има некој што работел во мcдоналц,да ми каже како е,што треба да работиш,јазикот малку ја знам значи А1 и малку А2 ,англиски знам 60%, чекам виза,и да одам но тоа ми е мака јазикот дали може да не ме држи повеке од 3 месеци,инаку договорт ми е 12 месеци,и 6 месеци пробензајт (проба. 6 месеци) ве молам некој ,,одговор
Во Грција банкоматите на Шпаркасе не земаат никаква провизија и слободно можиш 10000 евра да внесиш во Македонија. На граница нема да ти прават проблем. Така направија мои пријатели.
Максимумот е дозволен до 10.000 евра внес на пари ( за кои може и да бараат потекло, а може и не зависи како ке ги погодиш) секое евро фазла ти мораш да поднесиш документи од каде ти се тие пари..
Дали некој има искуство во Odenwald Fruechte? Кажете како оди процесот за која било компанија. Не знам како да се пробијам. Сакам да работам во странство но без преголеми трошоци како што се даваат кога одиш во Америка..
Жално е што овакви ликови воопшто можат да регистрираат профил на форумов. Не знам дали забележувате дека девојкава се впушта во нешто, а воопшто не располага со факти кои се релевантни за темата. Вели дека има C1/C2 ниво на германски, дека поминала интервју за вработување, со претпоставка дека аплицира за работа на година дена, вели попишала договор и оставила биографија, па добила маил од Амбасада со термин и од тогаш 5 месеци ни трага ни глас од Контекст. Прво термините за виза се даваат за максимум 2 месеци, со која цел чекаше некој да те бара 5 месеци??? Второ велиш дека ти пропаднале парите.. А кои пари? Па за интервју во Контекст не се наплаќа.. Кој ти ги зема парите? Велиш ти се јавиле од Амбасада дали ќе дојдеш на терминот.. Па тоа е смешно.. Нека се јави еден член на формумов што го викале од Амбасада на термин. Глупост до глупост.. А текстов си го срочила за сите пари .: Секоја чест ) Има патетика, па лутина, па карма... Супер е.. Почнаа да те жалат другите членови.. Преварени клиенти тужат, не плукаат по фоуми. Ајде поздрав !!
Моето интервју е закажано по повеќе два ипол месеци Знам за девојка која што чекаше малку повеќе од 3 месеци. Што значи дека тоа правило од 2 месеци не важи
јас имам бг пасош а мажот ми нема..стигна работен договор од мк донлд и закажавме термин во амбасадата..терминот е закажан за околу два месеца..сега прашањето ми е колку се чека одобрувањето на виза фала
Не беше тоа поентата на одговорот, нервира кога тенденциозно се пласираат невистини. Реакцијата беше на делот дека и се јавиле од Амбасада и ја прашале дали ќе аплицира.. Мислам тотална невистина.. Сигурно дека има исклучоци кои чекале малку повеќе, ама терминот за виза е два до два и пол месеци од кога ќе се пополни онлајн барањето.
Имам прашање, кое ниво на германски јазик е потребно за најосновна работа да можиш да работиш во Германија? А1 дали е доволно? И за колку време обично закажуваат термин во амбасадата за разговор?
Мене ми закажаа за февруари.. Закажав пред околу 2 недели.. А1 за најосновните работи да и тоа на ризик малку, дали ќе те примат..инаку А2 или Б1
Дали некој случајно може да помогне за смештај во Диллинген ан дер Донау или Лауинген во Германија, за двајца? Превртевме се, бараме со месеци, никако да најдеме. Ако има некој било каква информација би била многу благодарна.
Здраво Дали некој знае ако сопругот е во германија дали може да го повлече и своето семејство односно дали сопругата мора да има завршено курс?