Sakam da prasam , dali ima nekoj odemo na itervju vo venera i koi prasanja gi postavuuvat ? inace bev vo esi i mnogu baraat za najmala pozicija
Искуство со еси или да ми препорачате некоја друга агенција со сеуште отворени рокови или човек преку кој би отишла?
Imam edna informacija deka od zav pocnale da odbivat i da ne davat dogovori za mcdonals, burger king, ....moite prijateli sto cekaa dozva od ambasadata gi odbija, so toj odgovr deka za ovaa rabota imale rabotnici vo germanija...kako ke bide natamu neznam....ako zanae nekoj nesto drugo neka spodeli!!!
Дечки ајде ако може помош, било какоб совет би бил корисен Сопругот има 36 години и бугарски пасош. Не знае да зборува германски. Работи во печатница речиси 20 години. Како би можел да најде работа во Германија? Курсеви исто идат во предвид, ќе оди на курсеви за јазик или било што потребно да се дообразова, а што го нуди државата.
Јас имам полагано во Скопје Telc B1 и Telc B2. За вториот уште чекам резултати. Работи уште училиштето во Тетово? Јас имам слушнато дека имало некои малверзации. Имало луѓе одбиени за виза со сертификати од Тетово. Од друга страна има луѓе на кои им е одобрена виза. За во Скопје беше ок, тестот некогаш знае да биде полесна верзија од модалниот што го има на нет или на исто рамниште.
Здраво, летово сакам да работам во Германија, дали има некој сам што си нашол работа преку е-маил. ако сакате да ми кажете искуства и да ми дадете контакт е-маил адреси од местата каде што сте работеле...
Интернационален Бунд Регион: Надвор од Македонија Работно Место: - Нема информација Индустрија: - Нема информација Потребни Квалификации: Medicinski sestri Кратка Содржина: За нашата широка партнерска мрежа на клиники во Германија бараме квалифициран медицински персонал за работа во рехабилитациони и терапевтски центри. Не е потребно претходно познавање на германскиот јазик. Спремни сме да Ве интегрираме и припремиме за ж Објавен на: 11/02/2017 Валиден до: 10/04/2017 ID: 674797 http://www.najdirabota.com.mk/Advan...m=&dateTo=®ion=25&industry=-1&iposition=-1
Za A1 nivo potreben za viza zdruzuvanje na semejstvo, dali nekoj polagal vo Goethe institutot? Neophodno e prethodno odenje na kurs ili dostapen e testot na internet pa moze doma sam da se nauci covek?