе ти бидат прашањата..Ако барем малку знаеш германски не се плаши, не е ништо страшно :)

На Simplicity му/ѝ се допаѓа ова.
  13. baronche

baronche Нов член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    здраво би сакала ако може повеќе информации за процедурата за работа во германија преку еси? или некаков контакт од другарот за искуството со еси што го имал да ни каже? фала многу :D

14. kiki57

kiki57 Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво, дали носите доказ дека знаеш германски во амбасада( освен работна виза , работна дозвола и пасош)?Фала

15. Marija mace

Marija mace Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2

Доказ не ти треба...али освен работна дозвола, работен договор и пасош...ти требат и 2 сликичи од тебе и формуларот да го пополниш (на страната на амбасадата ке го најдеш)

На kiki57 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kiki57

kiki57 Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Фала

17. mrs.blau

mrs.blau Нов член

Се зачлени на:
    24 февруари 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    zdr.na site .eve i jas da podelam nesto so vas.terminot vo ambasada bese na 22 avgust so raboten dogovor ,rabotna dozvolai se sto e potrebno i cekame uste

18. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Им пратив мој Скајп акаунт, ама не ми одговорија... Веќе почнав да губам надеж :(

19. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    WOW! Sto vi velat od ambasada? Odgovor ke ima li nekogas? Ne mi se veruva, ova izzivuvanje klasicno e...

20. engish

engish Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Hm , kako sme podredeni avgust,oktomvri, noemvri i taka natakaj... koj znae uste kolku ne ima i uste kolku ke cekame i vo koja fioka ni se spikani dokumentite.Ja mozgaat svabite da donesat nekoj zakon i viza da ni dadat badijala da ni lici vo pasosot.Eve primer prilatel na soprugot vo avgust mesec mu dadoa viza za dve godini covekot rabotel vo ger. firma 6 meseci se do 13fevruari covekot si dojde nekna zatoa sto gazdata ne mu go prodolzil dogovorot.A vo dr . firma nesmeel da bara rabota spored nov nekoj ger.zakon moral rabotnikot 2 god. da bide vo ista firma ne smeelo vo rok na tie 2 god. da se vrselo transver na smetki od edna vo dr. firma na vraboteniot so mk dokumenti .I taka prijatelov si dojde a bese so namera familijarno da si gi povlece negovite.Vo ogromen trosok se izlozi .Ni krojat nesto ova cekanje ne mi misisa na ubavo .Da ne ni ispadne rabotava bevme vidovme prosetavme i si se vrativme .Neka vrti gospod na arno