Работа во Германија

Дискусија во 'Барање работа' започната од happygirl, 3 ноември 2011.

1. Selinn

Selinn Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Женски мене ме интересира во формуларот за виза за во амбасада кај делот за живеалиште дали доколку го оставам празно ќе ми прават нешто проблем за визата. Мојот работодавец не ми обезбедува смествување јас сама морам да си најдам, сега барам меѓутоа додека не одам таму и не се договорам нема да сум сигурна да знам точна адреса.

2. Eichhörnchen

Eichhörnchen Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    Јас немав ништо одговорено на тоа поле, а и на некои други нелогични прашања. Ми немат направено проблем. Подобро празно отколку грешка пополнето. Можеш само да им нагласиш, па тие ќе ти кажат дали е во ред или не.

На Selinn му/ѝ се допаѓа ова.
  3. devojka54

devojka54 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    44
    Девојки, не знам дали има посоодветна тема. Подолго време го следам т.е читам форумов но ретко пишувам.
    Ако се двоумите за избор на агенција вие или некој близок, избегнете ја Венера Кемаловски. Подобро не аплицирајте отколку да им дадете пари. Јас сум една од измамените, периодов запознав повеќе луѓе со истата приказна. Термини за во амбасада закажани, поминати, никаде договори.
    Бидете претпазливи,можеби на некој ќе му се усреќи, но нели не е поентата на среќата да се надеваме туку на сигурна работа како што ветуваат.
    ВЕНЕРА НИКАКО!

На Constantine, Vodolija05, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  4. sunisup

sunisup Нов член

Се зачлени на:
    9 април 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Официјалниот формулар за редовен студент за ЛЕТО 2017.
    Последна можност за преубаво лето, заработка и авантура во ГЕРМАНИЈА - ЛЕТО 2017 (БЕСПЛАТНА АПЛИКАЦИЈА)
    Услови за пријавување:
    - Статус на редовен студент
    - CV на германски јазик (цена за изработка: 300ден.)
    - Познавање на Германски јазик
    Плаќањето се врши по добивањето на договорот и дозволата за работа.
    Контактирајте не во порака на следната фб страна:
    https://www.facebook.com/studentenjobsingermany/[​IMG]

На Constantine му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Здраво :) Ми имаат кажано дека Grömitz е многу, многу убаво, туристичко место. Јас од слики што гледав навистина ми се допадна и во последно се трудам да си најдам работа за таму. Ако не ти е проблем да ми кажеш како аплицираше ти? Дали им пиша маил на ZAV, или им прати дирек документи таму? Ако пиша маил - дали ќе може да ми кажеш на кој меил им пиша, пошто мене сеуште не ми имаат одговорено. Ако им прати по пошта - кога ги прати документите и после колку време откако ги прати те исконтактираа/ти вратија повратен одговор. Фала ти.

Последна измена: 20 април 2017
  6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Здраво најпрвен :) И мене ми го кажаја истото се надевам на добар провод :) Иако уште чекам потврда си викам ќе биди :D
    Вака инаку јас пуштив документи од факс, преку пошта во ZAV ама сега за пуштање документи ти е касно пошто е месец април јас ги пуштив некаде не се сеќавам точно февруари средината мислам дека беше, само датум не се сеќавам. А ме контактираја на 3 Април, и имав и интервју со газдарицата ваљда беше таа на телефон. Али пробај си ја среќата пушти си, или прати во групата на Фејсбук ако се бара за одма да најдиш работа.
    Со среќа :)

На Tajnaotrovna и Simplicity им се допаѓа ова.
  7. Maverick777

Maverick777 Нов член

Се зачлени на:
    22 април 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имам најдено работа во Алфелд Мекдоналдс но смештај веќе 3 месеци неможам да најдам...Помош??

8. Lana.V

Lana.V Нов член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Zdravo,ako moze nekoj da mi prati link kaj moze da najdam stan za smestuvanje vo Germanija...odnapred blagodaram....

9. Eichhörnchen

Eichhörnchen Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    На Lana.V и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  10. Blackpyramid_

Blackpyramid_ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    12
    Априј,Мај,Јуни,никого не слушајте.Директно аплицирајте ви фирми праќајте CV и документ од факс и договарајте со работодавецот.Јас пратив во Аорил,за две недели добив договор.Со среќа

На LilliputMH, elenaeli22, AnastasiaWinter и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mrs. Anonimus

Mrs. Anonimus Нов член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Дали би можела да ми кажиш е маил од работодавци..прв пат сакам да одам ова година па не можам баш да се снајдам

На elenaeli22, Girl_Cat и Simplicity им се допаѓа ова.
  12. Girl_Cat

Girl_Cat Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    17
    Здраво, дали некој има искуство, во апликацијата за потполнување на визата на нивната веб страната, еден пријател, има пропуштено една бројка во пишувањето на бројот на пасошот, дали ке му направат проблем, бидејки терминот за виза е во јуни? дали е можно тоа се промени ако се напише маил на амбасата?? Благодарам

13. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    396
    • Ве замолуваме да пишувате на кирилица.
    I mene ako mozi :)

14. Girl_Cat

Girl_Cat Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    17
    Ако може да ми пратеш маил, Благодарам

15. Milan!!!

Milan!!! Нов член

Се зачлени на:
    21 март 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    • Ве замолуваме да пишувате на кирилица.
    Dali ima nekoj iskstvo so centrite za logistika na Zara vo germanija, kako se raboti itn

16. devojka54

devojka54 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    44
    Не се залетувај во Венера, има измамено многу луѓе. Не си го губи времето и парите со нив....Пријателски совет :)

Дечки, слушнав информација демек ради политичката ситуација у Мк моментално во Германија е замрзната постапката за работни дозволи за македонците. Дали имате некое инфо околу ова? :worried:

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  17. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.529
    Допаѓања:
    28.612
    Има некој одено преку Каузон да сподели искуство?
    Колкава цена се плајка?
    Дали ви обезбедуваат сместување и превоз? Што е вклучено во цената што се плајќа?
    Дали е задолжително да знаеш германски? Или само нс интервјуто треба да се преставиш на германски?

18. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.349
    Здраво, ова ми е прва година во Германија. Одам преку Контекст. Ме интересира ако може да споделите некоја информација за отварање на сметка таму, која банка е најдобра, кои документи освен пасош се потребни за пријавување во општина, како се вади санитарна книшка. И ако ви текне нешто што можеби сум го пропуштила. Фала

На Selinn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. devojka54

devojka54 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    44
    За пријавување во општина освен пасошот мислам дека не треба друг документ. Која банка е најдобра не знам, гледај која ти е најблиску. Санитарна книшка се вади во институција нешто како здравен дом или не знам како се вика, со претходно закажан термин и се плаќа околу 30е.(зависи до местото)Инаку за отварањето сметка, прашај прво да не треба да се закаже термин, ако можеш тоа телефонски да не би морала да идеш 2 пати.

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AnastasiaWinter

AnastasiaWinter Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    2.150
    Повеќето студенти вадат во Шпаркасе сметка, само кажи им дека си студент и дека остануваш за на подолго за да ти биде бесплатна сметката. ;)
    Инаку и ING DiBa ти е добра опција оти скоро се преку интернет си вршиш и исто нудат бесплатна сметка за студенти. (y)

На Tajnaotrovna, Arja и Eichhörnchen им се допаѓа ова.